Visum Aanvragen Kaapverdische Eilanden

Redactie - 1 augustus 2016

Visum Aanvragen Kaapverdische Eilanden

Redactie - 1 augustus 2016

Je alledaagse leven vergeet je compleet op de Kaapverdische Eilanden. Opgaan in de Portugese cultuur, een frisse duik nemen op het strand en heerlijk eten in gezellige restaurantjes in de stad. De Kaapverdische Eilanden scoren niet voor niets een 7,8 bij vakantieliefhebbers die een review achterlieten op Zoover.nl. Voordat je kunt gaan genieten van de prachtige natuur en azuurblauwe zee heb je een visum nodig. Een visum voor de Kaapverdische Eilanden kun je krijgen op het vliegveld, maar handiger nog is om dit thuis al aan te vragen. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Visum aanvragen Kaapverdische Eilanden op het vliegveld

Vakantie vieren op één van de eilanden van Kaapverdië (in het Portugees: Cabo Verde) begint bij een toeristenvisum. Nou ja, het voorbereiden van je vakantie betreft meerdere zaken: bikini’s en zwembroeken kopen, zorgen voor een goed boek, muggenspray meenemen én zonnebrandcrème, want op het strand bij het fantastische Hotel Riu Touareg wil je niet verbranden. Maar een visum is het meest belangrijke. Deze kun je bij aankomst in het land kopen. Voordeel is dat je je daar thuis nog geen zorgen om hoeft te maken: je hoeft je paspoort niet op te sturen en mist hem geen weken. Het nadeel van een visum aanvragen op het vliegveld is dat je in de rij moet staan op het vliegveld, na toch al een lange reis. En hoewel er weinig problemen voorkomen met het aanvragen van visum op de plek van bestemming; je hebt geen garantie dat je ook toegang krijgt tot het land.

Santa Maria beach

[article href=”http://weblog.zoover.nl/tips/visum-aanvragen-egypte/”]

Visum Kaapverdische Eilanden in Nederland aanvragen

Ben je vaak best wel moe na een paar uur vliegen? Dan is het idee om direct naar het hotel te gaan en te proosten op je vakantie een stuk aantrekkelijker dan wachten op je visum op het vliegveld. In dat geval kun je beter je visum voor de Kaapverdische Eilanden voorafgaand aan je vakantie te regelen. Er zijn genoeg bedrijven die dit voor je regelen bij het consulaat van Kaapverdië, je vindt ze al snel via Google. Het nadeel van vooraf regelen is dat je enkele weken je paspoort kwijt bent, omdat je het moet opsturen. Maar dan kun je wel onbezorgd naar je vakantiebestemming op de Kaapverdische Eilanden, zoals het gezellige stadje Santa Maria waar je van alles kunt beleven.

Kosten voor een visum Kaapverdië

Wanneer je wilt besparen op de kosten van een visum voor de Kaapverdische Eilanden, dan kun je het toeristenvisum het best ter plekke regelen. Op het vliegveld van Kaapverdië betaal je namelijk ongeveer 25 euro voor een visum. Een fijne en goedkope oplossing voor als je een last minute geboekt hebt. Wil je geen wachtrij of zorgen over het risico dat je loopt geen visum te kunnen krijgen? Dan past vooraf regelen beter bij je, maar het kost een paar centen extra. De ambassade van de Kaapverdische Eilanden rekent namelijk 45 euro voor een visum. Dit is exclusief BTW, de kosten voor aangetekende verzending van je paspoort en bemiddelingskosten van de tussenpartij.

