5x verrassende topbestemmingen op het Griekse vasteland

Redactie - 16 januari 2018

5x verrassende topbestemmingen op het Griekse vasteland

Redactie - 16 januari 2018

Dat je op Griekenland goed zit als eilandhopper, wisten we al langer. Maar wist je ook dat het vasteland van Griekenland vol zit met heerlijke stranden, topsights en sfeervolle dorpjes? Hierbij vijf redenen waarom je tijdens een vakantie in Griekenland gewoon met beide benen op het vasteland kunt blijven.

Vasteland van Griekenland - Parga1. Parga (Epiros): vakantie-proof badplaats

Met haar eeuwenoude burcht die hoog uittorent boven de blauwe zee en de kleurrijke huisjes, heeft Parga een enorm hoog idyllische vakantiefoto-gehalte. Tegelijkertijd is het een feest om rond te dwalen in de nauwe straatjes. Of om simpelweg neer te ploffen op een van de terrasjes aan de sfeervolle boulevard. Kortom, Parga is een heerlijk relaxte bestemming voor een vakantie in Griekenland vol strand, cultuur en lekker eten.

Vasteland van Griekenland - Pilion2. Pilion: Het vasteland van Griekenland op haar groenst

Wel op het vasteland van Griekenland blijven, maar tóch dat eilandgevoel ervaren? Schiereiland Pilion is heerlijk divers. Je kunt er de mooiste wandelingen maken door het uitgestrekte berglandschap en de diepe bossen. Of ga voor een heerlijke picknick onder een vijgenboom. En de zee? Die is nooit ver weg. Neem een van de authentieke dorpjes als Malaki of Afetes als uitvalsbasis en je zit goed voor een vakantie vol strand en natuur.

Vasteland van Griekenland - Thessaloniki3. Thessaloniki: minstens zo leuk als Athene

Bij Griekse steden denk je al snel aan Athene. En inderdaad, deze bruisende hoofdstad op het vasteland van Griekenland is zeker een bezoek waard. Al was het alleen al om de Akropolis van Athene met eigen ogen te zien. Maar Griekenland heeft zoveel meer! Thessaloniki is minstens zo sfeervol en authentiek. En het goede nieuws: je hoeft het (nog) niet te delen met kuddes andere toeristen. Ons advies: huur een fiets en cruise ongestoord rond in deze gemoedelijke studentenstad.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-pro/griekenland-tips-van-een-pro-de-ultieme-relaxvakantie/”]

Vasteland van Griekenland - Zargoria

4. Zagoria: topbestemming voor een actieve vakantie in Griekenland

We kunnen eindeloos veel vertellen over de mysterieuze dorpjes in de rotswanden, de spectaculaire uitzichten vanaf de bergtoppen en low-key hotels als Porfyron (review score: 9,8). Maar eigenlijk is dé reden waarom Zagoria zo’n topbestemming is op het vasteland van Griekenland: het Vikos Aoös National Park. Het is de locatie van de diepste kloof ter wereld en een droombestemming voor hikers. ‘Niet te omschrijven zoveel schoonheid!‘, schrijft reviewer Van Putten. Eentje om met eigen ogen te zien, dus!

Vasteland van Griekenland - Olympiaki Akti5. Olympiaki Akti: zon, zee en topresorts

Olympiaki Akti is HET bewijs dat je ook op het vasteland van Griekenland helemaal goed zit voor een strandvakantie. Het ‘Olympische Strand’ ligt zo’n uur rijden van Thessaloniki en is één groot zandstrand met prachtige uitzichten. Plus een aantal fijne resorts en genoeg restaurants om de hoognodige feta, tzaziki en olijfjes te verorberen. Het uitzicht op de iconische Olympusberg maakt het plaatje compleet.

Heb jij een van deze vakantiebestemmingen op het vasteland van Griekenland bezocht? Voeg ook jouw review toe.