Stedentrip Londen: vier de feestdagen in Engeland

Redactie - 5 december 2017

Stedentrip Londen: vier de feestdagen in Engeland

Redactie - 5 december 2017

Als er een plek is die volledig in het teken van de feestdagen staat, dan is het Londen! Al vanaf november dompelt de hele stad zich onder in de kerstsfeer. Wij tippen hoe je de ultieme Kerst en oud en nieuw beleeft tijdens je Engelse stedentrip.

kerst Londen hyde park

Must-do tijdens kerst in Londen

Alleen al struinend door de straten van Londen krijg je het echte kerstgevoel. De wegen zijn versierd met talloze lichtjes en er worden heel veel activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld:

Winter Wonderland in Hyde Park is het centrum van de Londense kerst. Een traditionele kerstmarkt met wel 200 kraampjes, een kerstcircus en zelfs een kermis met een enorm reuzenrad. Romantisch met z’n tweeën of met het hele gezin: in Hyde Park vind je met kerst ook een gigantische ijsbaan.

Laat je betoveren door de kerstboom van wel twintig meter hoog op Trafalgar Square. Op het plein geniet je verder van liedjes van kerstkoren en kraampjes met warme dranken en hapjes. De boom staat er van 1 december tot half januari.

Wandel de kerstlichtjesroute door de botanische tuinen. Iedere avond tussen 17 en 22 uur worden de tuinen van Kew Gardens omgetoverd tot een magisch sprookjesparadijs met duizenden lichtjes. De wandelroute is niet al te lang en daarom ook zeer geschikt voor de kinderen.

Overnachten in Londen? Hotel Guoman The Tower (Zoover score: 8,4) is volgens Denise de perfecte uitvalsbasis voor je stedentrip: ‘Vijf minuten lopen vanaf het metrostation en gelegen aan the Tower Bridge heeft dit hotel de perfecte locatie in deze geweldige stad!

Kerstshoppen in Londen

Londen is altijd een walhalla voor de shopliefhebber, maar met kerst doet de Britse hoofdstad er nog een schepje bovenop. Deze winkels mag je in ieder geval niet overslaan:

  • Harrods. In dit warenhuis is de kerstafdeling al vanaf augustus één van de grootste trekpleisters. Stel je voor: enorme kerstbomen, uitgebreide kerststallen en duizenden lichtjes. En natuurlijk de allerleukste kerstspullen. Hier mag je wel even voor sparen, Harrods staat bekend om zijn luxueuze artikelen.
    Hongerig geworden van al dat shoppen? Het warenhuis heeft wel negentien restaurants, bijvoorbeeld een sushi- en een tapasbar. Je vindt Harrods in de wijk Knightsbridge. Wil je hier elke dag wel naartoe? Hotel Rembrandt ligt in dezelfde straat!
  • Selfridges. Terwijl het buiten misschien nog herfstachtig is, kom je bij Selfridges in de kerstsfeer. Ook hier wordt de kerstafdeling al vanaf augustus opgebouwd. Extra fijn aan dit warenhuis: de prijzen zijn een stuk lager dan bij Harrods. Shop ‘till you drop op honderden vierkante meters aan kerstballen, -stalletjes en versiering zo ver je kunt kijken. Je vindt Selfridges in Oxford Street, niet te missen door de opvallende kerstetalages.  

De kids kunnen trouwens gewoon mee op je shopping trip. In beide warenhuizen is de Kerstman in december dagelijks aanwezig om de allerkleinsten te vermaken.

Tweede Kerstdag in Londen betekent: uitverkoop! Op Boxing Day (dat in heel Engeland gevierd wordt) zijn de kortingen groot, groter, grootst. Neem vooral de tijd om de beste koopjes te scoren, het kan best druk zijn.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/een-dag-londen/”]

Kerst londen openbaar vervoer

Kerst in Londen: de praktische zaken

Eerste Kerstdag is ook in Londen een officiële feestdag. En dat betekent dat bijna alle bezienswaardigheden, winkels en theaters gesloten zijn. De metro kun je helaas niet gebruiken op deze dag, maar de bus rijdt wel. Op feestdagen geldt een aangepaste dienstregeling (ook op 1 januari), vraag voor de zekerheid bij de receptie van je hotel naar de actuele bustijden. Meer weten over het openbaar vervoer in Londen? Check hier al onze tips!

Restaurants zijn op Eerste Kerstdag wel open! Je zult zeker niet de enige zijn die van een uitgebreid kerstdiner wil genieten, dus reserveer op tijd een tafeltje in je favoriete restaurant.

Officieel kent Londen geen Tweede Kerstdag, maar heel veel locals zijn wel vrij. Alle attracties zijn gewoon open. Even opletten voor de shoppers: Harrods is op Tweede Kerstdag wel gesloten, de uitverkoop hier begint op 27 december.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/beste-kerstmarkten-europa/”]

Oud en nieuw in Londen

Oud en nieuw vieren in Londen betekent feesten op straat! Om 0:00 uur wordt het nieuwe jaar ingeluid met een spectaculaire vuurwerkshow bij de London Eye. Het gebied rondom het reuzenrad is opgedeeld in verschillende zones. Vergeet niet om op tijd een kaartje te kopen (£10,00 per persoon). Besteed je je geld liever aan een extra glas champagne? Een plekje langs de Theems (iets verder van de London Eye) is gratis!

Na de show is het tijd om binnen op te warmen. Haast alle kroegen in het centrum van Londen zijn open met oud en nieuw. De meeste bars en cafés sluiten rond 2 uur ’s nachts. Wil je toch tot in de kleine uurtjes door? Koop dan ruim op tijd een kaartje voor een feest en trek je meest chique outfit aan!

Heb jij wel eens kerst of oud en nieuw in Londen gevierd? Deel je ervaringen in de reacties!