Waarom Frankrijk in ’t najaar een goed idee is

Redactie - 19 oktober 2017

Waarom Frankrijk in ’t najaar een goed idee is

Redactie - 19 oktober 2017

Nu de blaadjes aan de bomen steeds meer oranje en geel worden, zijn de Fransen weer aan het werk en de meeste vakantiefans naar huis. Zo heb je al snel het gevoel dat je heel Frankrijk voor jezelf hebt. Hét moment om extra te genieten van al het Franse moois. Ben je niet gebonden aan kindervakanties of het hoogseizoen? Overweeg Frankrijk in het najaar. Fantastisch! Dit is waarom …

Frankrijk najaar - gite

Je knusse Franse gîte is goedkoper

De meeste gîtes, hotels, campings en B&B’s die nog open zijn, zijn een stuk goedkoper vanaf begin september. Zeker in toeristengebieden sla je steil achterover van het verschil in prijs. Wat dacht je van de leuke camping Les Peneyrals of het moderne Hotel Helvetique?

Keuze te over

De beste prijs krijg je waarschijnlijk als je van tevoren een accommodatie boekt, maar in de herfst kun je ook lekker de auto pakken en zien waar je uitkomt. Liberté! Houd wel rekening met de dorpsevents, dan kunnen de lokale hotelletjes weleens bomvol zitten.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/belle-naturelle-5-x-mooiste-natuur-frankrijk/”]

Lekker warm wennen aan het najaar

September, oktober en begin november kunnen heerlijk warm zijn. Zeker in Zuid-Frankrijk. Natuurlijk kan een buitje de beste overkomen, maar lange dagen vol blauwe luchten en zon zijn niet ongebruikelijk. Ga je na begin november? Verblijf dan aan de Mediterrane kust.

Frankrijk najaar - landelijk

Het Franse rijk alleen

Dorpjes, attracties, bezienswaardigheden: allemaal zonder de rijen en hordes mensen die je in de zomer gewend bent. Zelfs in de dorpjes die bekend staan als de ‘plus beaux villages de France’ heb je het rijk alleen. Wat heerlijk. Ook op de weg is geen kip (behalve in de steden, daar is het drukker in de herfst).

Frankrijk najaar - Seine parijs

Parijs in de herfst

Oké, zoals ze zeggen: Parijs is altijd een goed idee. Maar vooral in het najaar. Die mooie stad in combinatie met de bekende herfstkleuren is adembenemend. Net zo mooi als het spreekwoordelijke ‘Paris in spring’. En alles is in Parijs natuurlijk het hele jaar geopend: de musea, hotels, winkels staan (bijna) 365 dagen per jaar tot je beschikking. Gelukkig wordt het ook in Parijs – naar mate het wat kouder wordt – iets rustiger. Behalve rond kerst.

Frankrijk najaar - verliefd stel Parijs

Zodra de Parijzenaren weer in de stad zijn, komt de culturele- en uitgaanscène ook weer tot leven. Concerten, opera, theater, shows, ballet: genoeg te kiezen! Shoppen is trouwens helemaal een feestje in ’t najaar. Alle winkels worden in de aanloop naar Kerstmis fantastisch aangekleed. En, in de laatste weken van de herfst komen de indrukwekkende kerstmarkten van Parijs, Colmar en Strasbourg weer tevoorschijn. Ook leuk voor een citytrip in de herfst: Nice!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover-awards/hotels-frankrijk-maken-kans-op-zoover-award/”]

Frankrijk najaar - landelijk dorp

Herfst in landelijk Frankrijk

De oogst is binnen. Het fruit is geplukt. En het tempo des levens ligt weer wat lager. Hier kom je helemaal tot rust. Als de avond valt wordt de open haard aangestoken bij de lokale herberg waar jij in zo’n grote, antieke stoel kan kruipen met een boek.

Voor natuurliefhebbers, hikers en avonturiers die landelijk Frankrijk graag voor zichzelf willen hebben: het najaar is jouw seizoen! Je zult het hier fantastisch vinden. Zelfs in november (ga dan wel wat zuidelijker). De herfstkleuren komen vroeger in de hooglanden, terwijl herfst nergens te bekennen is tot november aan de Middellandse zee.

De herfst is een goed moment voor een bezoek aan de burchten van de katharen, de lokale kastelen, de Camargue met haar indrukwekkende vogels, de of Ardèche-kloof of neem het kleine, gele treintje de Pyreneeën in.

Ben jij ook fan van Frankrijk (in de herfst)? Verklaar je liefde in een review en help jouw favoriete Franse hotel of camping aan een Zoover Award!