Visum aanvragen Egypte

Redactie - 11 maart 2020

Visum aanvragen Egypte

Redactie - 11 maart 2020

Je bent er uit: deze vakantie ga je naar Egypte. Snorkelen in de Rode Zee, op excursie naar Hurghada of het Dal der Koningen, de piramides van Gizeh en Cheops bezoeken: zomaar een paar dingen die op je lijstje staan voor Egypte. Maar voor je het land in mag, heb je wel een visum nodig. Een visum voor Egypte kun je thuis al (online) aanvragen, maar het is ook mogelijk om dit pas op het vliegveld te doen. Wij zetten de verschillende opties voor het aanvragen van een visum voor Egypte op een rij.

Visum aanvragen Egypte

Visum Egypte aanvragen in Nederland via een organisatie

Lekker makkelijk vanuit je luie stoel een visum aanvragen voor Egypte: het kan. Na een rondje Googelen kom je zeker tien bedrijven tegen die je helpen met een visumaanvraag voor Egypte. En dat heeft zo zijn voordelen. Je bent verzekerd van een visum voor je op vakantie gaat en dus weet je zeker dat je het land in mag. En terwijl de rest van de reizigers nog staan te wachten op hun visum, lig jij al te chillen met een cocktail bij het zwembad bij bijvoorbeeld het populaire Hotel Jungle Aqua Park in Hurghada.

Natuurlijk kleven er ook enkele nadelen aan het aanvragen van een visum voor Egypte: het is duurder dan een visum aanvraag op het vliegveld en je moet het visum ruim van te voren aanvragen. Een spoedvisum in één werkdag is bijvoorbeeld niet mogelijk. Daarnaast moet je je paspoort voor enkele weken afgeven. Het is dus heerlijk om uit handen te geven, maar de snelste of goedkoopste manier is dit niet.

Tip: verstuur je paspoort altijd aangetekend. Het zou natuurlijk een kleine ramp zijn als je nog vlak voor vertrek een nieuw paspoort moet aanvragen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/6-egyptische-gerechten-die-je-geprobeerd-moet-hebben/”]

Visum Egypte op het vliegveld aanvragen

Het is ook mogelijk om pas in Egypte zelf een visum aan te vragen. Supersimpel zelf. Een visa on arrival wordt dat genoemd. Je vraagt simpelweg het visum bij een loketje aan nadat je bent aangekomen op het vliegveld. Je moet hier wel voor in de rij staan en dat kan best een tijdje duren. Houd rekening met een uurtje, dan kan het niet tegenvallen. Het is niet overal even duidelijk aangegeven waar en hoe je zo’n visum op het vliegveld aanschaft. Bij de meeste loketjes die iets met een bank of geld te maken hebben verkopen ze visa. Dit kan zelfs met een A4-tje op het loket zijn geplakt.

Een nadeel van het aanvragen van een visum op het vliegveld in Egypte kan zijn dat je niet honderd procent zeker weet of het visum wordt toegewezen. Over het algemeen zijn er gelukkig weinig problemen met dit soort visa.

Visum aanvragen Egypte

Prijs van een visum voor Egypte

Een toeristenvisum die je op het vliegveld koopt (visa on arrival) kost omgerekend ongeveer 27,50 euro. Je betaalt cash in dollars of euro’s. Dus niet in Egyptische ponden (dat heeft ermee te maken dat deze nogal kan schommelen in waarde). Je wisselgeld krijg je wel in Egyptisch geld terug. Je hoeft dus niet per se dollars mee te nemen op vakantie.

Een visumaanvraag via een (reis)organisatie in Nederland is veel duurder. Je bent minimaal zo’n 30 tot 35 euro kwijt voor het aanvragen van een visum via een Nederlands bedrijf (met een verwerkingstijd van twee tot drie weken) per paspoort. Daarnaast betaal je ook voor de aangetekende verzending van je paspoort. Alleen deze verzending kost gemiddeld al zo’n twintig euro. En voor dat geld kun je bijvoorbeeld ook een tour boeken naar Hatshepsut’s Temple.

