Vakantie naar Zakynthos: deze highlights wil je niet missen!

Redactie - 24 juni 2019

Vakantie naar Zakynthos: deze highlights wil je niet missen!

Redactie - 24 juni 2019

Het zijn de Zoover Vakantieweken! Tijdens deze campagne zetten we de populairste vakantielanden voor je op een rij. Deze week zetten we Griekenland in de spotlights. Extra mooi: jij maakt kans op een reischeque t.w.v. €400 bij het schrijven van een review.

Helderblauw water, paradijselijke stranden, de mooiste kliffen, een prachtige onderwaterwereld en lekker eten. Klinkt als een tropisch eiland, toch? Op slechts drie vlieguren van Amsterdam kun je het allemaal vinden. Ga jij deze zomer naar het Griekse Zakynthos? Dan wil je deze highlights niet missen!

Bezoek het scheepswrak op Navagio Bay

Denk jij bij Zakynthos meteen aan dat scheepswrak op een helderwit strand met eromheen helderblauw water? Ga dan tijdens jouw vakantie zeker naar Navagio Bay, waar op het zandstrand een ruim 35 jaar oud aangespoeld scheepswrak ligt. Je kunt het strand enkel per boot bereiken, dus in de auto stappen heeft geen zin.

Neem een duik en zwem naar de Blue Caves

De kustlijn van Zakynthos bestaat grotendeels uit metershoge kliffen. In de loop der jaren zijn verschillende grotten ontstaan, waarvan de Blue Caves de populairste zijn. Je kunt deze grotten met een georganiseerde excursie bezoeken, maar nog leuker is het om een bootje te huren. Gooi het anker uit, neem een duik en zwem de grot in. Eenmaal daar snap je pas écht waarom deze plek de Blue Caves wordt genoemd, want door de weerkaatsing van het licht op het water wordt werkelijk alles blauw.

Spot de Caretta-Caretta zeeschildpadden

Het Griekse eiland is zeer bekend om de bijzondere Caretta-Caretta schildpadden. Dit dier komt op meerdere plaatsen voor in en rondom het Middellandse zeegebied, maar vooral bij Zakynthos. De zeeschildpadden komen aan land om hun eieren te leggen. Om ze te zien, kun je de boot nemen naar Marathonisi, dat bekend staat als Turtle Island. Maar ze begraven ook regelmatig hun eieren op de stranden van Kalamaki, Gerakas en Laganas. Ze doen dit in de zomermaanden en dan kun je ze ook het best spotten.

Ontdek de onderwaterwereld bij Porto Limnionas

Aan de westkust van Zakynthos ligt Porto Limnionas, een prachtige baai met een piepklein strandje, omgeven door metershoge rotsen. Ga al snorkelend de onderwaterwereld en grotten van het eiland ontdekken! Genoeg visjes gezien? Relaxen doe je op een van de ligbedjes met uitzicht over de baai. The best of both worlds!

Wandel langs olijfbomen en wijnvelden

Wie liever droge voeten houdt, kan het bergachtige binnenland van Zakynthos verkennen. Naast de twee miljoen olijfbomen die op Zakynthos groeien, zijn ook de uitgestrekte wijnvelden zeer kenmerkend voor het Griekse eiland. En daarmee de ideale locatie voor een wandeling langs de wijnranken. Onderweg kom je een aantal wijnhuizen tegen, waar je een lekker wijntje kunt proeven. Bevalt de smaak? Dan neem je gewoon een flesje mee naar huis. Een lekker aandenken aan je vakantie.

Relax aan het strand

Naast Shipwreck Beach heeft Zakynthos nog veel meer prachtige stranden. Uitgestrekte zandstranden die ideaal zijn voor een relaxte stranddag vind je bijvoorbeeld rondom Vassilikos. Ook mooi zijn de verscholen rotsstranden in het ruige westen van het eiland.

Slenter door Zakynthos-Stad

Een bezoek aan de hoofdstad van Zakynthos is de moeite waard en erg gezellig. Struin langs het water en de haven, bezichtig de Dionisioskerk, wandel over het Solomonplein of ga shoppen in de sfeervolle straten. Ga het liefst aan het eind van de middag. Zodra de temperatuur aangenaam wordt en de zon ondergaat, is er overal leven op straat en kun je optimaal van de sfeer genieten.

Geniet van de zonsondergang in Kambi

Het ultieme vakantiegevoel ervaar je bij de zonsondergang in Kambi. Deze plek staat bekend om de vergezichten over het water. Een must see wat ons betreft!