AdobeStock_54800860

[article href=”http://weblog.zoover.nl/algemeen/visum-turkije-aanvragen/”]

Vakantie vieren op Kaapverdië

Eerlijk is eerlijk: van die extra kosten voor het vooraf regelen, kun je erg leuke dingen doen op de Kaapverdische Eilanden. Vraag aan je reisleider of in je hotel naar de gezelligste dorpen in de buurt. Op Kaapverdië kun je heerlijk eten en gezellige winkelen op één van de authentieke markten die regelmatig gehouden worden. Ook worden er vele tours met gidsen aangeboden onder andere door SolaCyber Tours. Gek op actie? Dan kun je ook gaan voor een sportief avontuur: duiken bij wrakken, wandelen door ongerepte natuur of het beklimmen van een vulkaan (Pico de Fogo)… Het kan allemaal!

Visum Kaapverdische Eilanden: wat heb je nodig?

Ben jij een vakantieganger die liever de to do’s voor vertrek regelt? Dan regel je samen met een tussenbedrijf alvast je visum. Gevraagd wordt of je je paspoort opstuurt en voor de ambassade is een pasfoto vereist. Verder moet je een bewijs van het reisarrangement of van je verblijf toesturen en een visumaanvraagformulier moet worden ingevuld en ondertekend. Voordat je een visum kunt aanvragen moet je je reis naar de Kaapverdische Eilanden al hebben geboekt. We hebben alvast de beste prijzen voor je vakantie naar Kaapverdië op een rij gezet.

Tip: Let bij het aanvragen van het visum op de geldigheidsduur van je paspoort. Deze moet zes maanden na je laatste vakantiedag op Kaapverdië geldig zijn. Ook moet het paspoort twee lege, naast elkaar liggende, pagina’s hebben, zodat het visum in je paspoort geplakt kan worden.

Visum Kaapverdië voor het hele gezin?

Gaan jullie met het hele gezin genieten op de Kaapverdische Eilanden? Hotel Riu Garopa scoort ontzettend goed bij gezinnen met kinderen: groot zwembad, fijn strand, genoeg ruimte op je kamer en de hele dag vermaak. Bij alle hotels die je vindt op Zoover.nl kun je trouwens zien hoe goed ze scoren bij stellen, gezinnen met kleine en gezinnen met grotere kinderen. Denk bij het vooraf aanvragen van het visum er aan dat voor kinderen tot achttien jaar een kopie van de geboorteakte wordt gevraagd. Een kopie van de geboorteakte kun je aanvragen bij de gemeente waar je kind is geboren. Daarnaast moet ook elk kind een eigen paspoort hebben.

AdobeStock_101451202

[article href=”http://weblog.zoover.nl/voorbereiding/visum-aanvragen-alles-moet-weten/”]

Geldigheid toeristenvisum Kaapverdië

Een toeristenvisum voor Kaapverdië is negentig dagen geldig. Als je het visum ontvangen hebt, moet je deze binnen 180 dagen gebruiken, anders verloopt de geldigheid. Vraag je het visum voor je vakantie aan? Zorg ervoor dat je dat dan op tijd doet, zodat je zeker weet dat je je paspoort voor vertrek weer in bezit hebt. Wat is dan een goede tijd om het te regelen? Zo’n vier weken van tevoren. Vroeger hoeft niet, anders is je visum voor de Kaapverdische Eilanden straks verlopen en sta je alsnog op het vliegveld in de rij te wachten voor je de zee in kunt duiken bij Praia.

Heb jij binnenkort een visum nodig voor Kaapverdië? Vraag deze dan nu aan via e-visums.nl 

Klaar voor vertrek naar de Kaapverdische Eilanden

Visum rond? Reis geboekt? Laatste inkopen gedaan en je koffer gepakt? Dan kan het wegdromen op de Kaapverdische Eilanden beginnen. Een zonvakantie is niet compleet zonder strand en zonder zee. Het warme zand glijdt tussen je tenen wanneer naar de branding loopt voor een frisse duik. Wegdromen doe je ook tijdens een wandeling in de vallei van Paúl Santo Antao. Kortom, op Cabo Verde beleef je een relaxte, sportieve en culturele zonvakantie. Geniet!

Wat was jouw favoriete plek op de Kaapverdische Eilanden? Deel het met ons, zodat andere reizigers van jouw tips kunnen leren.