Wij helpen je de donkere dagen door met de Zoover Verwenweken! Maak met jouw vakantie review deze week kans op een romantisch hotelarrangement!

Vakantie is het moment bij uitstek voor quality time met je liefde. Van die zwoele nachten en goudkleurige zonsondergangen krijg je sowieso al kriebels in je buik. Het Griekse eiland Kos is door jullie uitgeroepen tot het mooiste eiland van Griekenland en een ideale bestemming waar je heel eenvoudig en betaalbaar een vleugje extra romantiek aan je vakantie toevoegt.

Romantische vakantie Kos

1. Romantisch diner met zeezicht

Voor een ultra-romantisch diner schuif je natuurlijk aan bij een restaurantje met uitzicht op zee. En daar zijn er in Kos genoeg van! Ga wat later op de avond zodat je de zon in de zee ziet zakken en betekenisvolle blikken kunt uitwisselen bij kaarslicht of onder een heldere sterrenhemel. Karin en Patrick tippen: ‘Voor een romantisch diner moet je bij restaurant Aldente in Kos stad zijn.

Romantische vakantie Kos

2. Zonsondergang vanaf het water

Die zonsondergang is toch wel héél mooi op Kos. En daar wil je in alle rust samen van kunnen genieten. Vanaf het water is het helemaal een ultiem privéfeestje! Breng een dag op een boot door en schenk rond 19 uur (in ’t hoogseizoen) een wijntje in. Rol een dekentje uit op het dek en geniet!

Romantische vakantie Kos

3. Boek een kamer met privézwembad

Een eigen zwembad voor de deur voelt wel heel luxe en exclusief, toch? En in Kos hoef je daar helemaal niet je volledige vakantiebudget voor te verbrassen. Neem ’s ochtends een verfrissende duik vanuit je hotelbed en badder ’s avonds al zwijmelend samen tijdens zonsondergang. En niemand die last heeft van jullie kleffe geknuffel!

Jenn boekte eind vorig jaar bijvoorbeeld een kamer met privézwembad bij één van de mooiste resorts op Kos: Hotel Mitsis Blue Domes. ‘Geweldig gewoon!’ Ook Vlo besloot ter plekke nog voor een privézwembad te gaan bij Hotel Diamond Deluxe. ‘Wij hadden in eerste instantie een normale kamer geboekt. Deze zag er super uit, maar lag niet aan het zwembad. Gevraagd om een upgrade en hebben een villa geboekt met privézwembad. Prijs viel erg mee en was echt super!’

4. Waan je een prinses in het kasteel van Kos

Een kasteel heeft toch altijd wat romantisch. Je droomt automatisch over stoere ridders die de harten van prinsessen veroverden als je onder de toegangspoort doorloopt. Toch? Neem jouw prince charming een dagje mee naar de ruïnes van het kasteel (of eh, de burcht) van Kos. Niet alleen een leuk dagje uit, maar misschien doet zo’n kasteel toch ook wat met hem en maakt hij je het hof.

Romantische vakantie Kos

5. Mijmeren onder de boom van Hippocrates

Op vakantie besluiten toch heel wat stelletjes dat ze klaar zijn voor de volgende stap in hun leven. Samenwonen, een huis kopen of een kindje maken: vaak wordt de knoop doorgehakt onder de Griekse zon, op de camping in Terschelling of een rooftopbar middenin New York. Een lekker luie middag op het Eleftherias-plein – bij voorkeur onder dé boom waar Hippocrates lesgaf – is ideaal om samen te mijmeren over de toekomst. Natuurlijk niet zonder drankje en lokaal hapje erbij.

Weet jij als geen ander hoe je een duit in het romantiekzakje doet? Laat je tips voor romantische accommodaties en restaurantjes achter in een review.

Uitgelichte berichten

Marloes

Redacteur

10 augustus - 2017

Reacties