Naar de zon? Zo vraag je jouw visum aan

Redactie - 27 maart 2017

Naar de zon? Zo vraag je jouw visum aan

Redactie - 27 maart 2017

Reisverzekering, een flinke voorraad zonnebrand, anti-muggenspray … bij een reis naar de zon komt nog aardig wat kijken. Vertrek je deze zomer naar één van de volgende bestemmingen? Vergeet dan niet een toeristenvisum aan je checklist toe te voegen! Wij zochten alvast voor je uit hoe het precies zit met het aanvragen van een visum.

Visum regelen - Cuba

Cuba

Voordat je jezelf overgeeft aan Cuba’s relaxte lijfspreuk ‘mañana, mañana‘, moet je eerst nog het één en ander regelen. Want of je nou twee weken aan het strand van Varadero gaat liggen of sigaren gaat rollen in Vinales, één ding is zeker: dat toeristenvisum voor Cuba kan beter niet tot morgen wachten! Het gemakkelijkste is om je visum aan te vragen via je touroperator, die het vaak standaard als service aanbiedt wanneer je jouw reis boekt. Is dit niet het geval? Regel het dan zelf online via een visumservice als cubavisa.net. Tegen extra betaling vullen ze de hele aanvraag voor je in of leveren ze binnen een paar dagen.

Visum Regelen - Kaapverdische eilanden

Kaapverdische Eilanden

Heb je wel zin om een paar weekjes rond te struinen op parelwitte zandstranden en schildpadden te spotten? Dan zijn de Kaapverdische eilanden een absolute topbestemming. Zorg dat je na aankomst gelijk door kunt naar je strandstoel en regel je visum vooraf online. Je bent dan wel iets duurder uit (rond de €45 in plaats van €25 bij de douane), maar je voorkomt dat je jouw kostbare vakantie-uurtjes verliest aan een lange, broeierige wachtrij. Online te regelen via onder andere de Visumcentrale van de ANWB.

Nu alleen nog even een keuze maken uit al die fijne resorts op Kaapverdië … Wordt het Hotel Riu Touareg, die van jullie een 8,6 krijgt? Of toch het surfersparadijs ClubHotel Riu Funana?

Visum regelen - Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

Ook je bezoek aan Dubai, Abu Dhabi of één van die andere paradijselijke vakantiebestemmingen in de Verenigde Arabische Emiraten begint bij het checken van de visumregels. Met een Nederlands paspoort heb je een toeristenvisum nodig. Gelukkig is dit niet erg ingewikkeld om te regelen. Stap in het vliegtuig, zak een uurtje of zes onderuit en houd je paspoort gereed bij de douane: het visum regel je simpelweg ter plaatse!

Toeristenvisum regelen - Turkije

Turkije

Eerder kon je het visum voor Turkije gewoon bij de douane regelen. Dat klinkt simpel, maar was het – mede gezien de enorme wachtrijen – niet altijd. Inmiddels is het een stukje gemakkelijker geworden: voor €18 bestel je jouw e-visum nu gewoon online. Doe je dit via de officiële website van het Turkse ministerie, dan heb je hem binnen zo’n 48 uur in je mailbox. Wil je precies weten hoe je dit doet? Check onze blog over de veranderingen in de visumregels voor Turkije.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/vakantie-turkije-top-15-beste-bestemmingen/”]

Heb jij binnenkort een visum nodig? Vraag ‘m nu snel en eenvoudig aan via e-visums.nl

Nog een paar tips voor het aanvragen van een visum:

  • Welke van de bovenstaande bestemmingen je ook kiest, zorg er sowieso voor dat je paspoort tenminste zes maanden geldig is op de dag van aankomst. Dit is een vereiste voor de meeste visumaanvragen.
  • De meeste toeristenvisa zijn negentig dagen geldig en kunnen niet (gemakkelijk) verlengd worden.

Heb jij tips voor het aanvragen van een visum? Deel je ervaring of tips in de comments!