Vliegen? Laat de airco vooral volle bak aan staan!

Redactie - 9 april 2018

Vliegen? Laat de airco vooral volle bak aan staan!

Redactie - 9 april 2018

Vliegen is voor sommigen de leukste manier om op vakantie te gaan. Maar het ruikt niet altijd even fris aan boord en de temperatuur is soms lastig in te stellen. Wij hebben in ieder geval één tip: laat de ventilatie aan staan. Waarom? Dat lees je hier.

Waarom vliegen met de airco aan

Je zit nét lekker met je partner en eventueel kinderen aan boord van het vliegtuig. Jullie kunnen niet wachten tot jullie onderweg zijn naar dat welverdiende vakantieoord in bijvoorbeeld Spanje of Turkije. Je kijkt eens tevreden om je heen, ziet de stewardessen druk bezig en net als je wat lekkers wilt pakken, blaast er ineens een ijskoude lucht recht op jouw nek. De buurman, die eens even lekker de airco volle bak open heeft gezet. Geërgerd kijk je hem aan, want – zo denk je – waarom moet dat ding zo hard?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/dit-vindt-het-vliegtuigpersoneel-wat-minder-leuk-aan-jou/”]

Virussen in het vliegtuig

Éigenlijk is die buurman van je zo gek nog niet. Want wist je dat die ventilator boven je hoofd aanzetten, dé manier is om allerlei vliegtuigvirussen tegen te gaan? In een vliegtuig, met vaak tussen de 120 en 400 man aan boord, barst het van de virussen die zich allemaal lekker verplaatsen via de lucht en worden ingeademd. Sommige ziektes, zoals tuberculose of mazelen (trust me: je wilt niet dat je kids dit oplopen aan boord!), verspreiden zich als het ware als kleine druppeltjes via… de lucht. Zet je de ventilator dus aan, dan blaast deze de druppeltjes naar de grond.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/ontspannen-in-het-vliegtuig/”] 

Water drinken tijdens het vliegen

Wil je helemaal fris en fruitig aankomen in het zonnige Turkije ? Zorg er dan ook voor dat je veel water drinkt. Mensen drogen namelijk sneller uit dan ze gewend zijn en hierdoor krijg je ook sneller een virusje. En met water bedoelen we geen koffie, thee en alcohol. Onze tip: drink een lekker glaasje tomatensap en doe er wat peper en zout in. Door tomatensap houd je vocht vast: dan hoef je je buren niet zo vaak te storen en heb je minder kans dat je uitdroogt. Bewaar dat wijntje of biertje dus maar voor wanneer je veilig bent aangekomen op je vakantiebestemming, bijvoorbeeld in het Turkse Marmaris. Wist je dat het hier in Hotel Pasa Bey héél goed vertoeven is? Niet alleen het hotel is fijn, ook Marmaris biedt je een aantal redenen om te gaan. Natuurlijk de mooie ligging aan de egeische zee, ideaal dus om een boattrip te maken. Of om een modderbad te nemen. Maar waar je ook naartoe gaat: laat die airco dus aan, aan boord!

Ook kijken waar je na je vlucht slaapt? Check Zoover voor goede accommodaties!