Een wandelvakantie in Tirol: check deze droomroutes!

Redactie - 28 augustus 2017

Een wandelvakantie in Tirol: check deze droomroutes!

Redactie - 28 augustus 2017

Ben je een doorgewinterde hiker? Of houd je wel van een uurtje wandelen? Met maar liefst 24.000 (!) kilometer aan wandelpaden weet je in Tirol één ding heel zeker: ook jouw droom-wandelroute zit er tussen. Welke wandelvakantie in Tirol past bij jou?

Wandelvakantie in Tirol - hikersDe Adelaarsweg: voor op je bucket list

Altijd al het Oostenrijkse berglandschap willen trotseren? Tirol is de ideale locatie om die bergwandeling van je bucket list af te vinken. Ga voor de Adelaarsweg en je hebt gelijk de ultieme klassieker op je naam staan. Deze Tiroolse wandelroute start in het idyllische Prägraten en doorkruist de hele regio. Is 413 kilometer je toch wat eh.. aan de heftige kant? Ga dan stiekem voor de ‘mini-adelaarsweg’ in Oost-Tirol (100 kilometer). De uitzichten langs deze route zijn minstens zo spectaculair en de bergen net zo adembenemend mooi. Tegelijkertijd kun je ‘m in een dag of negen doen. Zo houd je tijd over voor al die andere mooie dingen op je bucket list!

Wandelvakantie in Tirol -AchenseeRelaxen aan een Tirools bergmeer

Een wandelvakantie in Tirol wordt pas echt leuk als je weet dat er aan het einde van je hike iets moois op je staat te wachten. Zoals een adembenemend uitzicht. Of een kristalhelder bergmeer. In Tirol is dat geen enkel probleem. Ga voor een hike richting de Hintersteiner See in de buurt van Wörgl. Of hike richting het populaire Hexenwasser meer en trakteer jezelf na afloop met een heerlijk dagje wellness in Hotel Hexenalm (review score: 9,4).

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5x-must-sees-in-oostenrijk/”]

Wandelvakantie in Tirol - kinderenWandelvakantie in Tirol met het hele gezin

Zelfs voor gezinnen heeft Tirol mooie wandelvakanties in de aanbieding. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hike langs kastelen en dierentuinen? Ga voor een wandelvakantie in Oberperfuss en je hebt het allemaal binnen handbereik. Het gebied zit namelijk niet alleen vol prachtige (en toegankelijke) wandelpaden van allerlei afstanden, je zit er ook dichtbij de avontuurlijke dierentuin de Alpenzoo en het statige Kasteel Ambras.

Wandelvakantie in Tirol - schoenWandelvakantie in Tirol: de hoogte in

Als je dan toch gaat voor een wandelvakantie in Tirol, kun je het net zo goed groots aanpakken. Door de allerhoogste top van de hele regio te beklimmen, bijvoorbeeld. Ga voor de torenhoge GrossGlockner en je hebt gelijk de allerhoogste top van heel Oostenrijk op je naam staan! Aan jullie reviews te zien, toveren jullie die wandelvakantie hier overigens massaal om tot een autovakantie. Samen geven jullie de weg vol haarspeldbochten naar de top, de GrossGlockner HochAlpenstrasse, een 9,1. ‘Ongelooflijk, wat een mooi uitzicht!‘, schrijft één van jullie. ‘Dit mag je niet missen!‘, schrijft een andere reviewer.

Wat is jouw favoriete bestemming voor een wandelvakantie in Tirol? Schrijf een review!