Net als Hielke en Sietse

Redactie - 15 augustus 2014

Net als Hielke en Sietse

Redactie - 15 augustus 2014

Kameleon TerherneDit is één van de tips uit de iPad app Hoe leuk is Nederland. Elke week delen we een nieuwe tip uit de app. 

Ken je de De Kameleonreeks vanbinnen en -buiten, dan is watersportdorp Terherne aan het Sneekermeer waar je zijn moet. Daar is het dorp van de eeneiige tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer nagebouwd. Zo ligt de boot De Kameleon naast Hotel de Gouden Leeuw en duwt hij een echte boerenpraam voor een rondvaart over de Terhernster Poelen.

 

Los jij het mysterie van het Kameleondorp op?

Stap je aan boord van deze oude boot, dan vertellen de schippers je alles over het dorpje Lenten, de Friese wateren en ‒ hoe kan het ook anders ‒ de kinderboeken van Hotze de Roos. Tijdens de tocht krijgen kinderen de kans om in de voetsporen van de Kameleontweeling te treden: ze mogen veldwachter Zwart helpen met het oplossen van een probleem. Eenmaal terug, vind je op drie minuten lopen van het botenstation het levensgrote kameleondorp. Hier loop je niet alleen figuren uit de boekenreeks tegen het lijf, ook zijn er pratende melkbussen die aanwijzingen geven om het grote dorpsmysterie op te lossen. Je komt langs de cel van Zwart, het gemeentehuis, het huisje van de familie Klinkhamer, molen De Woudaap, de smederij en de dorpskerk met drie verdiepingen. Als je achter het geheim komt, kun je een prijs winnen. Om ouders over de streep te trekken, is er een theetuin met terras en uitzicht op het speelerf met boomhutten, een gestrand piratenschip en een klimkei. Bij slecht weer opent de schepenloods zijn deuren, die toegang geven tot het grote indoor speelplein.
Kameleon TerherneKameleon Terherne

Adres

Koailân 2
Terherne
Lees hier meer over deze tip.

iPad app ‘Hoe leuk is Nederland’ van Zoover

Deze tips vind je terug in de iPad app Hoe leuk is NL: een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen.
Hoe leuk is Nederland? Heel leuk. Je moet het alleen wel even ontdekken… Klik hier om de app gratis te downloaden.

 

Teksten:           San van de Ven
Fotografie:        Erik de Brouwer