Wat zijn de beste weer apps voor op vakantie

Redactie - 5 december 2018

Wat zijn de beste weer apps voor op vakantie

Redactie - 5 december 2018

Ga je de winterzon opzoeken in Egypte of heb je een stedentrip naar Barcelona gepland? Check online super snel wat voor weer het wordt! Wat zijn de beste weer apps voor op vakantie? Wij zochten de apps van Weeronline, WeatherPro, Buienrader en Het weer 14 dagen voor je uit.

weer apps vakantie

Weeronline

In de weer app van Weeronline kun je de weersomstandigheden op ruim twee miljoen plaatsen zien. Hier zit jouw vakantiebestemming vast wel bij! Voor Nederland en België geeft de app een uitgeschreven weerbericht.

Voor de komende 48 uur krijg je een nauwkeurige voorspelling per uur. Ook kun je de weersvoorspelling voor de volgende twee weken per dagdeel bekijken. Super handig, Weeronline geeft als extra hooikoortswaarschuwingen en cijfers voor onder andere watersport en barbecue. 

Je richt de app gemakkelijk zelf in door nieuwe onderdelen toe te voegen of te verschuiven.

weer apps vakantie

WeatherPro

In de app van WeatherPro kun je de weersvoorspelling per drie uur zien. Wil je toch liever per uur weten wat voor weer het wordt? Dan kun je een in-app aankoop doen.

In deze app kun je het weer op verschillende manieren zien. Er zijn bijvoorbeeld grafieken voor wind, luchtdruk en temperatuur. Extra leuk: je kunt doorklikken naar webcambeelden van dat fijne strand op Ibiza bijvoorbeeld, het weernieuws én je kunt je eigen weerfoto’s maken!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/checklist-zorgeloze-zonvakantie-check//”]

weer apps vakantie

WetterApp

WetterApp: dat klinkt Duits. En dat is deze app van oorsprong ook! Maar de applicatie kent ook een Nederlandse versie: Weer en Radar. Voor vandaag en morgen bekijk je hier de voorspelling per uur. Voor de dagen daarna krijg je de verwachting per dagdeel te zien.

De app heeft ook een regenradar en je kunt de uitgebreide weersverwachting tot zeven dagen vooruit bekijken. Voor over twee weken geeft de app een voorspelling voor temperatuur en neerslag. Zo kun je thuis al kijken of je het privé strand van Hotel Ocean View in Dubai op kan zoeken!

weer apps vakantie

Buienradar

Ga je naar een bestemming waar je niet verzekerd bent van zon? Dan wil je vast weten of en wanneer het droog blijft. In de app van Buienradar kun je precies zien wanneer je het beste met de kids naar de indoor speeltuin van Hotel Rhön Park in Duitsland kan!

Ook handig, de app heeft een muggenradar in de zomer en een sneeuwradar in de winter. Je kunt er specificaties zien van de gevoelstemperatuur, mist en motregen. Bovendien  krijg je de weersvoorspelling per uur voor de komende veertien dagen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/14-10-2015-7-x-handige-anti-regengadget/”]

weer apps vakantie

Het weer 14 dagen

De app Het weer in 14 dagen is van oorsprong Spaans, maar nu ook in het Nederlands. Zoals de naam al zegt, laat deze app je het weer voor de komende twee weken zien. Voor vandaag en morgen krijg je een voorspelling per uur, voor de dagen daarna per drie uur.

Je ziet veel details, zoals de UV-index, luchtvochtigheid en het dauwpunt. Ook deze app heeft een radar en verschillende weerkaarten.

Welke weer apps gebruik jij op vakantie? Deel je tips in de reacties!