Ontdek de mooiste cruises in de Caribbean

Redactie - 22 september 2017

Ontdek de mooiste cruises in de Caribbean

Redactie - 22 september 2017

Beeld je in: jij bovenop dat dek, je haren wapperend in een Caribisch windje mét een Blue Curaçao in je hand. Ondertussen doorklieft het cruiseschip het kobaltblauwe water, op naar het volgende paradijsje. Heerlijk! Welke cruise-route in het Caribisch gebied kies jij?

Kies een windrichting

Na lang wikken en wegen ben je eruit: je wilt een cruise maken en wel in het Caribisch gebied. Maar dan ben je er nog niet. Er zijn grofweg vier type routes die je kunt pakken: de Noordelijke, Oostelijke, Zuidelijke en Westelijke routes. Allemaal hebben ze hun eigen charme. Dus pick & choose jouw grootste favoriet en geniet van de Caribische zon!

Noordelijke cruises in de Caribbean

De Noordelijke route is het kortst. De cruises die deze route nemen beperken zich meestal tot de porseleinwitte stranden en groenblauwe wateren rond de Bahamas en het veel noordelijker gelegen Bermuda. Die laatste bestemming is misschien minder bekend, maar niet minder aangenaam: Bermuda ligt net buiten de Noord-Amerikaanse kust en het is er genieten van roze zandstranden, golfbanen en een aanstekelijke vakantiesfeer. Houd je niet van alleen luieren? Hier heb je óók als cultuurliefhebber een toptijd. Er zijn veel musea, architectuur en ruïnes te bewonderen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/mooiste-cruise-routes-uk-en-ierland/”]

Beeld: Cruisebe.be

Oostelijke cruises in de Caribbean

De Oostelijke cruises vertrekken meestal vanuit Florida. Niet verkeerd dus om je cruise met een paar dagen voor – of achteraf te verlengen. Deze route brengt je via de Bahamas tot aan de Maagdeneilanden. Grand Turk is een populair stop-eiland op deze route. Het heeft mooie stranden, een azuurblauwe zee en een enorme hoeveelheid watersportmogelijkheden. Sint Thomas is het meest bezochte eiland van de drie Amerikaanse Maagdeneilanden. Met de pastelkleurige huisjes en adembenemende natuur is het op en top Caribisch. Zowel een tocht over het bergachtige eiland als een bezoek aan de hoofdstad Charlotte Amalie is de moeite meer dan waard. Soms vaart een schip nog door naar de Nederlandse Antillen.

Mich heeft in april 2017 een cruise gemaakt door de Oostenlijke Caribbean: ‘We voeren onder andere langs Sint Thomas, Barbados en Sint Maarten. In één woord geweldig! De Equinox waar we op verbleven is een geweldig schip met een prima service. Balkonhut was ruim genoeg en de bedden waren echt heerlijk. Het eten aan boord is ongekend goed, net als de drank. Absoluut voor herhaling vatbaar.

Op de heen- of terugweg is een stop bij Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek of Hawaï ook niet ongewoon. Eén van de meest interessante havens is San Juan, gelegen op Puerto Rico. In het oude centrum, vind je kleine karakteristieke, geplaveide straatjes en zonnige pleintjes omzoomd door oude bomen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/mooiste-cruiseroutes-naar-scandinavie-vanuit-nederland/”]

Beeld: Thrillist.com

Zuidelijke cruises in de Caribbean

De Zuidelijke cruises zijn meestal het langst. Ze volgen voor een groot deel de Oostelijke cruises. Met het enige verschil dat ze onder de Maagdeneilanden doorgaan naar de Guadeloupe, Dominica en Barbados. In sommige gevallen vaart een boot nog zuidelijker naar Curaçao.

Zin gekregen in een cruise? Dit zijn de best beoordeelde zeecruises op Zoover:

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/4x-mooiste-cruise-routes-zuid-europa/”]

Beeld: Chaacreek.com

Westelijke cruises in de Caribbean

De Westelijke route volgt vanaf het vertrekpunt in Florida de Amerikaanse kust. Vervolgens koersen de cruiseschepen verder zuidwaarts richting Mexico en Belize. Die laatste bestemming is echt een Caribische oase midden in Latijns Amerika. De Maya’s bouwden er schitterende tempels en ontdekkingsreizigers uit Europa bouwden er later statige paleizen. Maar het allermooiste is de natuur, van de koraalriffen en palmeilandjes voor de kust tot de regenwouden, rivieren en grotten in het binnenland. De meeste cruiseschepen zetten vervolgens koers richting de Cayman eilanden en Jamaica. Met een beetje geluk pikt je kapitein óók nog een stukje Bahamas mee.

Heb jij wel eens een cruise gemaakt? Superleuk of juist niks aan? Deel je ervaring op Zoover! Ergens anders cruisen? Deze routes zijn ook echte aanraders.