Reisadvies Cyprus: hier moet je zijn!

Redactie - 6 september 2017

Reisadvies Cyprus: hier moet je zijn!

Redactie - 6 september 2017

Zoek je een zonzekere vakantiebestemming met mooie stranden, waar ook nog van alles te doen is? Kijk dan eens naar Cyprus. Dit prachtige eiland in de Middellandse Zee wordt niet voor niets ‘eiland van de goden’ genoemd. Dit is ons reisadvies voor Cyprus!

Aphrodite Cyprus

Reisadvies Cyprus: onze tips

Cyprus bevindt zich in een bijzondere situatie. Het eiland is sinds 1974 verdeeld in een Grieks-Cypriotisch deel en een Turks gedeelte. De regering van de Republiek Cyprus heeft sindsdien geen controle meer over het noorden van het eiland. Dit deel wordt de Turkse Republiek van Noord-Cyprus genoemd en wordt alleen door Turkije erkend. Je kunt als Nederlander wel van het zuiden naar het noorden reizen met je paspoort. Nederland erkent de Turkse Republiek niet en heeft alleen een ambassade in de hoofdstad Nicosia. Je hoeft je geen zorgen te maken over deze bijzondere situatie: Cyprus is een veilig vakantieland en het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft geen bijzondere veiligheidsrisico’s aan. Geniet vooral van al het moois dat het eiland te bieden heeft!

De mooiste stranden

Cyprus is een prachtig eiland, met mooie stranden, heldere baaien en ruige kliffen. Houd je van stranden, dan kun je hier echt je hart ophalen, want de stranden van Cyprus behoren tot de schoonste van Europa. In de buurt van Limassol vind je een aantal prachtige stranden. Ga bijvoorbeeld naar Pissoura, een mooi kiezelstrand dat ook voor gezinnen ideaal is. Of kies voor zandstranden Aphrodite of Governor’s Beach. Het ondiepe water van Coral Bay is erg geschikt voor kinderen, die hier eindeloos kunnen spelen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/cyprus-als-winterzonbestemming-2/”]

Troodos Cyprus

De natuur van Cyprus

Ben je dol op natuur, dan is Cyprus ook een geweldige bestemming. De landschappen zijn heel gevarieerd, van bergen tot bossen en van glooiende heuvels tot ruige kusten. Wil je graag gaan wandelen, ga dan naar het prachtige Troodosgebergte. Hier vind je niet alleen mooie berglandschappen, maar ook volop watervallen, wijngaarden en sfeervolle dorpjes. Ideaal om te wandelen. In het westen van Cyprus ligt het schiereiland Akamas, ook een bezoek waard. Dit is een beschermd natuurgebied met prachtige baaien, voorzien van witte stranden. Het is leuk om zelf een jeep te huren en op pad te gaan, of te gaan wandelen in de Avakaskloof op het schiereiland.

Archeologische opgravingen

Heb je zin in een beetje cultuur snuiven, bezoek dan de UNESCO-site Choirokoitia. Deze archeologische opgraving dateert uit zevenduizend jaar voor Christus en is daarmee één van de oudste steden ter wereld. Niet ver van Limassol ligt een plateau met de archeologische site Kourion. De goed bewaard gebleven ruïnes bevatten mooie mozaïeken, baden, het Huis van Achilles, een tempel en een Grieks-Romeins amfitheater.

Paphos Cyprus

Kustplaatsen Cyprus

Cyprus heeft verschillende gezellige badplaatsen die goed als uitvalsbasis kunnen dienen om het eiland te ontdekken. Limassol is bijvoorbeeld een populaire plaats met volop leuke restaurants en winkels, plus een middeleeuws kasteel en enkele historische opgravingen. In Paphos ligt een leuke oude haven en je kunt hier heerlijk verse vis eten. Phapos zou ook de geboorteplaats van Aphrodite zijn, de godin van de liefde. Romantiek gegarandeerd! Is een levendige badplaats je ding, kies dan voor Larnaca, met een mooie boulevard, een jachthaven, bars en volop winkels.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/bezoek-machtig-mooi-malta/”]

Goede hotels Cyprus

Bij een relaxte vakantie hoort een mooi hotel. Wil je in Larnaca verblijven, kijk dan eens naar Hotel Palm Beach, dat van jullie een 8,4 krijgt en een prachtig uitzicht op zee heeft. In Paphos ligt Hotel SENTIDO Cypria Bay, dat maar liefst een 9,2 scoort. ‘Ik vond alles prachtig, heel gastvriendelijk personeel’, aldus reviewer Lisa. Heb je liever een appartement, dan is Appartement Aliathon Village een uitstekende keuze. Met een 9,1 gemiddeld kan het niet verkeerd!

Heb jij goede tips voor Cyprus? Laat het ons weten via de comments of via Facebook!