6x romantische plekken in Italië

Redactie - 7 januari 2020

6x romantische plekken in Italië

Redactie - 7 januari 2020

Italië is op zich al romantisch met haar vele gekleurde dorpen, steile kliffen, lange routes langs citroengaarden en de azuurblauwe kust. Maar deze 6 romantische plekken in Italië wil je écht een keer bezocht hebben.

De Amalfikust

De prachtige Amalfikust is alleen al romantisch om naartoe te rijden, vanwege de kustweg die voert langs gekleurde dorpjes tegen de rotsen, citroengaarden en door tunnels die haast grotten lijken. De kust zelf bestaat uit steile kliffen, gekleurde huizen op hoge rotsen en uitzichten over de azuurblauwe zee. Met overheerlijk Italiaans eten en lokaal gemaakte limoncello zul je hier zeker een romantische tijd hebben.

Val d’Orcia in Toscane

De streek Val d’Orcia in Toscane lijkt wel een schilderij zo mooi is het heuvellandschap. Val d’Orcia is een vallei met prachtige weidse uitzichten over weilanden en cipressen die langs de kronkelwegen bloeien. Een sprookjesachtige, romantische plek in Toscane, perfect voor een gezellige roadtrip.

Romantische plekken Italië: Rome

De hoofdstad Rome hoort nou eenmaal in het rijtje romantische plekken in Italië thuis. De stad ademt geschiedenis, cultuur, legendes en knusse plekjes om even samen te genieten. Van elkaar en van de stad. Natuurlijk eet je samen de lekkerste pasta bij een van de vele authentieke restaurants.

Palermo, de hoofdstad van Sicilië

De kathedralen, de botanische tuin, de stadsparken, de monumentale pleinen: Palermo heeft alles waar je als stel romantisch in kunt verdwalen. Struin rond, geniet van de prachtige architectuur en natuur en sluit de dag af bij een lokaal Siciliaans restaurant voor de allerlekkerste pizza.

Spello in Umbrië

Kleurrijker kan het bijna niet: Spello in de Italiaanse regio Umbrië is een middeleeuws plaatsje dat je betovert met haar kleuren. Alles is hier gekleurd, van de vloerstenen in nauwe kronkelstraatjes tot deuren, gevels en de zee aan bloemen die je hier vindt. Tijdens de Infiorate, een bloemenfestival, worden de straten zelfs bedekt met kunstwerken van bloemen. Romantischer wordt het niet.

Lucca in Toscane

Slenter over de oude stadsmuren voor een heel mooi uitzicht over de stad Lucca in Toscane. Het centrum is autovrij, dus daar kun je rustig wandelen en een beetje winkelen in de Italiaanse straten. Uitgewandeld? Plof dan neer op een bankje met een groot Italiaans ijsje voor twee.

Romantische plekken in Italië om te overnachten

Verblijf in Rome eens in het met een 8,8 beoordeelde hotel Columbia, zoals ook vakantiegang Ilona deed: ‘Schoon, super vriendelijk personeel. De lekkerste cappuccino van Rome was te krijgen… in dit hotel. Super centraal gelegen, genoeg restaurantjes in de buurt. Een echte aanrader in het enorme aanbod van hotels in deze stad. Als we nog eens terug gaan naar Rome, dan is dit weer ons hotel.’

Ook hotel Napoleon in Rome is het bezoeken waard volgens J. Kuperus: ‘Drie nachten verbleven in dit hotel waar service hoog in het vaandel staat. Door taxiservice van hotel opgehaald van het vliegveld en ondanks vroege aankomst waren de kamers al klaar. Mooie en schone kamer en badkamer. Lekker ontbijt. Twee keer s’avonds in het hotel gegeten. Heerlijk en een hele redelijke prijs.Echt een aanrader.

Ga je naar Toscane? Dan kan je het Residence Belmonte Vacanze bezoeken, deze accommodatie heeft een Zoover Gold Award gewonnen in 2018 en scoort een 8,9. Je zit hier hoog op een heuvel, dus je hebt een prachtig uitzicht over Toscane vanuit je ligbed.