Vroegboekers: sla je zomerslaatje uit deze vijf tips

Redactie - 12 januari 2017

Vroegboekers: sla je zomerslaatje uit deze vijf tips

Redactie - 12 januari 2017

De maand januari stop je toch eigenlijk het liefst in een koffer voor een maandje verplichte vakantie. Wel een groot voordeel: deze maand wordt er volop gestrooid met vroegboekkortingen! Met een grote mok thee in de hand op zoek gaan naar een goedkope doch perfecte zomervakantie maakt veel goed. Heel veel. En met deze vijf vroegboektips sla je er een nóg voordeliger slaatje uit!

1. Boek in januari 

Voor vakanties in het voorjaar en de zomermaanden, doe je er goed aan om in januari te boeken. In deze maand worden de hoogste vroegboekkortingen gegeven door touroperators. In februari en maart lopen de prijzen alweer op. Voor wintersport boek je overigens het beste in de maanden augustus, september en oktober. Dit zijn periodes dat wintersportaanbieders hun aanbod het web op schieten en direct scherpe kortingen geven.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/tips/handige-vakantie-tips-tricks/”]

 2. Check check dubbelcheck, ook buiten de landsgrens 

Houd de prijzen van verschillende maatschappijen en reisorganisaties goed in de gaten. De onderlinge concurrentie is gigantisch: zakt de ene aanbieder in prijs, dan is er een kans dat de ander er nog net iets onder gaat zitten. Kijk daarnaast ook eens over de virtuele landsgrens en bezoek sites van partijen in België en Duitsland. Voor sommigen is het bijvoorbeeld net zo handig om met Lufthansa te vliegen vanaf  Düsseldorf of Frankfurt, als met Easyjet of KLM vanaf Schiphol.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/tips/openbaar-vervoer/vijf-tips-voor-het-vroegboeken-van-top-sneeuwvakantie/”]

3. Boek op de juiste dag

Houd rekening met wanneer je boekt: de meeste mensen boeken in het weekend en dat weten de reisorganisaties. Op die momenten laten ze soms dus prijzen stijgen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dinsdag een voordelige dag is om te boeken. Hetzelfde geldt voor vertrekdagen: vlieg je bijvoorbeeld op maandag of dinsdag, dan ben je meestal een stuk goedkoper uit dan wanneer je op vrijdag of zaterdag vertrekt.

4. Schrijf je tijdelijk in voor nieuwsbrieven

Reisorganisaties gebruiken e-mail nieuwsbrieven vaak om aanbiedingen onder de aandacht te brengen. Ontvang je de nieuwsbrief, dan ben je vaak als eerste op de hoogte van acties. Een nieuw fenomeen zijn de Flash sales die vaak exclusief in nieuwsbrieven vermeld worden: zeer scherpe aanbiedingen die maar een korte periode gelden. Hierbij moet je vaak binnen twee tot zeven dagen boeken. Deze aanbiedingen zal je niet snel terugvinden in andere media. Naast de gewone nieuwsbrieven worden social media ook steeds vaker ingezet als kanaal om exclusieve deals te verspreiden. Lekker volgen dus!

[article href=”http://weblog.zoover.nl/algemeen/goedkoop-vakantie-boeken-5-tips-om-te-besparen/”]

5. Vroegboeken wel iets voor jou?

Ga bij jezelf na of het echt nodig is om zo vroeg al een vakantie te boeken. Ben je van plan om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan? Of wil je bijvoorbeeld alleen een vliegticket kopen? Zit je niet vast aan een bepaalde plek en vind je het eigenlijk fijner om vlak voor vertrek eens te kijken waar je trek in hebt? Dan kun je misschien beter nog even wachten met boeken, zodat je later geen spijt krijgt van je gemaakte keuze.

 

Heb jij nog meer vroegboektips? Deel ze dan in een comment onder dit bericht.