In het voorjaar naar Frankrijk: 5 mooie streken

Redactie - 9 januari 2019

In het voorjaar naar Frankrijk: 5 mooie streken

Redactie - 9 januari 2019

In het voorjaar op vakantie naar Frankrijk? Doen! Het land staat dan volop in bloei, dus er is genoeg te zien én te ruiken (lavendel!). Maar lekker chillen aan het strand kan ook. Of waterfietsen door een azuurblauw natuurwonder… Zoover tipt: de mooiste streken van Frankrijk.

De Tuin van Frankrijk

Oui, zo wordt de Franse streek Loire ook wel genoemd. Dit, omdat langs de rivier de Loire prachtige landschappen, wijngaarden en heidevelden te zien zijn. Ook staat dit gebied bekend om de vele en extravagante kastelen die je kunt bezoeken. Met als hoogtepunt het enorme Château Chambord. Overnacht in een van de charmante dorpen of ga lekker kamperen in de natuur. Een bijkomend voordeel is dat deze streek op zo’n dag rijden ligt.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/frankrijk-10x-de-allermooiste-stranden/”]

De gemoedelijke Lot-et-Garonne

Deze niet zo toeristische Franse streek ligt tussen de rivieren Lot en Garonne, in het zuidwesten van Frankrijk. In het voorjaar is het hier al vroeg heerlijk warm en staat de natuur volop in bloei. De streek staat bekend om de fruitboomgaarden: verwacht dus heuvels vol bloesembomen in alle tinten roze. Ook maak je hiervandaan gemakkelijk een uitstapje naar Bordeaux, de wijnstreek Bergerac of de Dordogne.

De azuurblauwe Côte d’Azur

De temperaturen lopen al lekker op in het voorjaar aan de Côte d’Azur: reden genoeg om hier te genieten van een welverdiende vakantie! En voor een dagtrip ben je dicht bij het natuurwonder Gorges du Verdon. Een kilometerslange kloof, de op één na grootste van Europa, die is uitgesleten door de rivier de Verdon. Het water van Gorges du Verdon is haast turquoise en dit levert schilderachtige uitzichten op. Je kunt er wandelen, maar ook in de kloof kanoën en zelfs waterfietsen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/dit-zijn-de-9-beste-vakantieparken-in-frankrijk/”]

De gekleurde Côte d’Opale

Een strandvakantie in het voorjaar? Ga dan naar de Côte d’Opale, ofwel de Opaalkust. Hier vind je oude vissersdorpen, knusse badplaatsen en brede zandstranden aan hoge witte rotsen en groene duinen. Maar ook liefhebbers van de in bloei staande natuur gaan hier graag naartoe: om te wandelen langs velden vol rode klaprozen en korenvelden. En, het allerfijnste hebben we nog niet eens verteld, de Opaalkust ligt op slechts zes uur rijden vanaf Amsterdam!

De dieppaarse Provence

Pas later in het voorjaar, half juni (maar zéker niet te missen) bloeit de Provence in het zuidoosten van het land aan de Middellandse Zee, helemaal op. Deze Franse streek staat namelijk bekend om de dieppaarse lavendel die dan in bloei staat. Waar je ook kijkt, zie je velden vol bloeiende lavendel en je kunt je voorstellen dat dit heerlijk ruikt. Uiteindelijk, in de zomer, worden de paarse bloemen geplukt en verwerkt in parfum, geurkaarsen en doucheproducten. Maar tot die tijd is het genieten geblazen in de Provence met de uitgestrekte lavendelvelden.

Vakantieganger Ronald genoot hier afgelopen jaar van een vakantie op camping Lei Suves en laat weten: ‘Mooie en op een goede locatie gelegen camping. Mooi zwembad en ruime staanplaatsen.’

Wat zijn jouw favoriete plekken in het voorjaar in Frankrijk? Laat het ons weten via een review!