In 8 stappen naar de perfecte picknick

Redactie - 6 mei 2017

In 8 stappen naar de perfecte picknick

Redactie - 6 mei 2017

Picture this: een vrolijk kleed op een grasveldje in een groen bos, leuke vrienden om je heen en kids die eindeloos verstoppertje spelen. Een glas koude rosé in de ene hand, een scone waar de jam vanaf druipt in de andere. En dat alles in een zacht stralend zonnetje. Zucht… Wil je dit ook? Gebruik deze checklist voor de ideale picknick.

1. Not to forget!

Als jij deze zomer degene bent die het picknickfestijn organiseert, zorg er dan voor dat alle basis-ingrediënten meekomen, al dan niet uitbesteed. Maak een lijstje met dingen die je nodig hebt voor een gezellig dagje in de buitenlucht, zoals kleden, muziek, anti-muggenspray, kaarsen, dekentje, koeltassen, ijsblokjes (in de supermarkt koop je voor een habbekrats een zak vol), servies, zonnebril, zonnebrandcrème, vochtige doekjes tegen plakhanden.

2. Wie neemt wat mee?

Ga je met een groep picknicken? Spreek van tevoren goed af wie wat meeneemt. Maak bijvoorbeeld een Whatsappgroep aan om te inventariseren wie wat bakt of koopt.  Zo voorkom je dat er aan het eind van de dag bergen eten overblijft.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=72631″]

3. Mand, krat of anders?

Tsja, het beeld is zo romantisch… Een mooie rieten picknickmand gevuld met lekkers. Toch is zo’n mand niet zo praktisch. Een plastic, opvouwbaar krat is minder fotogeniek, maar door de twee handgrepen wél een stuk handiger in het vervoer. Zeker als je nog een stukje moet lopen van de fiets of auto naar de picknickspot. Tip: stop een vuilniszak in je krat, waar je na afloop al het afval in kunt verzamelen.

picknick

4. Lekker koude limo

Wil je echt ijskoude drankjes? Leg de flessen limonade dan een uur of vijf van tevoren in de vriezer. Let er wel op dat er geen prik in zit, dat kan uit elkaar spatten. Haal de flessen kort voor je gaat uit de diepvries en bewaar ze in een koeltas- of box. Deze kun je dan eventueel weer vullen met ijsblokjes en natuurlijk bier en wijn uit de koelkast.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/shopping/geslaagde-vakantiepicknick-5-kleden/”]

5. Fun voor de kids

Neem spullen mee waar de kids zich mee kunnen vermaken. Denk aan een bal, frisbee, kaarten of pennen en papier.

picknick

6. Simpele hapjes

Maak het jezelf niet te moeilijk. Op een mooi plekje aan een meer of op het strand smaakt alles goed. Houd de hapjes dus simpel en bereid alles thuis voor. Dat scheelt een hoop gedoe op de picknicklocatie. Een paar tips voor handige en niet al te ingewikkelde hapjes zijn: (groente)muffins, stokbrood met kaasjes en smeersels, hummus en rauwkost om te dippen, fruit, wraps en salades. Verpak het eten luchtdicht in een bewaarbox en neem het mee in een koeltas.

7. Goed bereikbare locatie

Waar ga je picknicken? Diep in de duinen is misschien wel heel idyllisch, maar praktisch is het allerminst. Bedenk wat een goede plek is om -met alle spullen en eventueel kinderen- neer te strijken. Bijvoorbeeld dicht bij een parkeerplaats in het bos, of niet te ver van die strandopgang waar je je fietsen kwijt kunt. Wil je het helemaal comfi maken? Neem lekkere dekens mee en een paar kussens mee. Dan wil je echt nooit meer naar huis.

picknick

8. Weeronline.nl

Een picknick die onverwacht in het water valt? Dat hoeft al heel wat jaartjes niet meer. Kijk ’s ochtends even naar de voorspelling op Weeronline.nl. Mocht het nou helemaal mis zijn, dan kun je altijd nog besluiten om het kleedje in de woonkamer uit te spreiden.

Zoek je mooie accommodaties van waaruit je fantastisch picknickt? Drie hotspots:

 

Heb jij nog leuke tips voor een gezellig etentje in de buitenlucht? Laat hieronder een reactie achter! 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/kasteeltuinpicknick/”]