Tenerife, dat is toch die heerlijke winterzonbestemming met all-inclusive hotels en palmstranden? Klopt! Maar er is meer. Met kilometers aan kronkelige kustweggetjes en bizar mooie routes is een roadtrip op Tenerife een absolute aanrader. Wat, waar, hoe? We stippelen de mooiste routes voor je uit!

Roadtrip op Tenerife - selfie

1. De oostkust van Tenerife: slingeren naar de hoofdstad

De oostkust van Tenerife kun je op twee manieren doen. Snel, saai en comfortabel over de asfaltweg. Of slingerend, avontuurlijk en uitdagend dwars door het prachtige berggebied. Makkelijke keuze, toch? Kost wat tijd, maar zo wordt je roadtrip op Tenerife pas echt leuk! De bergwegen slingeren er lekker op los en de kleurrijke kustplaatsjes steken prachtig af tegen de ruige, woestijnachtige natuur.

Startpunt: Playa de la Américas

Aangezien je een pittige reis voor de boeg hebt, kun je maar beter uitslapen voordat je aan je roadtrip op Tenerife begint. Oftewel: dit is het ultieme excuus om jezelf een paar nachten in één van de 5-sterrenresorts van Playa de la Américas cadeau te doen! Ga voor het sjieke Hotel Europe Villa Cortes. Of het kleinschaligere Villa Mandi en laat je even flink in de watten leggen.

Roadtrip op Tenerife - Santa Cruz de Tenerife

Onmisbare tussenstop: piramides en kathedralen

Maak tijdens je roadtrip langs de oostkust van Tenerife een tussenstop bij de piramides van Guïmar of ga voor een extra lange siesta in het plaatsje Candelaria. Vooral de kathedraal Nuestra Senora de la Candelaria is volgens jullie een aanrader. ‘Fantastisch!‘, schrijft reviewer Lisa, ‘Je kunt hier blijven kijken, zo apart en mooi!

Eindpunt: Santa Cruz de Tenerife

Na een uur of vier heb je jouw eindbestemming aan de oostkust van Tenerife bereikt: de hoofdstad. Santa Cruz de Tenerife is een heerlijke mix van levendige straatjes, knusse terrassen en prachtige stadsparken. Geen verkeerde plek voor een pitstop, dus!

Roadtrip op Tenerife - bos2. Roadtrip op Tenerife: naar de hoogste berg en terug

Geen roadtrip op Tenerife is compleet zonder een bezoek aan het het groene hart van het Canarische eiland: nationaal park Cañadas del Teide. Vertrek vanaf het noorden en je pakt gelijk de diepe bossen van Las Lagunetas mee.

Startpunt: San Cristóbal de la Laguna

Het historische centrum van La Laguna San Cristóbal is een bijzondere start. De complete binnenstad is één grote Unesco Werelderfgoed site en één van de meest sfeervolle plekken op Tenerife om de dag te beginnen met een café con leche.

Avontuurlijke all-inclusive Tenerife - El TeideOnmisbare tussenstop: Del Teide

De onmisbare tussenstop tijdens deze roadtrop op Tenerife is moeilijk te missen. Zodra de Pico Del Teide in zicht komt, zul je niet snel wat extra gas geven. Het uitzicht vanaf de top van de berg is simpelweg bizar mooi! Stop wat langer en strek je benen tijdens een wandeling over de vulkaanvlaktes. Gewoon, omdat het kan.

Eindpunt: Costa Adeje

Vanaf de andere kant van de Pico Del Teide vervolg je jouw roadtrip op Tenerife richting de kust. Ook hier zul je niet snel de weg kwijtraken: gewoon de azuurblauwe zee in het vizier houden en gas geven! Ben je na een uurtje haarspeldbochten tellen eenmaal aangekomen bij Costa Adeje, dan kun je gelijk door voor een paar ritjes in de glijbanen in het Siam Park. Of natuurlijk gewoon voor een extra grote lunch in Plaza del Doque.

Voor welke roadtrip op Tenerife ga jij? Wij zijn benieuwd! Laat van je horen in de comments of schrijf een review als je bent geweest!

Uitgelichte berichten

Lees ook

Sylvia

Redacteur

1 november - 2017

Lees ook

Reacties