Origineel dagje uit deze zomervakantie? Check deze blotevoetenpaden!

Redactie - 5 augustus 2017

Origineel dagje uit deze zomervakantie? Check deze blotevoetenpaden!

Redactie - 5 augustus 2017

deBlotenvoetenpaden zijn hot. Van Groningen en Vlaanderen tot Baden-Württemberg: Ze springen overal als eh.. wandelpaden uit de grond. Heb je alle attracties uit onze top 10 al lang gehad? Of ben je deze zomer op zoek naar een extra goedkoop dagje uit? Trek je schoenen uit, stap de modder in en ontdek de barefooter in jezelf!

origineel dagje uit in de zomerakantie - familie1. Blotevoetenpad in Schoorl

De torenhoge duinen en diepe bossen in de Schoorlse Duinen zijn al jaren enorm populair. Het natuurgebied is goed te bereiken, is bijna on-Nederlands ruig en zit bovendien vol verrassingen. Er was al een spannend speelbos en een boeiend bezoekerscentrum. Onlangs is daar een hip blotevoetenpad aan toegevoegd. Op het anderhalf kilometer lange pad stoom je jouw blote voeten in no time klaar voor de zomermaanden.

De toegang tot het blotevoetenpad in Schoorl is gratis. Vooral in de zomermaanden kan het slim zijn om van tevoren even te reserveren (dit kan bij het bezoekerscentrum).

origineel dagje uit in de zomervakantie - blotevoetenpaden2. Blotevoetenpad Zeebodem in Kraggenburg

Altijd al een keer de bodem van de zee willen inspecteren? In Kraggenburg kan het! Op de plek waar ooit de Zuiderzee stroomde, ligt nu een bijzonder blotevoetenpad van 2,5 kilometer. Alleen te betreden zonder sokken, zonder schoenen en niet voordat je goed hebt genoten van een heerlijk verkoelend voetenbadje. Vergeet ook niet om tussendoor even uit te rusten op de ontspannende bungelbank.

De entreeprijs van Blotevoetenpad Zeebodem is €7 (kinderen van 4 tot 12 jaar betalen €4).

3. Blotevoetenpad Brunssum

Het Limburgse Brunssum een topbestemming voor een origineel dagje uit in de zomervakantie? Jazeker! De omgeving hier zit werkelijk propvol leuke bezienswaardigheden. Grotten, kastelen, een dierentuin, een sprookjesbos: het is er allemaal. Ook een verbazingwekend rustgevend blotevoetenpad mag natuurlijk niet ontbreken. Één wandeling en je bent verlost van al je vakantiestress. Niet verkeerd, voor €6,50!

Met zo’n overdaad aan attracties is Brunssum ook populair als vakantiebestemming. Wat dacht je bijvoorbeeld van een midweekje relaxen op Europarcs Resort Brunssumerheide? Of een luxe overnachting voor twee bij het goed gewaardeerde Hotel Edenpark? Voor welke accommodatie je ook kiest, je vervelen in Brunssum is sowieso geen optie.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/7-x-gratis-dagje-zomervakantie/”]

Origineel dagje uit in de zomervakantie - blotevoetenpad

4. Blotevoetenpad Zutendaal (België)

Heerlijk op avontuur door modder, zand en water!‘, schrijft de familie Swart. ‘Een geweldig park om lekker te ontspannen‘, voegt Stans toe. Blotevoetenpad Zutendaal heeft de Zoover Review Check duidelijk met glans doorstaan. Ervaar het zelf en reis af naar het Belgische Zutendaal. Het gezellige plaatsje ligt net over de grens bij Limburg. Oh, en als je er toch bent: bezoek gelijk ook de vlinderkoepel vol exotische vlinders en het fascinerende insectenmuseum.

Combi-tickets om deze drie bijzondere attracties te bezoeken kosten tussen de €5 en €7.

Origineel dagje uit in de zomervakantie

5. Blotevoetenpad Helderse Vallei in Den Helder

Ooit een bungelbak geprobeerd? Op een trekschuit gezeten? Het blotevoetenpad in de Helderse Vallei is niet bepaald voor beginnende barefooters. Het pad zit werkelijk propvol verrassingen en hindernissen. Het natuurgebied aan de rand van Den Helder is gratis toegankelijk. En er is meer! Na je wandeling kun je namelijk meteen door voor een kanotocht langs de bollenvelden of een klim in het naastgelegen klimbos.

Heb jij een van de bovenstaande paden bezocht? Of heb jij andere ideeën voor een origineel dagje uit in de zomervakantie? Schrijf een review