Tips: zo voorkom je de after-vakantiedip

Redactie - 28 december 2020

Tips: zo voorkom je de after-vakantiedip

Redactie - 28 december 2020

Van je zonnige vakantiebestemming terug naar Nederland is een flinke overgang. Waar je gister nog lekker op het strand lag, ben je nu druk bezig met je koffer uitpakken. Deze verandering kan zorgen voor een dip bij het thuiskomen. Dat is uiteraard niet de bedoeling na je welverdiende vakantie. Je blijft natuurlijk veel liever in die vrolijke vakantiesferen. Voorkom je after-vakantiedip met deze 6 gouden tips.

zo voorkom je de after-vakantiedip: samen foto's kijken

Tip #1: beleef je vakantie opnieuw

Houd dat heerlijke vakantiegevoel vast door herinneringen op te halen met je reisgezelschap. Plan een avondje in om samen vakantiefoto’s te kijken of een fotoboek te maken. Zet die vakantie playlist aan, regel een hapje en drankje uit het vakantieland en jullie zitten (mentaal dan) zo weer aan de Spaanse Costa of op die Franse wijnboerderij.

sightseeing in Spanje

Tip #2: breng een beetje vakantie in je leven

Het leuke aan vakanties is dat je nieuwe dingen doet en meemaakt. Je laat je verrassen door andere culturen, prachtige landschappen en lekker eten. Gelukkig kan dat in je eigen omgeving óók doen! Nederland heeft zo veel moois te bieden, dus trek er in de avonduren of in het weekend lekker op uit en wees toerist in eigen land.

stapel boeken aan het strand

Tip #3: maak je leven een stukje leuker

Merk je dat je bepaalde dingen mist van je vakantie? Bijvoorbeeld gezellig lang tafelen met je partner? Of de tijd die je op vakantie had om voor jezelf te zorgen en veel boeken te lezen? Schrijf die dingen op en probeer ze toe te passen in je dagelijks leven. Dus blijf eens lekker zitten na het eten en verwen jezelf zo vaak je kunt.

Voorkom de after-vakantiedip

Tip #4: richt je op de leuke dingen van thuis zijn

Thuis zijn is niet alleen maar rot. Sterker nog: het heeft veel voordelen. Slapen in je eigen fijne bedje bijvoorbeeld. Of dat je vrienden en familie binnen handbereik hebt. Misschien helpt het om stil te staan bij deze positieve kanten van het thuis zijn.

op de camping

Tip #5: heb even geduld

De zon, de ontspanning, de zeeën van tijd met je dierbaren. Het is logisch dat je jezelf gelukkig voelt tijdens de vakantie. En dus ook dat je er daarna even van baalt dat het voorbij is. Meestal gaat zo’n dip vanzelf over na een week of twee. Dus heb geduld je zult merken dat je je vanzelf beter gaat voelen.

Zo voorkom je de after-vakantiedip: de volgende vakantie plannen

Tip #6: plan de volgende vakantie!

Blijf je toch een beetje in dat deprigevoel hangen? Dan is het tijd om je volgende vakantie te plannen! Want iets leuks hebben om naar uit te kijken, dat helpt natuurlijk enorm. Lees alvast de vrolijke reviews over dit fantastische resort in Turkije, deze gezellige camping in Duitsland, of droom weg bij die tropische villa’s op Bali. Veel plezier met de voorpret!

Met deze tips voorkom je de after-vakantiedip, zo blijf je extra lang genieten van het fijne vakantiegevoel! Maak een van de heerlijke gerechten die je terugbrengt naar je vakantiebestemming of ga op vakantie in eigen land. Met deze tips zorg je ervoor dat je niet in een dip terechtkomt na je vakantie.