Spaans eten en drinken als een echte local

Redactie - 10 april 2019

Spaans eten en drinken als een echte local

Redactie - 10 april 2019

Spaans eten en drinken als een echte local, wie wil dat nou niet? In Spanje lik je van de vroege ochtend tot de late avond je vingers af. Wanneer je deze tips opvolgt denkt iedereen, of je nu in Madrid, op Ibiza of op Gran Canaria bent, dat je een echte Spanjaard bent.

Ga niet zitten

Wij Nederlanders houden wel van een terrasje. Zeker als we op vakantie zijn, toch kun je in Spanje beter blijven staan. Het maakt namelijk niet uit of ‘s morgens een kop koffie, ‘s middags een bocadillo of in de avonduren een vino tinto bestelt. Blijven staan scheelt je namelijk (tot wel) de helft van het geld. Dat geld kun je tijdens je vakantie mooi weer ergens anders aan uitgeven, niet waar?

Spanje Churros

Beeld: maitesan via Pixabay

Niet opdrinken

Churros, de iets wat vette deegslierten zie je in Nederland ook steeds vaker. In Spanje worden ze geserveerd met een kop chocolade. Deze chocolade is om bedoeld om de churros in te dippen, niet om te drinken. Wanneer je het kopje met de bruine substantie toch aan je lippen zet, zal je door de Spanjaarden vreemd aangekeken worden.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/spaanse-zoetigheden/”]

Spaans eten en drinken sangria

Beeld: MonicaVolpin via Pixabay

Bestel geen sangria

Als je jezelf als toerist wil blootgeven, bestel dan een glas sangria. Natuurlijk zijn er, in bijvoorbeeld Barcelona, cafés en restaurants die deze drank serveren. Echter enkel aan vakantiegangers! Als je aan de Spaanse kust vertoeft terwijl het hoogzomer is, wordt het je nog wel vergeven. Ben je echter midden in de stad in najaar of winter, niet doen.

Ben je op citytrip in Barcelona, bestel dan dus geen sangria. Boek echter wel een kamer in Hotel 1898, vlakbij de beroemde Ramblas. Het hotel ontvangt van jullie een 9,3. Ook reviewer Patricia is enthousiast: ‘We hebben een fantastisch verblijf gehad in dit hotel. Ligging is perfect, aan de Ramblas. Het is een luxe hotel. Bij binnenkomst werden gelijk onze koffers uit handen genomen en naar de kamer gebracht. Kamer erg mooi. Heerlijk groot bed. Een “lichtmenu” naast je bed met verschillende lichtstanden (tv kijken, lezen, nacht, welkom etc). Dakterras met bar, lounge en zwembad.

Koffie

Je hebt koffie en je hebt koffie. Op een terras – of beter nog staand (zie de eerste tip) – een café bestellen zal je niet ver brengen. De ober zal je in rap Spaans vragen wat voor koffie je dan precies wil. Een kleine spoedcursus koffie bestellen:

  • café solo: vergelijkbaar met espresso
  • cortado: minder sterke bak
  • café con leche: koffie met (veel) melk
  • americano: reguliere bak koffie zoals wij die in Nederland graag drinken
spaans eten en drinken tapas

Beeld: Pix3853 via Pixabay

Eet, zoals je thuis nimmer eet

Nu ik je allemaal heb laten weten wat je vooral niet moet doen, hier een tip, wat wel te doen. Geniet van de overheerlijke tapas. Er is geen excuus nodig, want je bent in Spanje en snacken is een must. Bij het ontbijt zet je je tanden in een heerlijk stuk pan con tomate. Na het verlaten van de ontbijtzaal bestel je natuurlijk de eerder genoemde churros. Begint je maag rond het middaguur te knorren, zoek een barretje op en neem een boccadillo (broodje) om je trek te stillen. Aan het broodje niet genoeg? Een portie calamaris doet wonderen. Geniet van overheerlijke tapas. Hiermee leg je alvast een bodem voor het diner. Want val niet door de mand door vroeg aan het diner te beginnen. Doorgaans gaat men in Spanje niet voor 22:00 uur aan tafel.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/lekker-eten-en-drinken-op-fuerteventura/”]

Op zoek naar een fijne accommodaties om uit te buiken van al dat lekkers? Deze campings en vakantieparken in Spanje vinden wij te gek:

Mas Patoxas****                     Internacional de Calonge***
HL Club Playa Blanca****    Tamarit Beach Resort****
Lago de Barasona***             Magic Natura

Spaans eten en drinken, ik hou er van. Wat is jouw favoriete hapje of maaltijd in Spanje?