Op autovakantie? Mooie routes deel 2: Zuid-Europa

Redactie - 3 februari 2018

Op autovakantie? Mooie routes deel 2: Zuid-Europa

Redactie - 3 februari 2018

Een autovakantie geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Wat is er nou leuker dan in je eigen voiture rond te tuffen? Ook zo’n zin om een keer lekker te roadtrippen door Zuid-Europa? Maak het jezelf makkelijk en kies voor een van deze routes!

 

Roadtrip 1: door de Franse Auvergne

Lengte vanaf Nederland: 980 kilometer. Duur: 6 dagen

Voor deze route kun je met gemak een kleine week uittrekken, want er is heel veel moois te zien onderweg. Reis via België naar Parijs en slaap hier een nachtje, want het is zonde om deze prachtige stad links te laten liggen. Vooral de hippe wijk Le Marais is superleuk: boordevol restaurants en bars. Slaap in Hotel Turenne Le Marais en vervolg de dag erna je route naar de prachtige streek Auvergne, met als eindpunt hoofdstad Clermont-Ferrand.

Kies tijdens je roadtrip vooral voor de ‘departementale wegen’ – herkenbaar aan de D-nummers – en stop bij de leuke plekken Chalon-sur-Saone, Digoin en Lapalisse. Geniet van het bergachtige landschap met meren, rivieren en bossen. Je vindt overal campings in de Auvergne, dus als je een tentje meeneemt kun je stoppen waar je wilt. Een van dingen die je écht niet mag missen is het plaatsje Murol, aan de voet van de Puy de Dôme. Dit is een vulkanische berg met een hoogte van 1465 meter. Strijk neer op een camping in de buurt, bijvoorbeeld Camping Le Repos du Baladin.

Hier was Annelies heel enthousiast over: ‘Prachtige camping. Mooie chaletjes en geweldige kampeerplekken met voldoende schaduw. Veel struiken, bomen, bloemen en planten. Mooi, schoon sanitair.’

Geniet van de 80 slapende vulkanen in de regio en eindig deze fantastische roadtrip in de stad Clermont-Ferrand.

[article href=”hhttp://www.zoover.nl/blog/algemeen/mooiste-autovakantieroutes-europa-deel-1_/”]

Route 2: kustroute Italië, van Cilento naar Maratea

Lengte vanaf Cilento: 120 kilometer. Duur: 3 dagen

Tuf eerst op je gemak via Zwitserland naar Italië. Begin hier je route en rijd langs prachtige steden, zoals Rome, Napels en Salerno. Neem de tijd: in Italië heb je dat nodig. De échte route begint vanaf de kust van Cilento, waarvan een groot deel tot nationaal park is uitgeroepen en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kustlijn kenmerkt zich door imposante rotsen, prachtige zandstranden en mooie baaitjes. Een plek die je niet mag missen is Palinuro. Dit pittoreske plaatsje heeft een leuk strand (zie foto). Slapen kun je in vakantiepark Holiday Village Baia del Silenzio, dat aan zo’n stukje mooie blauwe zee ligt. Rijd verder door via de kustweg vanaf Sapri richting Maratea. Dit is een prachtige route met een heleboel doorkijkjes op zee. Bezoek de haven van Maratea, maar sla ook het wereldberoemde beeld van de Verlosser niet over.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/autovakanties-naar-frankrijk-en-italie/”]

Nazaré

Route 3: zuidwestkust Portugal, van Alentejo naar Nazaré

Lengte vanaf Alentejo: 525 kilometer. Duur: 7 dagen

Deze route voert je langs de mooiste delen van Portugal. Je reis begint in Alentejo, je rijdt vanaf hier via de mooie zonovergoten vlaktes van Alentejo en Évora terug omhoog naar de kust bij Nazaré, in district Leiria. Het meest zuidelijke puntje van deze route is de beroemde kunststad Évora, waar je veel Moorse invloeden zult zien. Ben je na al dat rijden toe aan wat luxe? Slaap dan in Hotel Convento do Espinheiro Heritage & Spa: dan kom je echt even bij voordat je de reis vervolgt. Tip: rijd van Évora terug naar Nazaré. Dit oorspronkelijke vissersplaatsje is inmiddels een gezellig badplaats voor echte levensgenieters. Het is hier altijd gezellig druk. Geniet van een dagje strand en vergeet niet zo’n lekker lokaal visje te eten tijdens de lunch. Veel plezier!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/5x-mooiste-autoroutes-in-europa/”]

Reed jij ook al eens door Zuid-Europa en heb je tips? Laat ze achter in een review!