Thais eilandgevoel: relaxed genieten op Koh Lanta

Redactie - 24 augustus 2018

Thais eilandgevoel: relaxed genieten op Koh Lanta

Redactie - 24 augustus 2018

Zeg je Thaise eilanden dan zeg je…waarschijnlijk geen Koh Lanta. Het mag dan wel niet het meest bekende zuidelijke eiland zijn, Koh Lanta biedt wél alles wat een bezoek aan een Thais eiland zo bijzonder maakt. Ben jij een vakantiegangers die gewapend met backpack speurt naar de meest bijzondere plekjes? Wij laten je kennismaken met een bijzonder stukje Thailand.

Koh Lanta

Wanneer je al eens op een andere Thais eiland als Koh Phi Phi of Koh Phangan bent geweest, zal met name de rust je direct opvallen. Vakantiegangers roemen de relaxte sfeer van dit bijzondere eiland. Net als de andere eilanden kent het ook prachtige stranden, een indrukwekkend groen binnenland en de fijne Thaise cultuur. Alleen nét even wat rustiger, waardoor je alles op eigen tempo kunt ervaren. Je kunt vanuit verschillende plaatsen naar Koh Lanta varen, met Koh Phi Phi, Krabi of Phuket als meest voorkomende.

Schitterende stranden

Strandliefhebber? Dan zul je erg blij worden op Koh Lanta. Niet alleen beschikt het eiland over idyllische stranden die je in Thailand mag verwachten, ze zijn nagenoeg allemaal ook nog eens erg rustig. Je zult dus geen moeite hebben om een mooi plekje te vinden! Aanraders zijn Bamboo Beach, wat met het azuurblauwe water, hagelwitte strand en aangrenzende jungle paradijselijk aandoet. Het eveneens rustige, maar veel meer uitgestrekte Phra ae Beach (Long Beach) is erg geliefd bij vakantiegangers. Ook zeer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5x-mooiste-stranden-thailand/”]

Verken de onderwaterwereld

We blijven nog even bij zee voor misschien wel dé activiteit bij uitstek op Koh Lanta. Hier vind je namelijk meerdere duikstekken die misschien wel tot de mooiste van Thailand behoren. Heb je nog nooit gedoken, maar staat dit nog wel op jouw bucketlist? Doen! Niet alleen zijn de watertemperatuur (warm!) en het visrijke water goede redenen, het behalen van je brevet is ook nog eens leuk voor je portemonnee. Wil je liever snorkelen? Gewapend met masker en snorkel kun je praktisch overal het water inlopen. Bijvoorbeeld recht voor je deur, wanneer je verblijft bij het Hotel Relax Bay Resort.

Avontuurlijk hiken op Koh Lanta

Tijdens een verblijf op Koh Lanta is een bezoek aan het Nationale Park een echte must. Het beschermde en gevarieerde park ligt op het zuidelijkste puntje van het eiland en is eenvoudig per scooter te bereiken. Verken al wandelend de afwisselende natuur waarbij je zeer waarschijnlijk apen zult spotten. Wil je geen stranddag opofferen tijdens je relaxvakantie? Dan hebben we goed nieuws, want ook ín het park kom je meerdere schitterende stranden tegen. In ongeveer anderhalf uur kun je de wandeling afleggen, maar je kunt er ook zeker een volledige dag doorbrengen. Enjoy!

Explore!

Avonturiers opgelet: vakanties en reizen gaan vaak over het creëren van onvergetelijke ervaringen en een bezoek aan de Emerald Cave valt zeker in die categorie. Met een boot vaar je naar de ingang van de donkere grot. En nu? Zwemmen! Tijdens een begeleide tour kun je met een groep, gewapend met zaklamp, de pakweg drie minuten zwemmen in de grot afleggen, waarna je bij een prachtig verborgen lagune uitkomt. Ga daarnaast ook op zoek naar schitterende watervallen. Het eiland telt er genoeg en niets is lekkerder dan een verkoelende duik nemen in het heldere water.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/rondreis-thailand-mooiste-plekken/”]

Eilandhoppen

Wakker de ontdekkingsreiziger in je aan met een Island tour waarbij je meerdere kleine eilandjes in de buurt van Koh Lanta aandoet. Vanuit praktisch elke plaats of bij je eigen accommodatie zoals het luxe Hotel Moonlight Bay Resort, kun je een dergelijke tour boeken. Stap in een speed- of traditionele longtailboot en bezoek eilandjes als Koh Cheok, Koh Mook (Met Emerald Cave!) en Koh Ma.

Heb jij Koh Lanta al eens ervaren? Deel je tips in de comments of laat een review achter.