Een visum voor Dubai: ja of nee?

Redactie - 8 mei 2017

Een visum voor Dubai: ja of nee?

Redactie - 8 mei 2017

Moet je voor Dubai wel of geen visum aanvragen? Je bent zeker niet de enige die met deze vraag worstelt. En wat zijn de regels voor landen als China, Laos en Japan? Wij hebben het antwoord! Lees snel verder enne, fijne vakantie alvast!

Visa Dubai vakantie

Visum voor Dubai

En het antwoord is…. ja en nee! Ja, je hebt een visum nodig. Maar nee, je hoeft dit niet voor je vakantie aan te vragen.

Voor Dubai heb je geen apart inreisvisum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort van de douane. Deze stempel is je visum voor Dubai. Tenminste, als je aan deze voorwaarden voldoet:

  • Je hebt een Nederlands paspoort
  • Je blijft korter dan dertig dagen in Dubai

Let op, je paspoort moet langer dan zes maanden geldig zijn om Dubai binnen te komen. Check dit dus op tijd. 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/visum-aanvragen-alles-moet-weten/”]

Visum vakantie

Visums voor Azië

Voor je vakantie naar Dubai hoef je dus geen apart visum aan te vragen. Maar voor veel andere Aziatische landen is dit wel nodig. Check ruim voor je op vakantie gaat wat de regels zijn. Je aanvraag kan gemakkelijk een paar weken duren. Ga je bijvoorbeeld op reis naar India? Dan moet je persoonlijk langsgaan bij India Executive Service. Daarnaast heb je een uitnodigingsbrief én een verklaring van je werkgever nodig. Genoeg te regelen dus voordat je in het vliegtuig kunt stappen!

Ben jij van plan om naar Azië op vakantie te gaan? En weet je niet zeker of je een visum nodig hebt? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet!

Visum Azie

Visums voor je vakantie naar de zon

Niet alleen voor een verre reis heb je vaak een visum nodig. Wist je bijvoorbeeld dat je er ook één nodig hebt als je naar Turkije op vakantie gaat? Check daarom een paar maanden voor vertrek altijd de website van de ambassade van je vakantiebestemming. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat!

Heb jij een visum nodig? Via e-visums.nl vraag je snel en eenvoudig je visum aan!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/visum-nodig-voor-deze-zonbestemmingen-wel/”]

Heb jij je zomervakantie al geboekt? En moest je een visum aanvragen? Deel je ervaringen in je comments en help andere vakantiegangers aan de perfecte voorbereiding!