Stedentrip? Pak je rolkoffertje efficiënt in met deze tips!

Redactie - 27 oktober 2017

Stedentrip? Pak je rolkoffertje efficiënt in met deze tips!

Redactie - 27 oktober 2017

Of je nu een weekendje weg gaat in Nederland of het vliegtuig pakt voor een gezellige stedentrip: tips om je rolkoffer efficiënt in te pakken zijn altijd mooi meegenomen, nietwaar?

Mix en match zorgvuldig

Begin met het kiezen van kleding die je graag mee wil nemen, maar houd er rekening mee dat je meerdere sets kunt maken. Zoals een top die je in een rok én op een jeans kunt dragen. Of een blazer die past bij je pantalon, maar ook bij een shorts met T-shirt. We gaan voor minimaal pakken, maximaal reizen! Done? Rollen maar!

Rol (bijna) al je kleding op

De meeste kledingstukken kun je het best oprollen, zo blijven ze mooi en nemen ze de minste ruimte in beslag. Een blazer keer je binnenstebuiten en die vouw je voorzichtig op, eventueel met één of twee gevouwen T-shirts ertussen. Zo kreukt ‘ie niet! Rol ook sokken en ondergoed op, net als je bikini of zwembroek, maar bewaar die nog even voor de volgende stap.

Maak gebruik van je schoenen

Schoenen nemen veel ruimte in beslag, maar je wilt ze wel graag meenemen. Maak daarom gebruik van ze en vul ze met je opgerolde sokken en ondergoed. Eventueel kan je de rollen eerst in een zakje stoppen, voordat je ze in je schoenen doet. Leg je schoenen met de zolen tegen de randen van je koffer, zo nemen ze de minste ruimte in beslag en wordt je kleding niet vies. Een douchemuts of zakje om de zolen kan ook!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/inpakken-voor-een-stedentrip-zo-gepiept/”]

Gleuven opvullen

Veel koffers hebben van die gleuven op de bodem: vul die op met ronde spullen. Denk aan een paraplu, een brillenkoker of je krultang. Rol riemen niet op, maar leg die langs de randen voor ruimtebesparing in je handbagage koffer.

Toiletspullen en sieraden

In je handbagage mag je natuurlijk alleen maar mini’s mee. Dus koop die, of vul flesjes met je favo product. Een paar toefjes foundation neem je mee in een lenzendoosje. Het andere bakje kun je vullen met primer. Armbanden en kettingen houd je uit de knoop en bij elkaar door middel van rietjes. Knip de rietjes op de juiste lengte en haal je ketting of armband erdoorheen en sluit ‘m. Easy does it!

Verdeel je koffer in lagen

Begin met het opvullen van de gleuven, je schoenen en eventueel riemen. Daarna doe je je opgerolde kleding in je koffer. Dan je blazer of ander kreukgevoelig kledingstuk. Neem je een strandhanddoek mee? Vouw die op zo groot als je koffer is. Leg deze op je schoenen en kleding en stop de randen in de koffer. Leg daarop je toiletspullen in een doorzichtig zakje. Heb je die meteen bij de hand bij de douane én als er iets lekt, komt het in ieder geval niet op je kleding terecht. Eindig met een lege plastic zak, die komt altijd van pas. Op de terugweg bijvoorbeeld, voor je vuile was!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/de-stedentrip-checklist-voorbereiden-en-meenemen/”]

Gepakt als een pro? Ready to go!

Jij bent klaar voor je stedentrip. Nu nog kiezen waarheen! Mooi Maastricht misschien? Isabel verbleef eens in hotel Beaumont: ‘We hebben genoten dit weekend met zijn tweeën. Service was goed, ontbijt zeer goed. Mooi, gerenoveerde kamer in de residance. Zeker een goede prijs/kwaliteit verhouding.’ Of verder van huis, Barcelona bijvoorbeeld?

Waar gaat jouw favoriete stedentrip heen? Laat een review achter van je verblijf voor andere vakantiegangers.