Wandelvakantie Oostenrijk: de vijf mooiste wandelingen

Redactie - 2 augustus 2017

Wandelvakantie Oostenrijk: de vijf mooiste wandelingen

Redactie - 2 augustus 2017

Wil je je hoofd helemaal leegmaken? Lekker actief bezig zijn? En ook nog eens overweldigd worden door de meeste prachtige landschappen? Dan is een wandelvakantie in Oostenrijk ideaal. Check deze vijf prachtige Oostenrijkse wandelroutes.

Wandelvakantie Oostenrijk

1. Huttentocht in Oostenrijk

Wil je je wandelvakantie in Oostenrijk meteen serieus aanpakken, kies dan voor een huttentocht. Oostenrijk barst van de fantastische tochten, van vrij gemakkelijk tot erg zwaar. Je kunt kiezen tussen trektochten van een paar dagen, maar er zijn ook routes van ruim dertig etappes. Kies vooral de tocht die bij jou past. Een aanrader is de Salzburger Almenweg in Salzburgerland, die vooral langs bergweiden loopt. Je slaapt in comfortabele hutten, hoeft elke dag maar een uur of vier te lopen en de paden zijn relatief vlak. Fijn als je een beginnende wandelaar bent.

Oostenrijk Kitzbuhel

2. Stevige dagwandeling: de Alpenblumenweg

Zit je niet meteen te wachten op een meerdaagse wandeltocht, dan heeft Oostenrijk gelukkig ook volop mooie dagwandelingen te bieden. De Alpenblumenweg in Tirol is bijvoorbeeld een wandeling van gemiddelde zwaarte, die ongeveer vier uur duurt. Je wandelt op een kleine 1900 meter hoogte op de Kitzbüheler Horn, door een prachtig Alpenlandschap. Je start de wandeling in Kitzbühel en het eindpunt is hetzelfde. Wil je in het dorp zelf overnachten? Alpenhotel am Schwarzsee krijgt van jullie een 8,9. Een superhotel op prachtige locatie even buiten Kitzbühel. Biedt zeer uitgebreid ontbijtbuffet’, aldus Johan Harbers.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5-oostenrijke-kampeerparels-am-see/”]

3. Mooie wandeling met kinderen: de Wiedersberger Horn

Ben je op wandelvakantie met je kinderen? Dan is de Wiedersberger Horn in het Alpbachtal een prima wandeling om er rustig in te komen. Vanaf het bergstation Wiedersbergerhornbahn wandel je in een uur naar de top van de berg, waar een prachtig uitzicht over het berglandschap wacht. Ook fijn: bij het bergstation ligt een mooie speeltuin waar de kinderen zich helemaal uit kunnen leven. Tip: plak een paar dagen in Karinthië aan jullie wandelvakantie. Wil je het echte Karinthië leren kennen, dan is kamperen bij de boer een aanrader!

Wandelen Oostenrijk

4. Vijf dagen hiken: de Kaiserkrone-wandeling in Tirol

Is jouw motto ‘als we het doen, dan doen we het goed’, kies dan voor de Kaiserkrone-hike in Tirol. Deze tocht staat bekend als één van de mooiste wandeltochten van Tirol, duurt vijf dagen en heeft een gemiddelde zwaarte. De route leidt rond het indrukwekkende Kaisergebergte. Je loopt maar liefst 65 kilometer langs alpenweides, met uitzichten over berglandschappen en groene valleien. De tocht start en begint in Going, waar je prima kunt overnachten. Appartement Schedererhaus krijgt van jullie maar liefst een 9,8. ‘Een erg mooi schoon, luxe en modern appartementenhuis met erg vriendelijke mensen’, aldus Leppink.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/actief-zomer/oostenrijk-op-zijn-mooist-wandelvakantie-met-vrienden/”]

Hohe Tauern Oostenrijk

5. Wandelvakantie in Oostenrijk: Nationaal Park Hohe Tauern

Nationaal Park Hohe Tauern is één van de mooiste wandelgebieden van Centraal-Europa en ligt op de grens van Karinthië, Salzburg en Tirol. Je wordt hier getrakteerd op schitterende berguitzichten, gletsjers, watervallen en meren. In totaal heeft het nationale park 6400 kilometer aan wandelpaden, van familiewandelingen tot zware tochten. Als wandelaar kun je hier weken doorbrengen zonder je te vervelen.

Heb jij wel eens een wandelvakantie in Oostenrijk gedaan? Deel je ervaring in de comments!