De leukste én origineelste dates voor Valentijnsdag

Redactie - 28 januari 2018

De leukste én origineelste dates voor Valentijnsdag

Redactie - 28 januari 2018

Over een kleine twee weken is het weer zo ver: Valentijnsdag! Hét moment voor een originele date. Een bed vol met rozenblaadjes is inmiddels echt passé, maar met een van deze vijf uitstapjes kun je wel thuiskomen. Romantiek gegarandeerd!

1. Romantisch het ijs op

Zeggen wij winter, dan zeg jij: sneeuw, lampjes, ijs en warme chocolademelk. Oh: een liefde om dit mee te vieren. Juistem. Want wat is er nu romantischer dan samen een dagje het ijs op? De hoop dat dit op natuurijs gaat gebeuren voelt misschien wat onzeker aan: speel daarom op safe en neem je liefde mee de ijsbaan op. Bijvoorbeeld naar kunstijsbaan De Scheg in Deventer. Schaats lekker een paar uurtjes en (niet onbelangrijk) houd je geliefde lekker stevig vast. Sluit je dag lekker af met een warme chocolademelk, met als slagroom op de ’taart’ (lees: chocolademelk) een overnachting in Hotel Huis Vermeer. Ook Diana sliep hier:

‘Heel gezellig knus boutiquehotel. Heel vriendelijk personeel, zowel bij ontvangst als in het restaurant en bij het ontbijt. Geweldige sfeer door de mooie inrichting, alles klopt. Heerlijk gedineerd in het restaurant en het ontbijt was top! Je komt niets tekort. Echt een aanrader!’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5-vleiende-valentijns-verrassingen/”]

2. Ga lekker samen koken

Ja, heel cliché: liefde gaat door de maag. Maar zo ontzettend waar. Nog leuker dan dat je lief voor je kokkerelt, is om lekker samen te koken. Juist als jullie niet van die keukengoden zijn is dit een droomdate: ga samen op kookworkshop en peuzel vervolgens alles lekker samen op. In onze prachtige hoofdstad zijn kookstudio’s genoeg, die zo’n romantische dag voor je kunnen verzorgen. Het leukste is natuurlijk om dan lekker samen te tukken in Amsterdam. Dat kun je aan de prachtige Keizersgracht slapen in Hotel De Toren. Of in studentenwijk De Pijp in het prachtige Hotel Okura. Eén ding is zeker: romantischer wordt het bijna niet.

3. Romantisch samen vliegeren

Picture this: jullie staan lekker warm tegen elkaar aan, op het strand, en proberen al vliegerend de krachten van de natuur te trotseren. Ga samen op deze romantische dag lekker powerkiten, bijvoorbeeld op een van de mooie stranden die ons land rijk is: Scheveningen. Of je nu je eigen vlieger meeneemt, of een heuse workshop wilt volgen: het kan hier allemaal. Na jullie vliege(re)nsvlugge ervaring kunnen jullie lekker tegen elkaar aan kruipen met een kopje warme chocolademelk, in één van de strandtenten die je hier zult vinden. Als je wat meer ‘op chique’ wilt, ga dan na het vliegeren samen naar het Kurhaus; en laat je hier verwennen!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/valentijnstradities-wereld-rond/”]

4. Maak een stadswandeling

Installeer je geliefde in de auto met een thermoskan koffie en wat broodjes (jawel:kneuterigheid is heus ook heel leuk!), zeg niet waar jullie heen gaan en rijd lekker naar een stad waarvan jij vermoedt dat het jullie niets dan pure romantiek brengt. Mogen wij een suggesties doen? Ga naar Breda. Dit is lekker overzichtelijk, idyllisch en gezellig. Je kunt hier uitstekend eten, bijvoorbeeld in en rond de Grote Markt. Have fun!

5. Laat je varen door de Haarlemse grachten

Haarlem is niet voor niets ontzettend populair. Naast goed shoppen en geweldig eten, is Haarlem vanaf het water bekijken ook enorm leuk. De stad heeft verschillende rederijen die rondvaarten verzorgen, ook in de winter. Al naar gelang van wat je wil, kun je er nog een lunch of borrel aan boord bij kiezen. Dekentje over jullie heen, glaasje rode wijn erbij… Klinkt als de perfecte Valentijnsdag! Nog meer uit je dag halen, bezoek dan ook het Frans Hals Museum. Aanrader!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/op-het-water-met-je-valentijn/”]

Ook ernstig verliefd en zie je een dagje andere stad zitten? Boek op Zoover een hotelkamer!