Vakantie in Turkije: op een actieve manier het land ontdekken

Redactie - 10 april 2019

Vakantie in Turkije: op een actieve manier het land ontdekken

Redactie - 10 april 2019

Bij Turkije denk je waarschijnlijk al snel aan een vakantie waarbij je alleen maar op witte stranden aan helderblauw water ligt te genieten en nauwelijks jouw all inclusive resort uit komt. Jammer, want in Turkije kun je ook zulke leuke outdoor-activiteiten ondernemen. Wissel je vakantie in de zon eens af met een dagje wandelen of fietsen, of ga actief het water op. Of wacht dacht je van een dagje golfen?

Vakantie in Turkije

Trek je wandelschoenen aan en beklim de hoogste berg

De natuur van Turkije leent zich goed om te wandelen, van korte dagwandelingen tot lange meerdaagse tochten. Turkije telt maar liefst zes bergen die boven de 2.500 meter uitkomen, waarvan de Ararat met 5.137 meter de hoogste is. Om de top van de eeuwig met sneeuw bedekte vulkaan te beklimmen moet je wel wat tijd uittrekken. De klim duurt namelijk vier dagen. Een pittige tocht waarbij je wandelt langs afgelegen dorpjes en ruïnes en over imposante bergen en plateaus.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/wat-heb-ik-allemaal-nodig-voor-een-vakantie-naar-turkije/”]

Ben je geen getrainde wandelaar, dan zijn er voldoende alternatieven in dit wandelparadijs. In praktijk kan het wandelen in Turkije nog erg avontuurlijk zijn. Kun je overweg met kaart en kompas, hou je van pionieren en waardeer je het ook om je op je tocht te laten leiden door locals, dan is een dagje hiken een must do tijdens je vakantie in Turkije.

Vakantie in Turkije

Vakantie in Turkije? Stap eens op de fiets!

Ontdek Turkije eens op een oer-Hollandse manier. Stap op de pedalen en fiets langs de Lycische kust bij Marmaris. Of maak een mountainbike-tocht langs de kust bij Finike. Je kunt kiezen uit een route van 45 of 70 kilometer. Wil je meer avontuur, dan ben je in Cappadocië, een streek in het zuiden van Turkije, aan het juiste adres. In het Nationaal Park Göreme vind je verschillende uitdagende routes.

Vakantie in Turkije

Stap aan boord van een zeilboot

Ben je op zoek naar avontuur en vrijheid, maar wil je ook lekker zonnebaden of een duik in zee nemen? Stap dan aan boord van een zeilboot in bijvoorbeeld Bodrum of Marmaris. Zodra er genoeg wind is, gaan de zeilen los. Ook als je nog nooit gezeild hebt, is zeilen een geweldige manier om vakantie te vieren. De Middellandse en Egeïsche Zeekust kenmerken zich door veel groen en rotsen, afgewisseld met paradijselijke baaitjes, idyllische strandjes en authentieke vissersdorpjes waar de tijd soms heeft stil gestaan. Kortom, alle ingrediënten voor één of meerdere dagen zeilplezier tijdens je vakantie in Turkije.

Vakantie in Turkije

Sla een balletje op een van de golfbanen

Midgetgolf met kinderen is leuk, maar het echte werk is natuurlijk een balletje slaan op de green. Ook op vakantie is het mogelijk om aan je swing te werken. Met meer dan tien golfbanen is Belek de golfhoofdstad van Turkije.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/de-8-meest-bijzondere-bezienswaardigheden-van-turkije/”]

Heeft de rest van je reisgezelschap geen zin om te golfen? Belek beschikt over prachtige zandstranden waar zij een verkoelende duik in zee kunnen nemen terwijl jij vijftien holes loopt. Ook in Side en Alanya vind je prachtig gelegen golfbanen. Een strandvakantie aan de Middellandse Zee kan dus perfect gecombineerd worden met een dagje golfen.

Op zoek naar een heerlijk hotel waar je bij kunt komen van alle actie? Deze 6 populaire hotels in Turkije wil je niet missen:

Saturn Palace                                   Hotel Pasa Beach

Hotel Titanic Deluxe Bodrum      Hotel Side Star Beach

Hotel Miracle Resort                      Hotel Eftalia Splash Resort (Splashworld)

Heb jij je vakantie naar Turkije al geboekt? Laat het weten in een reactie.