Openbaar vervoer Barcelona: 5 tips

Redactie - 26 augustus 2017

Openbaar vervoer Barcelona: 5 tips

Redactie - 26 augustus 2017

Barcelona is veel meer dan een verzameling wereldberoemde highlights. El Ravel, El Born, Gòtico: elke wijk heeft een geheel eigen karakter. Benieuwd hoe je al dat moois in één stedentrip propt? Check deze vijf onmisbare tips voor het openbaar vervoer van Barcelona en maak je op voor een avontuurlijk weekendje weg!

Openbaar vervoer Barcelona - stad

1. Koop je travel card vooraf online

Ben je eenmaal geland in Barcelona, dan wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk door naar de beste tapasbar van de stad. Koop voor vertrek jouw Barcelona Travel Card en je stapt zo vanaf de aankomsthal de metro in. De Hola BCN kaart is te koop op de website van het lokale vervoersbedrijf en is beschikbaar voor twee, drie, vier of vijf dagen (kosten tussen de  €14,- en  €32) De kaart geeft onbeperkt toegang tot het uitgebreide metronetwerk, de bussen en de trams van Barcelona.

Openbaar vervoer Barcelona - metro2. Verkies de metro boven de tourbus

Of je nou de Sagrada Familia van dichtbij wilt bewonderen of gaat picknicken in Parc Guell: de metro is je beste vriend. Het is snel, goedkoop, overzichtelijk en brengt je naar alle uithoeken van de stad. Bovendien: hoe kleurrijk die hop-on-hop-off bus er ook uit mag zien, echt veel locals ga je er niet ontmoeten. Afdalend naar het volgende metrostation heb je volop kans om jouw steenkolen-Spaans de wereld in te slingeren.  

Openbaar vervoer Barcelona - kabelbaan3. Neem de kabeltrein omhoog naar Montjuïc

Hartstikke handig, natuurlijk, die metro’s. Maar ze komen niet bepaald met een mooi uitzicht. Gelukkig heeft het openbaar vervoer van Barcelona ook meerdere kabelbanen. Zoals die van Montjuïc, van waaruit je perfect kunt uitkijken over de skyline van de stad. Ondertussen is het ook nog een supersnelle manier om bezienswaardigheden als het Olympisch stadion of het Nationale Museum van Catalaanse kunst te bereiken.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/openbaar-vervoer-in-rome/”]

Openbaar vervoer Barcelona - tram4. Pak de blauwe tram

Nog een stukje openbaar vervoer dat een bezienswaardigheid op zich is: de Tramvia Blau. Oftewel: de blauwe tram. Deze authentieke tram werkt zich al sinds het begin van de 20ste eeuw de steile helling van de Av. Tibidabo op. En hoewel je die anderhalve kilometer stiekem best zelf kunt lopen, is het een leuk en nostalgisch tripje naar het Barcelona van de vorige eeuw. En: een superluie manier om het Kennedyplein te bezoeken.

Openbaar vervoer Barcelona - selfie5. Zaterdagavond uit? Neem de metro!

Van zaterdag op zondag rijdt de metro de hele nacht door. Niet bepaald verkeerd, in een stad waar het nachtleven enorm veel te bieden heeft! Ook de rest van de week kun je tot laat aan op de metro: op vrijdag rijdt ‘ie tot 2 uur ’s nachts en de andere dagen tot middernacht. Meer weten? Check onze blog over de metro van Barcelona.

Ben jij een ervaringsdeskundige voor het openbaar vervoer van Barcelona? Deel je tips in de comments!