Op vakantie met kleinkind? Behalve ongelooflijk gezellig en bijzonder, kan het ook best pittig zijn. Want reizen met kleine kinderen? Dat blijft een avontuur. Oók voor ervaren grootouders. Hierbij 10 tips.

Op vakantie met kleinkind - veluwe

1. Op vakantie met kleinkind: ga voor Nederland

Wereldsteden, tropische stranden, jungletochten … Je wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor je kleinkind. Onze tip: houd het simpel! Op vakantie met je kleinkind is minstens zo leuk als je ‘gewoon’ voor de camping om de hoek gaat of zo’n fijn vakantiepark op de Veluwe. Vooral voor kleine kinderen is die Twentse berggeit tien keer gezelliger dan zo’n leeuw door de verrekijker.

2. Bereid je (vlieg)reis goed voor

Vliegen met kinderen. Het blijft een ding. Gelukkig zijn daar de ervaringsdeskundigen die graag hun tips, do’s en don’ts delen. Zoals onze redacteur Michèle, bijvoorbeeld. Check haar blog ‘zo overleef je de vlucht met kinderen’.

3. Ga voor all-inclusive

Kies voor een week Hotel H10 Conquistador op Tenerife. Of een winterzonvakantie op Hotel Sunrise Crystal Bay Resorts in Egypte. Welk topresort je ook kiest, een all-inclusive vakantie met je kleinkind staat garant voor zorgeloos quality-time. En mega-milkshakes.

Op vakantie met kleinkind / Bali

4. Durf te gaan voor onverwacht kindvriendelijke locaties

De Kaapverdische Eilanden met je kleinkinderen? Een week lang genieten van de zon op Bali? Veel populaire vakantiebestemmingen zijn helemaal ingericht op gezinnen met (klein)kinderen.

5. Blijf in je comfortzone

Je kleinkinderen op sleeptouw hebben is al uitdagend genoeg. Het combineert wellicht niet zo lekker met het overwinnen van je hoogtevrees op de Zugspitze. Dus: blijf in je comfortzone.

6. Ga je vliegen? Neem een reistoestemming mee

Ga je vliegen met je kleinkinderen? Neem dan een ondertekende reistoestemming mee. Als je reist met minderjarige kinderen, kan de douane namelijk een verklaring vragen waarin de ouders toestemming geven. Op de website van de rijksoverheid kun je het formulier toestemming reizen met minderjarige kinderen downloaden.

Hamburg met kids

7. Begin dichtbij

Een weekendje Hamburg (Miniatur Wunderland!), een paar dagen Antwerpen: houd het dichtbij als je voor het eerst op vakantie gaat met je kleinkinderen. Wel zo handig, voor het geval die heimwee tóch toeslaat.

8. Goedkoop op vakantie met kleinkind: Zoek gratis uitjes

Op vakantie met je kleinkinderen kan zo budgetproof zijn als je zelf wilt. Check onze blogs met gratis uitjes in de voorjaarsvakantie en gratis uitjes in de zomervakantie en word toerist in eigen land.

9. Ga voor vertrouwd

Veel kleine kinderen zijn eigenlijk al dik tevreden met een ijsje. Of twee. Je kleindochter meenemen naar die ene fijne plek in Italië of jullie favoriete camping in Frankrijk is helemaal goed. Tegelijkertijd kun je je daar lekker focussen op grootouder zijn . De weg, de highlights, de beste restaurantjes: je weet ze feilloos te vinden.

Vliegen met kids

10. Op vakantie met kleinkind: check de regels

De handbagage is een goudmijn tijdens je vliegvakantie met kleinkinderen. Tover bijvoorbeeld kleine cadeau’s tevoorschijn op momenten dat de verveling toeslaat. Onze tip: check van tevoren goed de regels wat betreft bagage en het reizen met kinderen. In deze blog vind je een handig overzicht van de regels als je gaat vliegen met je kleinkind.

Nieuw! Boek je zonvakantie veilig en betrouwbaar bij Zoover. Boek nu je vakantie voor deze zomer met geldteruggarantie, dan weet je zeker dat je de juiste keus maakt.    

Uitgelichte berichten

Lees ook

Redactie

Redacteur

24 februari - 2020

Lees ook

Reacties