Op ontdekkingstocht aan de Côte d’Azur

Redactie - 16 september 2018

Op ontdekkingstocht aan de Côte d’Azur

Redactie - 16 september 2018

Het zuiden van Frankrijk, wie is er niet gek op? Zon, zee en lekker eten. De Côte d’Azur staat bekend om de mondaine badplaatsen met luxe jachten in de haven en boulevards om over te flaneren. Maar de Côte d’Azur heeft nog veel meer te bieden.

Le Suquet Cannes Côte d'Azur

Cannes is meer dan een mondaine badplaats aan de Côte d’Azur

Je kunt je vergapen aan luxe jachten en etalages met designer kleding, maar Cannes heeft meer te bieden. Het hart van Cannes wordt gevormd door de sfeervolle wijk Le Suquet. In de oude stad met pittoreske straatjes, steile trappen en gezellige terrasjes kun je heerlijk dwalen. In het smalle straatje Rue Saint-Antoine barst het van de bars en restaurantjes. Een zeer aangename plek om te genieten van de Franse keuken.

Côte d'Azur

De kronkelende straatjes brengen je naar het fort Château de la Castre en de kerk Notre Dame de l’ Esperance op Mont-Chevalier. Vanaf het pleintje met zijn karakteristieke bomen heb je een prachtig uitzicht over Cannes. Een wandeling door de oudste wijk van Cannes maakt hongerig. Aan de voet van de oude stad ligt de baai van Cannes met de Forville-markt met typische lokale winkeltjes eromheen. Laat het je goed smaken!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/dit-wil-je-zeker-niet-missen-in-de-provence/”]

La Colline du Chateau Nice Côte d'Azur

Te voet op ontdekking in Nice

La Colline du Chateau is dé plek om een eerste indruk van Nice te krijgen. De klim van ruim tweehonderd treden naar boven ben je snel vergeten als je van het uitzicht over de stad, stranden en Middellandse Zee geniet. De kasteelheuvel vind je aan aan het einde van de populaire Promenade des Anglais.

Vieux Nice Côte d'Azur

Mooiste deel van Nice

Het mooiste deel van Nice is Vieux Nice, het oude deel van de stad. Geniet tijdens je bezoek van de charmante oude binnenstad en neem de tijd om te struinen door de kleine straatjes. Breng ook vooral een bezoek aan de bloemenmarkt aan de Course Saleya. Vieux Nice ontdek je het beste te voet: zo zie je het meest en het is prima te doen. En wil je blijven slapen in Nice? Hotel La Villa Nice Promenade scoort een 8,8.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5-franse-steden-geweest-moet/”]

Antibes Côte d'Azur

Proef het Franse leven in Antibes

Antibes ligt midden in de Côte d’Azur en is het kleine zusje van Nice en Cannes. Middeleeuwse straatjes, Fort Carré en de azuurblauwe kust zijn de eerste associaties die het charmante stadje oproepen. Antibes bestaat uit drie regio’s. Het oude Antibes waar cultuur en historie de boventoon voeren, Cap d’Antibes voor de natuurliefhebber en in Juan-les-Pins moet je zijn als je van strand, shoppen en uitgaan houdt. Voor ieder wat wils! Het echte Franse leven ervaar je op de overdekte markt Le Marche Provencale. Geniet van al het lekkers dat Frankrijk te bieden heeft.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/dit-wil-je-eten-in-antibes/”]

Ook als kunstliefhebber ben je in Antibes op de juiste plaats. Bezoek een van de drie musea in de oude stad of treed in de voetsporen van Picasso en Monet. Painters’ Trail laat je zien waarom beide schilders Antibes als inspiratiebron gebruikten. Je vindt er niet alleen mooie stranden, maar ook veel wandelpaden. Ruige rotsen, azuurblauw water en ongerepte natuur leiden je naar de top van Cap d’Antibes. Heel fijn aan Antibes is de afwisseling tussen strand, cultuur, shoppen en natuur. En alles op loopafstand, ideaal als je zoveel mogelijk uit je dag wilt halen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/24-uur-met/antibes-in-24-uur-pluk-de-dag/”]

Heb jij nog tips voor een verblijf aan de Côte d’Azur? Deel je review en inspireer andere vakantiegangers!