Samos: het Griekse eiland dat jouw bezoek verdient

Redactie - 4 januari 2018

Samos: het Griekse eiland dat jouw bezoek verdient

Redactie - 4 januari 2018

Samos is één van de vele prachtige Griekse eilandjes. Het kleine authentieke eiland heeft een prachtige natuur, pittoreske bergdorpen en fijne stranden. Wist je dat je hier naast prachtige wandelingen ook nog eens fantastisch kunt stappen?

Bezoek de hoofdstad

Samos ligt in het oosten van de Egeïsche Zee en is gezegend met mooie witte zandstranden, de typisch idyllisch Griekse dorpjes én veel groen. De gemiddelde bezoeker van Samos wil meestal een dagje strand of zwembad graag afwisselen met andere leuke facetten, zoals een bezoek aan de mooie hoofdstad Samsos-Stad – vroeger ook wel Vathí. Deze schilderachtige stad, gelegen in een baai, is vooral op het Pythagoras plein in de late uurtjes gezellig druk. Maar dit geldt ook voor de sfeervolle haven, waar je struikelt over de terrasjes. Met de smalle steegjes vol Griekse huizen is dit dus écht een plaatje van een stad. Wil je jezelf echt even verwennen? Dan vind je op ongeveer twee kilometer van het centrum Aparthotel Scorpios. Ook John Hughes was hier zéér over te spreken:

‘Wij bezochten dit hotel vooral vanwege het beroemde Griekse ontbijt en jawel: wat ze zeiden was waar. Het was heerlijk! Dit hotel is vlakbij de stad, waar je zowel heen kunt lopen als fietsen. Wij keken uit over het zwembad, heerlijk.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/verliefd-worden-op-samos-6x-doen/”]

Bezoek het archeologisch Samos

Archeologie en Griekenland gaan natuurlijk hand in hand. Dat maakt dit land ook zo ongelooflijk bijzonder. Tel daar de zon bij op en dan snap je hoe paradijselijk het land en ook Samos is. Je kunt niet uit Samos vertrekken zónder de tempel van Hera gezien te hebben. Niet zo’n tempel-liefhebber? Ga dan naar Pythagorion, hier vind je overblijfselen van de muur van Polycrates, het Antieke Theater en de Romeinse Baden (gratis). Verder heb je in deze stad een klooster en een archeologische collectie zuilen en beelden. Slapen doe je heerlijk, in een mooi wit hotel – zoals Aparthotel Doryssa Seaside Resort.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/de-10-populairste-adults-only-hotels-op-zoover/”]

Beeld: mouzakisvillas.gr

Bezoek badplaats Votsalakia

De mooie badplaats Votsalakia ligt aan de voet van de Kerkisberg. Deze vulkaanberg zorgt voor een mooie natuur en dito wandelingen. Het hoogste punt op de Kerkisberg is 1433 meter en draagt de naam Vigla. Vlakbij Votsalakia vind je de watervallen van Potami. Erg mooi om ook te bezoeken, als je toch natuurwonderen aan het bekijken bent. Maar deze berg en waterval zijn niet de enige reden voor een bezoekje. Want in Votsalakia ligt een zandstrand van anderhalve kilometer, dat onderdeel is van de drie kilometer lange kustlijn. Je kunt kiezen uit twee kiezelstranden: Velanidia en Limnionas. Of lekker met de voetjes in het zand van het strand Psili Ammos. Op de stranden vind je bedjes en parasols. Ook de innerlijke mens komt niets tekort: er zijn hier talloze restaurants en barretjes. In het centrum van Votsalakia kun je ’s avonds nog gezellig een afzakkertje doen. En een overnachting in deze accommodatie is ook geen straf!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/eilandhoppen-in-griekenland-10-gave-griekse-eilanden/”]

Meteen even kijken waar jouw ideale hotel op Samos staat? Check snel Zoover!