Op strooptocht: bezoek de beste antiekmarkten van Engeland

Redactie - 5 september 2018

Op strooptocht: bezoek de beste antiekmarkten van Engeland

Redactie - 5 september 2018

Gek op antiekmarkten? Dan is Engeland the place to be. Verspreid over het land vind je grote en kleinere markten met bijzonder veel mooie spullen. Op een rij: de beste antiekmarkten van Engeland!

de beste antiekmarkten van Engeland

Antiek met de hoofdletter A in Ardingly

De Ardingly International Antiques & Collectors Fair is een van de grootste antiekmarken van Zuid-Engeland. Zes keer per jaar zes stallen antiekhandelaren hier twee dagen lang hun bijzondere verzamelobjecten uit. Ardingly ligt in een prachtig groene omgeving op een uurtje rijden vanaf Londen en een half uurtje vanaf Brighton.

Dagje Detling

Ook op de lijst van grote antiekmarkten in Engeland staat Detling. In de mooie heuvelachtige omgeving van Kent vind je deze tweemaandelijkse markt met honderden kramen vol juwelen, textiel en tuinmeubilair. Genoeg geshopt? In de buurt vind je prachtige kastelen, wandelroutes en het middeleeuwse Canterbury.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5x-verrassend-weekendje-weg-engeland/”]

de beste antiekmarkten van Engeland

Niets nieuws in Newark

De Newark International Antiques and Collectors Fair is toch wel de allergrootste antiekmarkt van het land. Trek maar een dag (of twee) uit om de enorme hallen met eindeloze stalletjes door te spitten. Perzische tapijten, antieke meubels, schilderijen, vintage speelgoed, servies uit grootmoederstijd en waanzinnige lampen: een walhalla voor de antiekliefhebber.

Antiekshoppen op een oud vliegveld 

Antiekshoppen op een bijzondere locatie? Het Hemswell Antique Centre bestaat uit vier voormalige kazernegebouwen vol antiekshops, een luchtvaartmuseum en een tuincentrum. De hal is elke dag open en op zondagen zijn er vaak kofferbakmarkten. Logeer in het historische Lincoln, op een paar kilometer afstand.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/shopping/de-leukste-markten-van-nederland/”]

de beste antiekmarkten van Engeland

Hop naar antiekstad Horncastle

Het stadje Horncastle – ook gelegen in de East-Midlands – staat ook wel bekend als de beste antiekstad van Engeland. De antiekmarkt is hier kleiner, maar het aantal bezoekers ook, waardoor de kans op een vondst net zo groot is.

Veilinghuizen en antiekshops

Naast markten barst Engeland natuurlijk van de veilinghuizen en antiekzaakjes. Bijvoorbeeld in het pittoreske dorpje Alfriston (veel antiekshops), Lewes (drie veilinghuizen) en Brighton, waar je in ‘the lanes’ (een wirwar van kleine steegjes) antiekzaakjes vol oude juwelen, porselein, zilverwerk treft.

Bed and Breakfast in Engeland

Reizen naar Engeland

Met de boot naar Engeland? De ferry brengt je in minder dan twee uur met of zonder auto van Duinkerke naar Dover. Liever vliegen? Vanaf de vliegvelden in Londen zijn er prima treinverbindingen. Slapen doe je natuurlijk in een typisch Engelse Bed & Breakfast, zoals Harriet House in Canterbury, Salisbury House in Dover of The Ship Inn in Londen.

Voor meer accommodaties in de buurt van de leukste antiekmarkten van Engeland kijk je op Zoover!