Ontdek Kos stad: Griekse stad vol charme en allure

Redactie - 10 augustus 2018

Ontdek Kos stad: Griekse stad vol charme en allure

Redactie - 10 augustus 2018

Het eiland Kos is geen onbekende in de reiswereld. Dit Griekse prachteiland in de Egeïsche zee is met een oppervlakte van nog geen 300 vierkante kilometer best klein, maar er is meer dan genoeg te zien en te beleven. Bijvoorbeeld in Kos stad zelf: met z’n mooie kasteel in de haven en gezellige terrasjes. Lees snel verder voor wat voorpret!

Ga toch fietsen!

Kos stad is behoorlijk groen én tropisch: overal vind je palmbomen en bloemen. Dit geeft samen met architectuur uit de oudheid, uit het Byzantijnse rijk, een interessant en mooi beeld. Het stikt hier van de authentieke straatjes. Uitstekend dus, om doorheen te fietsen. En dat wordt hier ook veelvuldig gedaan. Rondom Kos zijn er meer dan genoeg fietspaden, neem bijvoorbeeld die naar Psalidi. Onderweg zie je cipressen, bloemen langs de weg en zeilbootjes. Stop vooral even bij een van de kraampjes: een kraampje aan zee betekent namelijk maar één ding: verse vis. Jawel! Je kunt fietsen tot het fietspad op houdt en dan terugkeren naar Kos. Tip: gooi je fiets in een rek en ga heerlijk eten bij Fish House. Dit is een van de bekendste (maar ook gezelligste en lekkerste) tentjes van de stad.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/vakantie-griekenland-baby-naar-kos/”]

Openluchtmuseum

In Kos stad wemelt het van de indrukwekkende monumenten. Loop (of fiets) langs antieke tempels, byzantijnse kerken, de asklepion (opgraving), de Hadji Hassan moskee en het Bodrum amfitheater. Kos stad is een groot openluchtmuseum, ideaal dus als je een cultuur-fan bent! De hele stad doet heel lieflijk aan, wat het prettig maakt om doorheen te wandelen. Je vindt hier ook een overdekte markt: ideaal om Griekse souvenirs te scoren! Eet bij een lokaal tentje, zorg dat je iets met feta bestelt. Natuurlijk ken je dat uit Nederland wel, maar de échte Griekse feta is met niets te vergelijken. Iets met engeltje en tong.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/kos-een-eiland-om-te-verkennen/”]

Pak de boot

Vanaf Kos-stad kun je kiezen uit een hoop leuke dagtrips per boot, naar andere eilanden. Je kunt bijvoorbeeld naar het eiland Kalymnos varen. De hoofdstad van dit eiland, Pothia, biedt onderdak aan een van de belangrijkste havens van Griekenland. Hier kun je lekker duiken en wandelen. Maar ga ook de boot weer op, zouden wij zeggen. Want zoals het een goede reisorganisatie betaamt, bieden de meeste touroperators ook de optie om lekker te barbecueën aan boord, hebben ze een koelbox vol koude drankjes en kun je vanaf de boot lekker een duik nemen in het helderblauwe water. Hoezee!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/romantische-vakantie-kos-doen/”]

Slapen in deze fijne stad

Niets is zo belangrijk als een fijn hotel of appartement, waar jij je ook tijdens je vakantie thuis voelt. We hebben drie bijzondere plekjes voor je op rij gezet.

  • Appartement Aegean Houses: ondanks dat dit in de stad ligt, heb je toch een vakantiegevoel. En dat is fijn! De familie Jansen zegt hierover: ‘Wat een ontzettend mooi appartementen complex. Schoon, netjes, en top personeel. Vlak bij het mooie stadshart van Kos-stad. We hebben intens genoten!’
  • Hotel Blue Lagoon: naast een heerlijk restaurant, heeft dit grote hotel ook animatieteam: ideaal voor de kleintjes.
  • Appartement Captain Pavlos: het personeel schijnt hier supervriendelijk te zijn én er is een privéstrandje bij. Lekker!

Nieuwsgierig naar Kos? Kijk op Zoover voor fijnste hotels!