Ontdek Oostenrijk met de trein

Redactie - 14 augustus 2017

Ontdek Oostenrijk met de trein

Redactie - 14 augustus 2017

Een treinreis is perfect om Oostenrijk te ontdekken. In no time van A naar B, lekker relaxen onderweg en ook nog eens een fantastisch uitzicht! Maar hoe kom je er, wat kun je zéker niet missen en hoe trein je voordelig? Check onze tips!

treinreis door Oostenrijk

De reis naar Oostenrijk: met de auto of trein?

Ga je met de trein of auto vanuit Nederland? Als je op tijd boekt, ben je al voor €50 (enkele reis, tweede klas) in het centrum van Wenen met de trein. De reis duurt ongeveer elf uur vanaf Utrecht centraal.

Als je een rondreis maakt of alleen uitstapjes maakt met de trein, kun je natuurlijk ook met de auto naar Oostenrijk rijden. Let er wel op dat je je auto veilig en voordelig parkeert. Liever niet in de stad, in Salzburg betaal je bijvoorbeeld al snel €4 per uur. Aan de rand van de grote steden vind je vaak P+R plaatsen, waar je voor €5 per dag je auto kunt stallen.

treintickets Oostenrijk

Voordelige treintickets in Oostenrijk

Wanneer je een treinkaartje voor een langere afstand in Oostenrijk koopt, ben je niet aan een traject gebonden. Je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt. De kaartjes zijn twee maanden geldig, je kunt ze dus je hele vakantie gebruiken.

Voor extra voordeel koop je een Vorteilskart. Je krijgt hiermee een maand lang 45 procent korting wanneer je reist met treinmaatschappij ÖBB. Je koop de kaart gewoon bij het loket op één van de stations.

Op vakantie in Oostenrijk met het hele gezin? Ga dan voor het Einfach Raus-ticket. Hiermee reis je met twee tot vijf personen voordelig de hele dag in alle regionale treinen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/in-beeld/in-beeld-zomervakantie-in-oostenrijk/”]

Oostenrijk treinreis

Dubbele citytrip: met de trein van stad naar stad

De twee mooiste steden van Oostenrijk bezoeken én de indrukwekkende natuur van het land zien? Dat kan makkelijk als je tussen Wenen en Salzburg met de trein reist.

Je vakantie begint in het koninklijke Wenen. Bezoek sowieso het paleis van Sissi en speel prinses voor een dag in De Hofburg. Tip om te overnachten: Hotel Regina (Zoover score: 7,8). Centraal gelegen met alle bezienswaardigheden op loopafstand. Slaap je liever in een tent? Bekijk hier ons overzicht van alle campings in Oostenrijk! 

Daarna is het op naar de stad van Mozart: Salzburg! De treinreis duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens de rit over de Westbahn cross je dwars door de Oostenrijkse bergen.  Op sommige stukken ga je wel 300 kilometer per uur, dus hou je ogen goed open! Een kaartje kost je ongeveer €50 (enkele reis tweede klas).

Aangekomen in Salzburg mag je in ieder geval de Hohensalzburg (voor het beste uitzicht over de stad) en de Dom niet overslaan. Nog op zoek naar een accommodatie? Hotel Auersperg ligt middenin de stad! Check hier al onze tips voor een citytrip naar Salzburg.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5x-de-mooiste-natuur-in-oostenrijk/”]

Treinreis Oostenrijk

Op wandel- of fietsvakantie: een treinreis dwars door de natuur

Een rondreis met de trein over de Arlberglijn is perfect als jouw vakantie in Oostenrijk in het teken staat van wandelen of fietsen. Deze spoorlijn is de meest populaire in het land en dat heeft alles te maken met de adembenemende natuur die je tijdens de rit doorkruist.

Deze romantische spoorroute loopt van Innsbruck naar Bludenz. Probeer vooral niet in slaap te vallen in de comfortabele wagons. De treinrit gaat over waanzinnig hoge bruggen, door de hoogste bergen en je passeert allerlei leuke dorpjes.

Tijdens de reis kun je in- en uitstappen waar je wilt. Bijvoorbeeld in het leuke plaatsje St. Anton am Arlberg. In de winter een populaire skibestemming, in de zomervakantie the place to be voor wandelaars.

Een ticket voor het hele traject kost je ongeveer €30 en is meerdere dagen geldig. Vooraf reserveren is niet nodig, je koopt een kaartje gewoon op het station.

Heb jij wel eens met de trein door Oostenrijk gereisd? Deel je ervaringen in een review op Zoover.nl en inspireer andere vakantiegangers!