Denk je aan Zeeland, dan denk je aan het strand, duingebieden, de dijk en heel veel water. Een prachtige provincie om te wandelen, vooral als je één van deze bijzondere themapaden uitkiest. Of stel je eigen route samen!

Het watersnoodpad

Deze indrukwekkende wandelroute heeft natuurlijk alles te maken met de Watersnoodramp in 1953. De route is 154 kilometer lang, maar je kan ‘m zelf zo kort of lang maken als je wil. Je wandelt over het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland langs plekken die met de gebeurtenissen tijdens de Watersnoodramp te maken hebben gehad. Neem meteen een kijkje in het Watersnoodmuseum die je tegenkomt op de route.

Wandelroute door de oudste badplaats

In Walcheren vind je een relatief korte wandelroute van zo’n 9 kilometer door de duinen van Zeeland. De wandeling loopt door een prachtig natuurgebied en uiteindelijk beland je op het strand van Domburg. Waan je voor even de schilder Mondriaan als je door Domburg loopt. Dit is de oudste badplaats van Zeeland en favoriet bij de kunstenaar, vanwege de mooie lichtinvallen op die plek.

QR-wandelroute

Combineer je wandelroute met wat interactiviteit met de QR-wandelroute. Loop met je telefoon door de binnenstad van Zierikzee en scan de QR-codes die je tegenkomt. Er zijn vijftien plekken waarbij de digitale streepjescode in tegels verwerkt is. Door middel van de QR-reader word je naar een internetpagina geleid vol informatie over die plek. Hoe leuk is dat? Verwacht historische bezienswaardigheden zoals de Gasthuiskerk en een oud koopmanshuis.

Eigen route samenstellen

Als je alle wandelpaden en –routes in Zeeland zou willen belopen, dan ben je wel even bezig. In totaal bestaat het Zeeuwse wandelnetwerk namelijk uit 1500 kilometer aan paden. Via wandelknooppunten kun je zelf je route samenstellen. Check de wandelkaart en kruis aan wat je graag wilt zien en verbind de punten met elkaar. Zo’n kaart geeft meteen aan wat de afstand is tussen de wandelknooppunten, dus ook of je misschien ergens moet overnachten.

Check ons handige overzicht van campings en vakantieparken in Zeeland. Of  slaap bij het grootste hotel van Zeeland, De Elderschans, dat jullie beoordelen met een 8,2. Johan en Teuny verbleven hier afgelopen zomer: ‘Alles was heel erg goed, netjes en keurig verzorgd en een heerlijke keuken. Kortom we kwamen niets te kort, en dat ook nog voor een gunstige prijs. Zeker een aanrader.

Verblijf je ook na je wandeling het liefst in de buitenlucht? Zet dan je tent op bij camping Janse, net zoals Anja Koppelmans deed: ‘Zeer schoon. Niet alleen het sanitair, maar heel de camping. Supervriendelijk, prima locatie. Kortom een plek waar je je thuis en veilig voelt. Onderaan de duinen, dus ook dichtbij strand. Loopafstand Zoutelande en prima eetgelegenheden. Verder veel vertier voor de kinderen.’

#tipvanzoover: wist je dat je in het midden van Nederland ook heel mooie wandelroutes hebt?

Laat je ook een review achter van je favoriete vakantieverblijf in Zeeland?


Deze routes hebben je overtuigd, maar je hebt nog geen geschikte kleding? Bij OTTO vind je vast wat je zoekt!

BewarenBewaren

Meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook via Instagram, Pinterest en Facebook.

Uitgelichte berichten

Laurien

Redacteur

18 september - 2017

Reacties