Goed om te weten: er zijn plannen om een aanzienlijke prijsverhoging voor het toeristenvisum voor Egypte door te voeren, maar momenteel zit je nog goed voor een euro of twintig.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/visum-aanvragen-alles-moet-weten/”]

Geldigheid visum Egypte

Een visa on arrival is dertig dagen geldig. Met dit visum kun je dus ruim vier weken genieten van zon, zee en strand. Als je in Nederland een visum voor Egypte aanvraagt, dan kun je kiezen voor een het Single- (één keer het land in) of Multiple Entry (meerdere keren binnen die drie maanden het land in) visum. Deze visa zijn allebei drie maanden geldig, vanaf het moment dat het visum is afgegeven. Let op dat een visum waarmee je meerdere keren het land in en uit kunt (Multiple Entry) duurder uit kan pakken. Een Multiple Entry e-visum kost zestig dollar.

Moet je naar Egypte voor zaken? Dan is het noodzaak dat je een speciaal zakenvisum aanvraagt. Ook dit zakenvisum is drie maanden geldig. Let erop dat je visum al is ingegaan op het moment dat je je paspoort weer ontvangt en dat deze tijd van de geldigheidsduur van drie maanden af gaat.

Tip: Zorg ervoor dat je je visum voor Egypte op tijd, maar ook weer niet te vroeg aanvraagt. Zo’n vier weken van te voren is een goede tijd. Je weet dan zeker dat je visum nog enkele maanden geldig is en ook dat je je paspoort weer op tijd voor vertrek in huis hebt. Houd ook altijd rekening met de lengte van je vakantie natuurlijk.

Visum aanvragen Egypte

Visum Egypte aanvragen: dit heb je nodig

Voor een visum voor Egypte heb je een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is. Daarnaast moet je twee recente pasfoto’s inleveren. Houd de adresgegevens van je hotel in Egypte bij de hand, want die moet je invullen op het visa application form. Op dit formulier vul je ook in met wie je reist, hoe lang je in Egypte blijft en wat het doel is van je bezoek aan het land: vakantie dus. Zo simpel kan het zijn.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/nieuws/ontcijfer-geheimtaal-vliegtuigpersoneel/”]

Egyptisch toeristenvisum voor kinderen

Sinds 2012 hebben kinderen een eigen reisdocument nodig en kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders. Ga je met je kind(eren) op reis naar Egypte, dan hebben zij een eigen paspoort en dus ook een eigen visum voor Egypte nodig.

Tip: Bekijk van tevoren in Nederland welke informatie je moet invullen op het aanvraagformulier voor een visum voor Egypte. Bijvoorbeeld via de site voor een e-visum. Zo weet je precies wat je gevraagd zal worden en hoef je niet alle paperassen tevoorschijn te toveren op het vliegveld.

Kortom: er zijn verschillende manieren om een visum voor Egypte aan te vragen. De één wat sneller en eenvoudiger dan de ander. Feit is dat je je niet druk hoeft te maken om een visumaanvraag. Het is bijna net zo makkelijk als boodschappen doen. In plaats van een pak melk reken je een visum af.

Egypte is een heerlijk vakantieland voor kinderen. Veel hotels bieden de leukste animatie en de grootste waterparken, waar zij urenlang zoet mee zijn. In Hurghada zijn Hotel Steigenberger Aqua Magic en Hotel Albatros White Beach Resort twee absolute toppers. Als je in Sharm el Sheikh verblijft en je kinderen de tijd van hun leven gunt, dan is het vijfsterrenhotel Hotel SUNRISE Grand Select Arabian Beach met een geweldig zwembad aan te raden.

Hier heb je geen visum nodig

Mocht je in Egypte in een van de volgende badplaatsen verblijven op een lekker resort: Sharm El Sheikh, Dahab, Nuweiba of Taba heb je helemaal geen visum nodig. Je moet dan de hele vakantie in het gebied Sinaï verblijven. Bij aankomst op de luchthaven van Sharm el Sheikh of Taba (of aan de grens) kun je een ‘Sinai only visum’ vragen, waarmee je maximaal 15 dagen in deze badplaatsen en in de oostelijke Sinaï kunt verblijven. Dit is enkel een stempel in je paspoort en kost niks. Let op: ga je op excursie buiten deze plaatsen, zoals naar de piramides en de Sfinx van Gizeh, dan heb je wel een officieel toeristenvisum nodig.

Visum nodig voor Egypte?

Ga jij binnenkort op vakantie naar Egypte en heb je nog een visum nodig? Vraag nu in slechts vijf minuten een visum voor Egypte aan via e-visums.nl! Je kunt betalen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash.

Ben je pas nog in Egypte geweest? Laat een review achter op Zoover.nl om andere reizigers te helpen met het vinden van de mooiste hotels en bezienswaardigheden.