shutterstock_63094048200 zitplaatsen die tegen 100 verschillende tarieven worden verkocht. Welkom in de wereld van de luchtvaart. Hoe zorg je er nu voor dat je voor het voordeligste tarief een vliegtuigstoel kan bemachtigen?
Op zoek naar een ticket naar een van de grote steden, bekijk dan of er naast de hoofdluchthaven ook andere regionale luchthavens in de omgeving aanwezig zijn.
Er zijn veel verschillende luchthavens in de grote steden. Zo zijn er al vijf grote en acht kleine  nabij Londen! Ook in Nederland hebben we een groot aantal. De regionale luchthavens hebben vaak de goedkoopste vluchttarieven. Hieronder volgen 10 tips voor het vinden van een goedkope vlucht.

1. Tweemaal een enkele reis

Het kan goedkoper zijn om  twee enkele tickets te boeken bij twee verschillende vliegtuigmaatschappijen. Het klinkt misschien vreemd, maar het gebeurt. Vooral vanaf  bestemmingen zoals Londen, Parijs en Amsterdam wordt gevlogen met veel verschillende vliegtuigmaatschappijen.

2. Gebruik prijsvergelijkingsites

Prijsvergelijkingsites geven de  prijzen weer van verschillende reissites en luchtvaartmaatschappijen. Zo is het heel gemakkelijk om de goedkoopste tickets te vinden van veel verschillende luchtvaartmaatschappijen.

3. Vergelijk verschillende data

Je kunt veel geld besparen als je flexibele reisdata hebt. In de vakantieperiodes reizen veel mensen en zijn de prijzen automatisch duurder. Als je een paar dagen later vertrekt zijn de tickets vaak een stuk goedkoper.

4. Last minute

Probeer te zoeken naar last minute aanbiedingen, kort voor vertrek zijn vluchten meestal een stuk goedkoper.

5. Reserveer ruim van tevoren

Als je een ticket ruim van tevoren boekt, zal deze een stuk goedkoper zijn. Luchtvaartmaatschappijen proberen om hun stoelen zo snel mogelijk te vullen. In het begin zal er nog niet veel vraag naar tickets zijn, hierdoor zullen de tickets vaak tegen een laag prijsniveau worden aangeboden.

6. Aanbiedingen en andere kortingen

De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben vaak speciale aanbiedingen die je alleen kunt boeken via hun website. De beste kortingen, deals en promoties kun je vinden op de websites van de luchtvaartmaatschappijen.

7. Belonen vroege vogels

Als je ’s morgens of ’s nachts vliegt zijn de vluchten vaak ook goedkoper. Men wil vaak pas laat in de ochtend of  ’s middags vliegen.

8. Abonneren op nieuwsbrieven

Abonneer jezelf op de nieuwsbrieven van de verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zij versturen vaak nieuwsbrieven met speciale aanbiedingen, die voor speciale op data gelden.

9. Pas op voor belastingen, vergoedingen en andere heffingen

Tussen belastingen, vergoedingen andere lasten kunnen grote prijsverschillen zitten. Zo kunnen vliegtickets van één euro in de praktijk veel meer kosten, omdat de heffingen er nog bij opgeteld worden.

10. Zoeken naar low-costs vliegtuigmaatschappijen

Als je naar www.lowcostairlines.nl gaat vind je een overzicht van de vluchten van low-costs vliegtuigmaatschappijen van Nederland en omstreken.

Heeft u nog tips voor het vinden van een goedkope vlucht?

Meld je aan voor de Zoover nieuwsbrief: iedere week bomvol vakantie-inspiratie!  

Redacteur

28 oktober - 2010

Reacties