Zo overleef je de vlucht met kinderen

Redactie - 22 juli 2017

Zo overleef je de vlucht met kinderen

Redactie - 22 juli 2017

Vliegen met kleine kinderen? Dat kan best stressvol zijn. Met deze tips zorg je voor een ontspannen vlucht, voor jezelf, de kleintjes én jullie buren. Goede reis!

Ontspan

Adem diep in, adem diep uit… Zorg ervoor dat je voor de reis al in een lekkere vakantiestemming bent. Als jij ontspant, zijn de kinderen ook rustiger en kun je meer van ze hebben. Dus ga op tijd richting vliegveld, zodat jullie niet hoeven haasten. Houd alle belangrijke papieren bij elkaar, zo voorkom je stressmomenten bij het inchecken. En heb je de nodige entertainment bij de hand? Zo hoeven de kleintjes zich tijdens het wachten en de vlucht nauwelijks te vervelen.

Zijn eigen koffer

Papa en mama met een grote koffer, dat wil je kind natuurlijk ook! Geef hem zijn eigen rugzakje of een leuke trolley en vul deze met voldoende speelgoed voor de reis. Denk aan kleurboeken, potloden, knuffels, spelletjes en favoriete speeltjes zoals een vliegtuigje of knutselspullen. Staan er leuke apps en games op je telefoon of tablet? En, niet onbelangrijk,  zijn alle batterijen opgeladen? Huh, zijn julie er nu al?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5x-spelletjes-op-vliegveld/”]

Nog even uitrazen

Na alle checks komt hét moment om de kids nog even flink uit te putten zodat ze straks rustig zijn in het vliegtuig. Op de meeste vliegvelden zijn wel speeltoestellen of is er een ruimte ingericht waar kinderen kunnen spelen. Is er op de luchthaven geen Kids Forest zoals op Schiphol? Dan is een potje tikkertje of verstoppertje een ideale manier om de kinderen te laten ontspannen én uit te putten.

Boarden

Met kleine kinderen mag je vaak als eerste boarden. Leuk, alleen betekent het wel dat jullie nog langer in het vliegtuig naar Portugal of Griekenland zitten. Dus wacht tot de enorme rij voorbij is, speel ondertussen een spelletje met de kids en ga als één van de laatsten aan boord.

Zorg voor voldoende eten en drinken

Maak je een verre reis naar Bali of Australië, dan krijg je eten en drinken aan boord. Bij een korte vlucht kun je onderweg iets kopen, maar handiger is het om zelf wat lekkers mee te nemen. Komkommer, tomaatjes, crackers en bijvoorbeeld de favoriete chipjes van je kind. Wedden dat hij weer een tijdje stil is?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/aanrader-ibiza-kinderen/”]

Extra kussentje

Een extra kussen is nooit weg tijdens jullie vlucht naar die heerlijke vakantiebestemming. Kleine kinderen kunnen erop zitten om uit het raampje te kijken, grotere kinderen kunnen er lekker op slapen. Een extra dekentje is ook handig. Vaak is het eenmaal in de lucht kouder en anders maken jullie er, heel creatief, een tentje van!

Vrienden met de buren

Ken je het, die rollende ogen van je buurman of luide zucht zodra je kind begint te huilen? Daar zit je écht niet op te wachten… Natuurlijk snappen we dat je buren niet blij zijn met gehuil als ze aan het dagdromen zijn over de plaats van bestemming. Maar ja, dat is geen reden voor jou om thuis te blijven met de kinderen. Om het gezellig te houden, maak je direct na het instappen contact met je buren. Maak een praatje en probeer met spelletjes en grapjes het ijs te breken. Misschien maken ze daardoor wat vaker contact met je kleine of spelen ze mee als hij bijvoorbeeld zijn potloodjes of chipjes uitdeelt. En zo hebben ze natuurlijk ook wat meer begrip als de kleine opeens begint te huilen..

Ga jij deze zomer ook op reis met kinderen? Deel jouw tips en ervaringen in de comments.