Tips van een local: 3x doen op het Griekse eiland Ithaka

Redactie - 25 februari 2018

Tips van een local: 3x doen op het Griekse eiland Ithaka

Redactie - 25 februari 2018

Waarom het Griekse eiland Ithaka maar liefst een 8,9 scoort onder Zoover Reviewers? Local Ester van Zuylen begrijpt het helemaal. Er is simpelweg zoveel moois te zien, te doen en te proeven op dit betoverende stipje in de Ionische Zee! Zelf zit ze er alweer meer dan tien jaar en verzorgt de populaire Islandwalks wandeltochten. Haar Homerus Wandeling is een van de allerleukste activiteiten op het eiland.

Topsights op Ithaka - Haven1. Met de boot naar Atakos

Ik kan wel een hele lijst met tips geven‘, zegt Ester enthousiast als we haar vragen naar de topsights op Ithaka. Eentje die absoluut niet mag ontbreken is volgens haar de boottocht naar het onbewoonde Griekse eiland Atakos, vlak voor de kust van Ithaka. ‘Vaar mee op een oude vissersboot vanaf Vathi of Frikes. Er zijn prachtige grotten en het water is kristalhelder.‘ Een aanrader voor snorkelliefhebbers, dus!

Startpunt Vathi is gelijk de locatie van een aantal goed gewaardeerde accommodaties op Ithaka. Zoals de appartementen van Huize Lykithes, die een 8,7 scoren. Ook Huize Panorama is volgens jullie reviews een goede keuze.

Topsights op Ithaka - walking2. Anogi

Waarom Anogi één van de hoogtepunten op Ithaka is? ‘Anogi is het hoogstgelegen dorp van het eiland. De rit ernaartoe is al adembenemend‘, legt Ester uit. Ze heeft bovendien goed nieuws. ‘Sinds vorige zomer kun je er ook eten!’ Een van de dertig inwoners, Sofia, kookt met lokale ingrediënten een heerlijke Griekse maaltijd voor je. Je vindt haar ‘kafe’ naast de kerk met prachtig gerestaureerde Byzantijnse fresco’s. Nog een tip van local Ester: ‘Volg de voormalige ezelsroute de berg af naar Kioni. Een wandeling van zo’n anderhalf uur. Volgens velen is dit het mooiste dorp van Ithaka.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/vasteland-van-griekenland-verrassende-bestemmingen/”]

Topsights op Ithaka - Tips van local Ester van Zuylen

Exogi met de baai van Afales. Beeld: Ester van Zuylen, islandwalks

3. Exogi

Het piepkleine dorpje Exogi is volgens Ester nog zo’n onbetwiste topsight op Ithaka. ‘Er woont slechts een handvol mensen en je hebt een schitterend uitzicht op de baai van Afales‘, legt ze uit. Een heerlijke plek om te genieten van de stilte en dat typische Griekse eilandsfeertje. En: dé plek om met Ester mee op ontdekkingstocht in te gaan! ‘Een van de mooiste wandelingen van Islandwalks start hier!

Heb jij een van de bovenstaande topsights bezocht? Voeg een review toe of deel je tips in de comments.