Tips voor een bungalowvakantie bij ’t Lauwersmeergebied

Redactie - 1 maart 2018

Tips voor een bungalowvakantie bij ’t Lauwersmeergebied

Redactie - 1 maart 2018

Het Lauwersmeergebied – precies op de grens van Groningen en Friesland – is een walhalla voor natuurliefhebbers maar ook een ideale familievakantiebestemming. Denk: genoeg ruimte, veel leuke dingen in de buurt te doen én veel keuze wat betreft vakantie- en bungalowparken. Vakantie vieren in een bungalow bij dit natuurgebied? Check onze toptips!

Wadlopen: wat een avontuur!

Lachen, gieren, brullen voor de hele familie gegarandeerd als je tot je middel door het (koude) water ploetert terwijl je voeten wegzakken in de modder. Strik een gids en ga voor nog geen tientje het wad op onder begeleiding. Leer meer over de diertjes die hier leven, maar ook hoe het nu precies zit met het tij.

Er bestaan wadlooptochten voor iedereen: van opa en oma tot de jongste van het gezin. Je kunt op verschillende plekken vertrekken, dus check even wat dichtbij jouw vakantiebungalow ligt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/overnachten-op-het-strand/”]

Op safari in Nationaal Park Lauwersmeer

Altijd al een keer een safari willen doen, maar staat Afrika niet op de planning? Het zal je verbazen hoe dichtbij de wildernis eigenlijk is. Ook op eigen bodem kun je op safari: in Nationaal Park Lauwersmeer. Misschien heb je wel het geluk dat je een joekel van een zeearend spot, oog in oog staat met de wilde Koninkspaarden of een buffel in ‘t wild tegenkomt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/friesland-de-mooiste-fietsroutes/”]

Liever te voet op pad? Dan kun je altijd onder begeleiding van een boswachter de mooiste plekjes van het gebied ontdekken. Op eigen gelegenheid je dag indelen? Kan ook! Haal wandel- en fietsroutes bij de receptie van het park.

Op pad met een echte Fries

Je huis deel je via Airbnb, voor een taxiritje bestel je een Uber’tje en als je op vakantie gaat in eigen land? – Friesland om precies te zijn – Dan leen je een Fries! Alles draait bij ‘Leen een Fries’ (een initatief van de Friese Bibliotheken) om de leuke ontmoeting. Doe je dus een midweekje of weekendje Friesland? Stuur dan via het platform een berichtje naar een Fries die je bijvoorbeeld meer kan vertellen over de plaats waar je vakantie viert of die iets leuks met je onderneemt: van lezingen en workshops tot muzikale bijeenkomsten en sportactiviteiten. En, het is helemaal gratis.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/23-romantische-vakanties-europa-twee/”]

Bezoek onze culturele hoofdstad Leeuwarden

Of je nu met het gezin op vakantie bent of je geniet van het jaarlijkse vriendinnenweekend: Leeuwarden mag niet ontbreken als je bijvoorbeeld bij Waterpark Zwartkruis, Natuurdorp Suyderoogh of Esonstad slaapt. Helemaal nu Leeuwarden zich dit jaar culturele hoofdstad mag noemen staat de stad in vuur en vlam.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/mooiste-nationale-parken-nederland/”]

Er zijn zóveel leuke activiteiten te ondernemen dat een aparte vakantie naar Leeuwarden misschien nog wel een beter idee is. Doe een (gratis) stadswandeling (in thema) of streetart tour, proef je teut bij het Boomsma Berenburg-museum of laat je door een (oud)cipier rondleiden door de strenge Blokhuispoort-gevangenis. Spannende verhalen gegarandeerd!

Voor een diner buiten de deur met de kids is pizzeria de Burgemeester van Napels een echte aanrader. Meer het lunchtype? Schuif dan aan bij Drink & Eetlokaal Proefverlof (bij de Blokhuispoort), dan wil je helemaal het gevangenisterrein niet meer verlaten.

Heb jij nog tips voor een vakantie in de buurt van Lauwersoog en Nationaal Park Lauwersmeer? Deel je tips in een reactie of schrijf een review!