Wat is de leukste kerstmarkt in Nederland?

Redactie - 6 november 2018

Wat is de leukste kerstmarkt in Nederland?

Redactie - 6 november 2018

Voor veel mensen betekent een dagje uit in december slechts één ding: de kerstmarkt! Wat is de leukste kerstmarkt in Nederland? Valkenburg, Vaassen, Maastricht: daar zijn de leukste kerstmarkten om die echte kerstsfeer te proeven.

Wat is de leukste kerstmarkt in Nederland? Wat is de leukste kerstmarkt in Nederland?

Van enorme kerstbomen tot marktpleinen vol kerstkraampjes: het zijn er de laatste jaren steeds meer geworden. Zo’n beetje elke zichzelf respecterende stad heeft er inmiddels eentje. Maar wat is de leukste kerstmarkt in Nederland? Wij zetten een paar van jullie favorieten op een rij. Inclusief fijne plekken om te overnachten.

Wat is de leukste kerstmarkt in Nederland?

Vaassen

Het lokale kasteel de Cannenburgh in Vaassen is misschien wel de meest sprookjesachtige locatie voor een kerstmarkt in Nederland. Lichtjes, muziek, een enorme hoeveelheid kerstkraampjes: het ontbreekt je aan niets op deze Gelderse hotspot. Van 7 tot 9 december barst ‘ie weer los. En overnachten? Dat kan onder andere bij Bed and Breakfast Mollenvlied (review score: 9,9).

Wat is de leukste kerstmarkt in Nederland? MaastrichtMaastricht

Wat is de leukste kerstmarkt in Nederland voor het hele gezin? Compleet met reuzenrad en overdekte schaatsbaan is de kerstmarkt van Maastricht een onmisbare topper. Heel het Vrijthof wordt tijdens Magisch Maastricht omgetoverd tot één grote kerstbeleving. De markt is de hele maand december geopend en is gelijk het beste excuus om eindelijk dat weekendje Maastricht te plannen. Overnacht midden in het centrum bij Hotel Bigarré en je mist geen minuut.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/de-leukste-kerstmarkten-in-belgie/”]

Wat is de leukste kerstmarkt in Nederland? ValkenburgValkenburg

De kerstmarkt van Valkenburg staat hoog bovenaan alle toplijstjes. De unieke locatie, de gezellige sfeer, de vele kraampjes: dit is misschien wel DE kerstmarkt van Nederland. Van 16 november tot en met 30 december veranderen de grotten van Valkenburg in de meest sfeervolle kerstlocatie van heel Limburg. Om je winterse weekendje weg compleet te maken ligt de sauna van Hotel Thermae 2000 om de hoek.

Wat is de leukste kerstmarkt in Nederland volgens jou? Deel je ervaring in een review.