De Vakantiebeurs staat voor de deur en de vroegboekkortingen vliegen je om de oren. Januari is dé maand om alvast je zomervakantie te boeken. Geen zin om daar veel tijd in te steken? Dat heb je vast iets aan onze tips om snel een zomervakantie te boeken.

Tips om snel een zomervakantie te boeken

Maak een vakantieplan

Zet voor het boeken alvast je vakantiewensen op een rijtje. Denk hierbij aan het doel van je vakantie, de bestemming, de periode, je budget en het vervoer. Het scheelt een hoop zoekwerk als je je vakantiewensen duidelijk in kaart hebt gebracht.

Oriënteer je via voice

Heb je een vakantieplan gemaakt? Dan kan de research naar de ideale vakantie beginnen. Je kunt uren besteden aan het speuren van de zoekmachines, maar dat kan tegenwoordig natuurlijk een stuk sneller. Tijd besparen? De smart speaker met Google Assistant neemt je veel zoekwerk uit handen. Vakantiegangers vinden hun ideale vakantie steeds vaker met behulp van voice-technologie.

Vraag alvast vrij op je werk

Weet je al in welke periode je op vakantie wilt? Vraag dan voordat je gaat boeken alvast vrij op je werk. Scheelt een hoop tijd en gedoe. Bovendien kan je dan meteen toeslaan als je een leuke deal ziet. Wel is het handig als je een beetje flexibel bent in je data, ook dat scheelt een hoop speurwerk als je op zoek bent naar een goedkope deal.

Curacao

Kies voor een pakketreis

Na de oriëntatiefase is het tijd om te boeken. Zelf een reis samenstellen die voldoet aan al jouw wensen is natuurlijk een tijdrovende klus. Kies daarom voor een pakketreis waarbij je in één keer vlucht en hotel boekt. Bijkomend voordeel: je bespaart niet alleen veel tijd maar ook veel geld. Zo hoef je niet eindeloos te zoeken naar die ene goedkope vlucht en dat mooie hotel.

Boek je pakketreis via Zoover

Wist je al dat je sinds kort ook pakketreizen kunt boeken via Zoover? Super handig natuurlijk! Kun je meteen de reviews van andere vakantiegangers lezen. Boek bijvoorbeeld je droomvakantie op Samos bij Doryssa Seaside Resort Aparthotel. Vakantie vieren op Zakynthos kan ook: boek dan een pakketreis naar Sea View Village.

Liever buiten Europa op vakantie? Dan tippen wij Coral Estate Villas op Curacao of Manchebo Beach Resort en Spa op Aruba. Reviewer Syds vierde hier zijn meest fantastische relaxing vakantie ooit. ‘Zeer vriendelijke en behulpzame mensen in het hotel. Super schoon, goed ontbijt en prima restaurants. Strand, ligbedjes en handdoek service, perfect.’

Zakynthos

Zorg voor weinig afleiding tijdens het boeken

En als je dan eindelijk echt op het punt staat om te boeken, zorg er dan voor dat je niet afgeleid wordt door je kinderen, collega’s of wie dan ook. Zet dus je telefoon uit en zoek een rustig plekje. Boek bijvoorbeeld in het weekend als je alle tijd hebt en lekker uitgerust bent. Ook fijn: op zondag zijn de reizen vaak het goedkoopst.

Boek niet te laat

Tot slot nog een tip om snel een zomervakantie te boeken: boek op tijd. Vroeg boeken kan je een hoop zoekwerk besparen, want wie tot het laatste moment wacht heeft een stuk minder keuze. Vooral als je aan schoolvakanties gebonden bent is de kans groot dat jouw favoriete accommodatie op de gewenste datum niet meer beschikbaar is. Dat ene mooie hotel in Spanje met zeezicht zit vol, dus moet je weer verder zoeken naar een geschikt alternatief. Bespaar je de moeite en pak die vroegboekkorting!

Uitgelichte berichten

Anita

Redacteur

6 januari - 2020

Reacties