Winter is coming: dít zijn de wintersport trends 2018

Redactie - 7 oktober 2018

Winter is coming: dít zijn de wintersport trends 2018

Redactie - 7 oktober 2018

De winter komt er alweer aan. De dagen worden korter en het verlangen naar de wintersport wordt steeds groter. Nog even en het wintersportseizoen barst los. Natuurlijk wil je in stijl de piste af en wil je weten wat hot is en wat niet. Dít zijn de wintersport trends 2018!

Wintersport trends 2018 fatbiken

Photo by Anastasiia Tarasova on Unsplash

Fatbiken als alternatieve wintersportactiviteit 

In skigebieden wordt het aanbod aan alternatieve wintersportactiviteiten steeds groter. Als fervent wintersportliefhebber skie je al jaren, maar op een fiets met dikke banden de berg af gaan heb je waarschijnlijk nog niet gedacht. De fatbike verovert momenteel bekende skigebieden als Kitzbühel en Schladming-Dachstein. Door de extreem dikke banden kun je niet wegglijden in de sneeuw. Een trend voor de echte avonturier!

En laten we eerlijk zijn: fietsen door het besneeuwde landschap van Schladming-Dachstein heeft ook zijn charme, toch? De trails voeren je door een prachtig wit landschap en langs gezellige berghutten. Een avontuur voor de hele familie. Op zoek naar een hotel in Schladming? Reviewer Madga tipt Hotel Alpenhotel Waldfrieden. ‘Geweldig hotel met vele faciliteiten. Zeer gastvrije familie die er alles aan doen om je een geweldige vakantie te bezorgen.’

Wintersport trends 2018 kleding

Photo by Pamela Saunders on Unsplash

Wintersport trends 2018: stijlvolle én functionele skikleding

Van plan om de piste in Oostenrijk af te glijden komend winterseizoen? Dan wil je dat natuurlijk wel een beetje in stijl doen. Alles mag en kan dit seizoen: van uitbundige prints in skikleding en zilveren snowboots tot felgekleurde skischoenen en ski’s. Niet alleen de looks, maar vooral de functionaliteit van je kleding is belangrijk. Gelukkig gaat dit bij skikleding vaak hand in hand. Zo is er een jas met geïntegreerde verwarming, die voorkomt dat je lichaam afkoelt. Met deze innovatie heb je het nooit meer koud in de skilift.

Kun je tijdens een skidag je telefoon niet missen, maar is het de ijzige kou die je tegenhoudt je handschoenen uit te trekken? Een selfie op de besneeuwde bergtoppen van Rhône-Alpes in Frankrijk behoort weer tot de mogelijkheden. Met de nieuwste trend op het gebied van wanten hoeven je handen niet langer de kou te trotseren. De binnenzijde van de want kan opengetrokken worden, waardoor de binnenhandschoen vrijkomt, die van vingers is voorzien waarmee je je touchscreen kunt bedienen. Zodra het kwik dik onder nul zakt, wordt dit je beste vriend.

Familie Huibregtse was zeer tevreden over Hotel Esprit Montagne in La Chapelle d’ Abondance. ‘Nu hebben wij altijd al een vakantiegevoel als we thuis de deur uitgaan, maar als je de drempel over gaat bij dit hotel wordt dit vertienvoudigd.’

Wintersport trends 2018 onmisbare apps op de piste

Photo by Adam Adams on Unsplash

Onmisbare apps op de piste

Straks als je op de piste van Tignes, Saalbach of Val Thorens staat wil je natuurlijk zo goed mogelijk op de hoogte zijn van de actuele weersomstandigheden. Met de app Sneeuwhoogte.nl kun je de sneeuwhoogtes en weersvoorspelling nauwlettend in de gaten houden. Maar ook kun je zien welke pistes zijn geopend en krijg je een melding als er verse sneeuw is gevallen. Download de app als je nooit meer verrast wilt worden door een onverwachte sneeuwbui.

Snowciety is het sociale netwerk op de piste en koppelt jouw gegevens aan die van je vrienden. Je kunt precies zien waar ze zich op de skihellingen bevinden. Een handige app voor als je met je vrienden wilt afspreken voor een après-ski.

Moet jij je wintersportvakantie nog boeken? Kijk op Zoover voor bestemmingen en accommodaties.