Totally Turkije: 5x een onbezorgde strandvakantie in Turkije!

Redactie - 15 maart 2020

Totally Turkije: 5x een onbezorgde strandvakantie in Turkije!

Redactie - 15 maart 2020

Ahh, een strandvakantie in Turkije. Er zijn maar weinig vakantiebestemmingen die zoveel keuze bieden als het aankomt op accommodaties. Maar waar moet je voor kiezen? Een luxueus all inclusive resort in de Turkse Rivièra of je handdoek uitrollen op het strand aan de Egeïsche zee? Zoover tipt een aantal leuke badplaatsen en accommodaties waar jij een onbezorgde strandvakantie in Turkije tegemoet gaat.

strandvakantie in Turkije

Genieten in de Turkse Rivièra

Heb je je zinnen gezet op een vakantie naar de Turkse Rivièra? Dan zijn er veel verschillende badplaatsen waar je uit kan kiezen voor een onbezorgde strandvakantie in Turkije. Wanneer je op zoek bent naar de ideale combinatie tussen strand en cultuur zit je goed bij veelzijdige badplaatsen zoals Side, met de imposante tempel van Apollo, of het levendige Antalya. Liever een onbezorgde zon-, zee- en strandvakantie? Dan zijn Belek en Alanya regelrechte aanraders.

Hotel eftalia ocean
Op vakantie naar de Turkse Rivièra?

Dan zit je helemaal goed bij het luxe Eftalia Ocean! Dit vijf sterren hotel bestaat pas een paar jaar, maar is nu al een van de populairste hotels in de Turkse Rivièra. Met die uitgebreide all inclusive formule, de verschillende restaurants en het mooie zwembad met waterpark is dit geen verrassing!

Bekijk hotel

Combineer zon en cultuur in Side

Wil je naast genieten op het strand ook nog wat cultuur snuiven? Dan is de sfeervolle en levendige badplaats Side in de Turkse Rivièra een goede keuze. Nadat je aan je zomerkleur hebt gewerkt en het zoute zeewater van je hebt afgespoeld is er namelijk veel te beleven in deze badplaats! Side is centraal gelegen tussen Antalya en Alanya en beschikt over misschien wel het breedste zandstrand van Turkije. Dit maakt het tot de juiste keuze voor een onbezorgde strandvakantie in Turkije. Ook cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Struin over de boulevard of bezoek het oude deel van Side, dat ook wel de ‘klassieke stad’ genoemd wordt.

Dream World Aqua
Op vakantie naar de Side?

Vijf sterren hotel Dream World Aqua is een echte topper in Side. Het staat bekend als een kindvriendelijke keuze dankzij het entertainment en het mooie zwembad met waterpark. Natuurlijk geniet je ook hier van een fijne all inclusive formule.

Bekijk hotel

Ga je mee naar de Egeïsche Zee?

De kust bij de Egeïsche Zee is al jaren een favoriete vakantiebestemming onder de Nederlanders. Heel gek is dat niet. De prachtige natuur, culturele rijkdom en bruisende badplaatsen aan het strand maken de Egeïsche Zee tot een ideale vakantiebestemming. Ga op zoek naar verscholen baaien, zoek een mooi plekje op het strand of verken het authentieke centrum. Zin om uitgebreid te winkelen tijdens je vakantie in Turkije? Ook (overdekte) winkelcentra vind je hier volop! Net als het overweldigende aanbod aan accommodaties in alle soorten en maten. Op vakantie naar de Egeïsche Zee? Wij weten het wel!

Aqua Fantasy & Spa & Aquapark
Op vakantie naar de Egeïsche Zee?

Het hele gezin vermaakt zich volop tijdens een vakantie bij Aqua Fantasy & Spa & Aquapark. Dit hotel heeft niet alleen een fijne ligging aan zee, maar ook een leuk waterpark. En dan hebben we het nog niet eens over de wellness gehad!

Bekijk hotel

Kusadasi

In Kusadasi vind je de ideale mix tussen cultuur en strand. Ga op een boottocht langs de vele idyllische plekken langs de Egeïsche kust en neem een verfrissende duik in zee! Het is duidelijk waarom Kusadasi een populaire bestemming is voor een strandvakantie in Turkije. Voor een flinke dosis cultuur bezoek je het Fort van Kusadasi, wat op een schiereiland voor de stad ligt. Geen zorgen, je hoeft er niet naartoe te zwemmen! Je wandelt zó naar het fort uit de 14e eeuw toe via een loopbrug. Ga je met het hele gezin op kindvriendelijke vakantie naar Turkije? Ga dan ook naar Aqualand Adaland met spectaculaire waterglijbanen en meerdere zwembaden.

Pine Bay Holiday Resort
Op vakantie naar Kusadasi?

Het mooie Pine Bay Holiday Resort in Kusadasi is de juiste keuze voor jouw strandvakantie in Turkije. Dit vijf sterren hotel heeft een eigen baaitje met strand, maar ook een zwembad met een aquapark. Het hotel is van alle gemakken voorzien voor jong en oud, dus je zal je geen moment vervelen!

Bekijk hotel