Spanje: eilandhoppen vanaf Menorca

Redactie - 30 augustus 2017

Spanje: eilandhoppen vanaf Menorca

Redactie - 30 augustus 2017

Eilandhoppen in Griekenland en Kroatië is razend populair. Maar wist je dat je dit ook vanaf Menorca kunt doen?  Niet een, niet twee, maar drie Spaanse eilanden in één vakantie. Gegarandeerd rust, actie en kindvriendelijk!

eilandhoppen Menorca

Beeld: www.balearen.info

Eilandhoppen vanaf Menorca: de vlieg- en bootreis

Je vakantie naar Spanje begint natuurlijk met de vliegreis. Wil je een rondreis maken, dan kun je gewoon een retourticket boeken naar Menorca. Is jouw laatste vakantiedag op Ibiza? Boek dan twee enkele vliegreizen. Check hier hoe je geld kunt besparen op je vliegtickets.

Jij bepaalt helemaal zelf hoe avontuurlijk je je vakantie wilt maken. Ga je op de bonnefooi of boek je liever alles vooraf? Je ferry tickets kun je ter plekke in de havens van Menorca, Mallorca en Ibiza kopen. Maar zeker in het hoogseizoen is het handig om je kaartjes vooraf hier te kopen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/in-beeld/in-beeld-eilandhoppen-in-griekenland/”]

Menorca

Beeld: www.vakantieopbalearen.nl

Begin je vakantie op ontspannen Menorca

Menorca is een heerlijke plek om helemaal in de vakantiestemming te komen. Nog niet te druk bezocht en bijna honderd prachtige stranden. De mooiste kustlijn vind je bij Cala Turqueta. Vanaf Mahón (de havenstad) is het ongeveer tien minuutjes lopen naar zee. Het strand is nog helemaal onaangetast, maar toch van alle gemakken voorzien. Zo zijn er toiletten en strandwachten. Ideaal voor kleine kinderen.

Wat cultuur meepakken? Wandel terug naar Mahón en bezoek de Santa Maria kerk en het oude stadhuis in de historische binnenstad.

Jullie tippen Bungalow Mar Blau als dé accommodatie voor jonge gezinnen. Esther schrijft in haar review: ‘Reizend met een kindje dat nog ’s middags slaapt, hebben we echt genoten van de ligbedden die buiten bij elk appartement staan. Als de baby sliep ’s avonds, hebben wij heerlijk en vers eten afgehaald en op ons eigen terras opgegeten.

eilandhoppen Menora Mallorca

Beeld: www.rui.nl

Van de rust op Menorca naar actief op Mallorca

De ferry richting Mallorca vertrekt vanaf de haven in Ciutadella. De boot vaart ongeveer vier keer per dag (afhankelijk van het seizoen) en de overtocht duurt slechts anderhalf uur. Het uitzicht over de zee is prachtig, maar met kleine kinderen kan het fijner zijn om binnen te zitten. Vergeet dus niet om een stoel te reserveren.

Helemaal uitgerust op Menorca, is het tijd voor wat actie op Mallorca! Maak bijvoorbeeld een fietstocht van Palma de Mallorca naar El Arenal. Twintig kilometer lang rijd je over een prachtig fietspad vlak langs de kust. Deze route kun je gemakkelijk in het hoogseizoen maken. Langs de zee staat altijd een verkoelend briesje. Zoover tip: ga lunchen aan het water in Can Pastilla. Joseph schrijft: ‘Can Pastilla is zeer proper, vriendelijke mensen en een goede uitvalsbasis om te fietsen. Zeer mooi strand, mooie terrasjes en zeker niet duur!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/wadden-eilandhoppen-in-nederland-vakantie-vieren-op-ameland/”]

Boot ibiza eilandhoppen menorca

Beeld: www.overtocht.nl

Doorhoppen naar kindvriendelijk Ibiza

Vanaf Palma de Mallorca vaar je in ongeveer 3,5 uur naar Ibiza. De ferry gaat maar één keer per dag, dus reserveer je ticket op tijd. Wil je iets meer luxe? Ga dan vliegen! Je boekt al een vliegticket vanaf €45 en kinderen tot twee jaar vliegen gratis.

Ibiza staat bekend om de feestcultuur, maar er is zo veel meer te beleven. Zelfs met kleine kinderen. Een paar tips:

  • Beachclub Atzaro heeft een speciale kinderhoek vol speelgoed. Perfect als je even in alle rust van je cocktail wilt genieten.
  • Go Karts Santa Eulalia: de plek voor jong en oud om even flink uit te razen. Een wedstrijdje racen met je zoon of dochter. Of toekijken hoe zij over het circuit van racen. Zeker weten dat ze ‘s nachts lekker zullen slapen!
  • Waterpark Aquamar is een superleuke afwisseling voor een dagje strand. Het barst van de spannende glijbanen en wildwaterbanen. Ook niet onbelangrijk: er is een groot grasveld waar je heerlijk kunt zonnebaden.

Nog op zoek naar een kindvriendelijke accommodatie? Bij Appartement Benet Los Pinares is het vakantie voor het hele gezin. Landsman schrijft: ‘Twee zwembaden, genoeg ligbedden en parasols en speelmateriaal voor kids. Ligging is heel centraal. Strand is 400 meter lopen en met een auto ben je binnen een half uur op de mooiste plekjes!’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/aanrader-ibiza-kinderen/”]

Ben jij wel eens gaan eilandhoppen vanaf Menorca? Deel je tips in de reacties en vergeet niet om een review achter te laten op Zoover.nl!