Het ultieme kerstgevoel in de bioscoop

Redactie - 5 december 2017

Het ultieme kerstgevoel in de bioscoop

Redactie - 5 december 2017

Naar de bioscoop gaan is een leuk dagje uit deze kerstvakantie. Zeker als je buiten je comfortzone  stapt en gaat voor die prachtige bios in een andere stad. Wij zochten uit in welke zes bioscopen het lastig is om je te concentreren op de film, omdat de entourage van de bios zelf ook zo prachtig is.

Beeld: Twitter.com

1. Cinebergen, Bergen

Bioscoop Cinebergen tref je midden in het Bergerbosch, nabij Bergen in Noord-Holland. De aanloop ernaartoe is al zeer de moeite waard. Het prachtige huis heeft een intieme filmzaal met plek voor ongeveer honderd mensen. Ga je met Kerst, dan is een zitplaats reserveren dus aan te raden! Deze bioscoop wordt ook wel De Zwarte Schuur genoemd en biedt jou een prima combi van een boswandeling met als beloning: een film pakken!

De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen.

Beeld: zoover.nl

2. Tuschinski Theater, Amsterdam

Tuschinski is misschien wel het bekendste theater van Nederland, vlakbij het Rembrandtplein in Amsterdam. Dit filmpaleis werd gebouwd in 1921 en heeft door de jaren heen de sfeer van toen zeker behouden: dat maakt het ook zo romantisch. Ze pakken groots uit met de feestdagen qua versiering: zeker een bezoekje waar dus!

Tuschinski, Reguliersbreestraat 26-34, Amsterdam.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/foodhallen-in-nederland-dit-zijn-de-leukste/”]

Beeld: cjp.nl

3. Lumière, Maastricht

Maastricht wordt met Kerst ieder jaar omgetoverd tot een walhalla voor kerstige zielen. Ook restaurant en café Lumière doet hierbij een duit in het zakje. Het gebouw bestaat al sinds 1976, maar groeide op de oude plek uit zijn jasje. Sinds september 2016 zit het filmhuis in een prachtig gerestaureerd monumentaal pand dat onderdeel is van de oude Sphinxfabrieken, aan de rand van de wijk Sphinxkwartier. Nu is er plek voor zo’n driehonderd verschillende films per jaar.

Lumière, Bassin 88, Maastricht.

Omdat deze stad wellicht in een uithoek ligt voor jou, hebben we ook qua overnachting een goede tip. Boek een kamer in het prachtige vier sterren hotel Pastis, om jouw uitje compleet te maken. Dit hotel, gelegen in een prachtig monumentaal pandje, werd ook door Maria als zeer bijzonder ervaren:

‘Vintage uitstraling, met een eigentijdse invulling. Kwaliteit, zonder pretenties. Eigenaren zijn super aardig en professioneel. Ontbijt is vers en uitgebreid. Koffie/thee gratis. Ligging is perfect: in een knus buurtje, op vijftien minuten lopen van het centrum en vijf minuten van de grotten. Hier is parkeren gratis. Raad iedereen aan om in Pastis één of meerdere nachten te verblijven.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/bios-aan-zee/”]

Beeld: uut.nl

4. Louis Hartlooper Complex

Het brede filmprogramma in het Louis Hartlooper Complex, dat je vindt aan het gezellige Ledig Erf in Utrecht, wordt aangevuld met speciale evenementen, zoals Movies that Matter en Timeless Sunday (filmklassiekers op zondag). Ook zijn er bijzondere filmvertoningen waarbij regisseur en crew aanwezig zijn voor een nagesprek met het publiek. Er meteen een nachtje Utrecht aan vastplakken? Slaap dan in Hotel Court City Centre, vlakbij de Dom. Dan ben je in een mum van tijd op al die te gekke plekken die de Domstad rijk is.

Louis Hardlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht.

Beeld: cjp.nl

5. LantarenVenster, Rotterdam

Op loopafstand van het beroemde Hotel New York is bioscoop LantarenVenster gevestigd. Voor deze bios moet je wel even de gure wind die meestal van de Maas afkomt trotseren, maar dan heb je ook wat! Hier is elke avond een breed scala aan films te vinden: het is dan ook Rotterdams bekendste filmhuis. Eet vooral wat in de foyer, want als je mazzel hebt kun je meteen kijken naar een klein live muziekoptreden. Daar houden we nou van!

LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/10-mooiste-bioscoopzalen/”]

Beeld: architectenweb.nl

6. Cinecitta, Tilburg

Cinecitta: het klinkt niet alleen Romeins, het doet ook bijna zo aan met de prachtige zuilen rond de entree. Deze kleine Tilburgse culturele bioscoop heeft slechts drie zalen. Of je van filmhuisfilms houdt, of meer mainstream: hier is voor ieder wat wils. Doe na afloop nog een drankje in de prachtige antieke foyer!

Cinecitta, Willem II Straat 29, Tilburg.

Ook een dagje eropuit naar de bios? Blijf dan lekker slapen in die verre stad! Kijk op Zoover voor accommodaties!