Wintersport_AlgemeenVroegboeken en wintersport gaan goed samen. Vroegboeken geeft je namelijk de grootste keuze in afreisdata. Dit kan handig zijn voor grote gezinnen, aangezien vroeg in het seizoen alle accommodaties en alle kamertypes nog ruimschoots beschikbaar zijn. De grote touroperators spelen dit seizoen in op deze vroegboek-trend door kortingen op de standaardprijzen aan te bieden of door middel van andere acties zoals een extra nacht en prijsverlagingen. Zeker voor grote groepen en gezinnen kunnen deze extra’s voordelig uitpakken.

Hier volgen vijf tips die je in acht moet nemen voordat je je eerste wintersportvakantie boekt!

Tip 1: Met het vliegtuig reizen
Met het vliegtuig naar je wintersportvakantie is niet alleen goed voor de portemonnee, het is ook beter voor het milieu en het bespaard je veel fileleed. Populaire luchthavens zijn dit jaar Genève, Innsbruck  en Salzburg. Vanaf deze luchthavens is het gemiddeld 1 tot 2,5 uur rijden naar je wintersportbestemming. Als je naar Zwitserland gaat, is dit met de trein ook goed te bereiken vanaf de bovengenoemde luchthavens. Hiermee is het vliegtuig ook een zeer populair vervoersmiddel voor een Wintersport_Frankrijkheerlijke wintersport in Zwitserland.

Tip 2: Kinderopvang aanwezig
Veel gezinnen met kleine kinderen gaan niet op wintersport omdat dit lastig valt te combineren. Tegenwoordig is op steeds meer populaire wintersportlocaties ook kinderopvang aanwezig. Als ouder ga je dus overdag heerlijk skiën en kan je kind de hele dag spelen op de kinderopvang. Let hierbij wel op dat de kinderopvang beduidend goedkoper is als je dit op voorhand regelt. En wees er op tijd bij want de ervaring leert dat dit snel vol is geboekt!

Tip 3: Met de hele groep een chalet huren
Ben je van plan om met een grote groep op vakantie te gaan? Kijk dan uit naar de wat grotere chalets. Met een grote groep bespaar je veel onnodige kosten en ben je uiteindelijk een stuk voordeliger uit. De grotere chalets zijn de laatste jaren steeds meer in trek en zijn vooral populair onder groepen op zoek naar wintersport in Frankrijk. De chalets zijn nu gunstig geprijsd dankzij de vroegboek kortingen.

Tip 4: All-inclusive skivakantie
Wintersport_ZwitserlandBen je een beginnende of een gevorderde skiër? Er zijn talloze skigebieden die zowel voor de geoefende als de ongeoefende wintersporter geschikt zijn. Vaak zit hier de skilessen voor een spotprijs bij inbegrepen zodat iedereen, ongeacht niveau of ervaring een meesterlijke wintersport kan beleven.

Tip 5: Korte ‘ski break’
Om de winter door te komen heb je soms een korte break nodig. Hiervoor hoef je echter niet altijd een volle week op pad. Ga lekker een paar dagen van de sneeuw genieten en boek nu een ‘ski break’ in het voorjaar van 2011!

Meld je aan voor de Zoover nieuwsbrief: iedere week bomvol vakantie-inspiratie!  

Redacteur

18 oktober - 2010

Reacties