Dit zijn onze tips om snel een zomervakantie te boeken

Kaily - 1 december 2022

Dit zijn onze tips om snel een zomervakantie te boeken

Kaily - 1 december 2022

Het jaar 2022 is al weer bijna voorbij en de vroegboekkortingen vliegen om je oren. December en januari zijn dé maanden om alvast je zomervakantie te boeken. Geen zin om daar veel tijd in te steken? Dat heb je vast iets aan onze tips om snel een zomervakantie te boeken.

1. Maak een vakantieplan

De eerste op het lijstje van tips om snel een zomervakantie te boeken, is het maken van een vakantieplan. Zet voor het boeken alvast je vakantiewensen op een rijtje. Denk hierbij aan het doel van je vakantie, de bestemming, de periode, je budget en het vervoer. Het scheelt een hoop zoekwerk als je je vakantiewensen duidelijk in kaart hebt gebracht. Overleg natuurlijk ook even met de personen waarmee je op vakantie gaat!

2. Vraag alvast vrij op je werk

Weet je al in welke periode je op vakantie wilt? Vraag dan alvast vrij op je werk. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe. Bovendien kan je dan meteen toeslaan als je een leuke deal ziet. Wel is het handig als je een beetje flexibel bent in je data, ook dat scheelt een hoop speurwerk als je op zoek bent naar een goedkope deal.

3. Kies voor een pakketreis

Nadat je uitgebreid georiënteerd hebt, is het tijd om te boeken. Zelf een reis samenstellen die voldoet aan al jouw wensen is natuurlijk een tijdrovende klus. Kies daarom voor een pakketreis waarbij je in één keer vlucht en hotel boekt. Bijkomend voordeel: je bespaart niet alleen veel tijd maar ook veel geld. Zo hoef je niet eindeloos te zoeken naar die ene goedkope vlucht en dat mooie hotel. Deze tip mag zeker niet ontbreken tussen de tips om snel een zomervakantie te boeken!

4. Boek je pakketreis via Zoover

Wist je al dat je sinds kort ook pakketreizen kunt boeken via Zoover? Super handig natuurlijk! Kun je meteen de reviews van andere vakantiegangers lezen. Boek bijvoorbeeld je gezellige vakantie op Kreta bij Star Beach Village. Vakantie vieren op Zakynthos kan ook: boek dan een pakketreis naar Gloria Maris.

Liever buiten Europa op vakantie? Dan tippen wij Gloria Maris in Hurghada, een all inlcusive accommodatie die ideaal is voor een vakantie met het gehele gezin!

5. Zorg voor weinig afleiding tijdens het boeken

En als je dan eindelijk echt op het punt staat om te boeken, zorg er dan voor dat je niet afgeleid wordt door je kinderen, collega’s of wie dan ook. Zet dus je telefoon uit en zoek een rustig plekje. Boek bijvoorbeeld in het weekend als je alle tijd hebt en lekker uitgerust bent. Ook fijn: op zondag zijn de reizen vaak het goedkoopst.

6. Boek niet te laat

Dat brengt ons bij de laatste tip op deze lijst met tips om snel een zomervakantie te boeken: boek op tijd. Vroeg boeken kan je een hoop zoekwerk besparen, want wie tot het laatste moment wacht heeft een stuk minder keuze. Vooral als je aan schoolvakanties gebonden bent is de kans groot dat jouw favoriete accommodatie op de gewenste datum niet meer beschikbaar is. Dat ene mooie hotel in Spanje met zeezicht zit vol, dus moet je weer verder zoeken naar een geschikt alternatief. Bespaar je de moeite en pak die vroegboekkorting!

Zomervakantie
Inspiratie voor de zomervakantie?

Ga naar de Zoover website voor nog meer inspiratie voor jouw zomervakantie. Van Griekenland tot Spanje, er zit sowieso wat voor jou tussen!

Bekijk het aanbod