Wandelvakantie in Oostenrijk met de kids

Redactie - 14 augustus 2018

Wandelvakantie in Oostenrijk met de kids

Redactie - 14 augustus 2018

Oh, wat konden mijn broer en ik toch zeuren. ‘Hoe ver moeten we nog? Ik ben zo moe!’ Maar achteraf waren de wandelvakanties in de bergen de mooiste uit onze jeugd. Ga jij deze zomer op wandelvakantie in Oostenrijk met de kids? Dan tippen wij je alvast een paar geweldige kindvriendelijke wandelroutes.

Tip wandelvakantie in Oostenrijk met kinderen

Tips voor wandelen met kinderen

Is je oudste kind een berggeit, terwijl de jongste niet vooruit te branden is? Met deze tips maak je een wandelvakantie in de Oostenrijkse bergen leuk voor het hele gezin.

  • Las tijdens het wandelen tijd en ruimte in voor spelletjes en leuke activiteiten. Neem samen een duik in een meertje, laat de kinderen een wandelstok maken of speel good old ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ met ze. Hierdoor voelt de wandeling korter.
  • Door samen met je kinderen foto’s te maken van de bijzondere dingen die jullie onderweg tegenkomen, maak je ze bewust van hun omgeving.
  • Zorg voor goede schoenen voor je kinderen. Een kind met zere voeten, daar zit niemand op te wachten.
  • Kies kindvriendelijke wandelroutes. Dus bij voorkeur niet te lang, maar wel boordevol interessante stops waarbij ze kunnen spelen of iets leren over de streek en de natuur. En die zijn er in Oostenrijk volop. We kozen er een paar voor je uit!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/zomer-in-oostenrijk-schitterende-meren-om-je-vakantie-door-te-brengen/”]

Wandelvakantie in Oostenrijk Brandnertal

Toffe routes in het Brandnertal

Het Brandnertal is een prachtig dal in de Oostenrijkse deelstaat Voralberg. Je vindt er een paar toffe wandelroutes voor kinderen. Zoals het dierenbelevenispad. De kids testen er hun klimkunsten in het geitenverblijf en ze mogen konijnen en schapen knuffelen. Op de route liggen stallen, speelplaatsen én verstopplaatsen. Wedden dat die dag zo voorbij vliegt?

Een andere leuke route in deze regio is de blotevoetenwandeling, vlakbij het bergstation Dorfbahn Brand. Je loopt er met je blote voetjes over stenen, door bronwater, over weides, mosgrond en door het bos. Op deze site lees je meer over routes in dit kindvriendelijke dal.

Kamperen in Voralberg? De familie van Sonsbeek tipt Terrassencamping Sonnenberg. ‘Wij hebben twee weken op deze camping gestaan. Het sanitair is superschoon en netjes. Voor de kinderen wordt van alles georganiseerd. Zowel bij mooi weer (zelf stokbroodjes bakken boven een vuurtje, tafeltennistoernooi, kegelen) als bij slecht weer proberen ze er iets van te maken voor de kinderen.’

Zoover Award-winnaar Alpencamping Nenzing krijgt ook goede recensies. Vakantieganger Helena vond het er ‘fantastisch’, vooral vanwege het uitzicht en de vele wandelmogelijkheden.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/gezinsvakantie-oostenrijk-hier-moet-je-zijn/”]

Wandelvakantie in Oostenrijk met kinderen Stiermarken

Beeld: www.steiermark.com

Wilder Wasserwegen bij Schladming in Stiermarken

Alleen die naam – Wilder Wasserwegen – klinkt al fantastisch toch? Deze veertien kilometer lange wandelroute bij Schladming in het mooie Stiermarken leidt je langs wilde én rustige wateren. Is veertien kilometer wat aan de lange kant? Geen nood: je kunt op meerdere punten in- en uitstappen. Het hoogste punt van deze route ligt op 2600 meter. Goed uitzicht gegarandeerd! De klapper komt op het eind: een gigantische waterval van zeventig meter hoog. De vele bruggen, uitkijkpunten en rivieren maken deze tocht afwisselend én leuk voor jong en oud.

Wandelvakantie in Oostenrijk Tirol

Beeld: www.visittirol.nl

Lol in Tirol: waterwandelpad Galitzenklamm

Ook Tirol biedt heel wat water…lol. De wandeling door de kloof Galitzenklamm bij Lienz voert je tussen grote rotsen door naar een wilde waterval. Dit klinkt gevaarlijker dan het is, want de route is erg veilig en goed gemarkeerd. Onderweg kom je een steenkogelmolen tegen die vroeger werd gebruikt om kanonskogels te maken. Speelpauze? Die houd je in de te gekke speeltuin waar alles om steen, water en hout draait.

Zoek je een hotel in het charmante Lienz? Parkhotel Tristachersee heeft nog niet zoveel beoordelingen. Maar de reviews die het al wel heeft, zijn ronduit lovend. Dit ‘stukje paradijs’ krijgt alleen maar tienen!

Ben jij al eens op wandelvakantie in Oostenrijk geweest met de kinderen? Deel jouw tips met ons of schrijf een review!